![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Na jaki BIOS upgrade ?
Ostatnio to w modzie, wiec chcialbym sobie zflashowac BIOS do Liteona LTR-40125S na LTR-48125W.
Pytanie jak najlepiej przeprowadzic ta procedure i na jaka wersje BIOSU zamienic? Slyszalem ze najnowsze BIOSY do LTR-48125W sa troche kaszaniaste...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Re: Na jaki BIOS upgrade ?
Cytat:
Jednak instynkt stadny nie jest u nas do konca zagłuszony.... Moda to jest takie cos od czego powinno sie uciekac (olać to!) to jes ttak jakby zagłuszać samego siebie ...... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli chcesz byc indywidualista nie mozesz podlegac trendom mody. Ale jak tak bardzo chcesz jak wszyscy to robic to juz bylo opisywane to pelno razy i nawet gdzies na cdrinfo.pl jest to opisane.
#4 |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
modny człowiek ma to do siebie, że nie jest sobą tylko modą...
:cool: |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zawsze bylem przeciw flashowaiu jesli nie ma ku temu dobrej i mocnej przeslanki
i teraz wlasnie jest - kiedy wrzucisz bios od Traxdaty 48x do litka otrzymasz: obsluge key2audio (dla mnie to byloby wazne) i calkiem nowa baze nosnikow cdr... ja bym zamienial - z tym jednak zastrzezeniem ze w razie wpadki potrafie sam dojsc do punktu wyjscia - czy ty to umiesz? bo jesli nie to lepiej sobie odpusc - roznica w predkosci to cos na co mozna cieply zur polozyc (20sek? 15?...) a kolegom i tak nie zaszpanujesz bo mozna juz miec nagrywarki 52x...
![]() |
#6 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Zflashowalem na razie na LTR48125W bios VS08 i mam taki problem, ze wcale nei jest szybciej, wrecz przeciwnie
![]() ![]() ![]()
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zasada jest taka - jesli nie potrafisz sam znalesc biosu do nagrywarki innej niz twoja to znaczy to ze jestes 'za cienki w nogach' zeby sie za to brac - poczytaj sobie artykuly o flashowaniu itp - chyba ze cie stac na 300+ wyrzucone w bloto
(tydzien temu byl tu zawodnik - zaladowal do nagryarki lg 8x bios od lg 16x - i straszne sie zdziwil ze mu nie dziala - i potem 'HEEELP!'...
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Nie no teraz chodzi na 48x, chodzilo za wolno, bo sie DMA wyloczylo i musialem VIA 4in1 zaistalowac jescze raz..., ale ciekawi mnie kontkretnie ten BIOS o ktorym tu byla mowa... Uzwyanie mtkflash jest banalnie proste i 100x bezpieczniejsze niz flashowanie BIOSa od plyty glownej, wiec w czym problem?
Oczywiscie sam bym sobie sciagnal ten BIOS, ale dzial download na Traxdata.com nie dziala...
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
skoro tak świetnie potraficie flashować bios to może ktokolwiek mi powie gdzie mam szukać info na temat tego jak zmienić bios w NEC 7800B tak tak kiedyś to chyba musiałem mieć jakieś zaćmienie zakupiłem to coś i niestety to cholerstwo nie chce robić overburningu bo nie widzi płyt ponad 700 ... jedyne biosy jakie znalazłem są do wersji A tej nagrywarki i jakoś nigdzie nie mogę znaleźć informacji w co się zmieni moja nagrywarka po zmianie... Polski dystrybutor NEC`a olewa totalnie użytkowników bo oni sprzedają monitory i serwery i nie potrafią powiedzieć kto na naszym terenie zajmuje się resztą sprzętu... to jest lekko wkurzające ... jeden znajomy twierdzi że mogę zrobić dumping przy zmianie wtedy zapisze starą wersje biosu w formie binarnej... czy ktoś może mnie poprowadzić za ręke przy tym ?? albo chociaż podać stronę gdzie będzie artykuł o jakiejkolwiek zmianie biosu w nagrywarkach
|
|