Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2002, 20:59   #1
elh
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2002
elh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na jaki BIOS upgrade ?

Ostatnio to w modzie, wiec chcialbym sobie zflashowac BIOS do Liteona LTR-40125S na LTR-48125W.
Pytanie jak najlepiej przeprowadzic ta procedure i na jaka wersje BIOSU zamienic? Slyszalem ze najnowsze BIOSY do LTR-48125W sa troche kaszaniaste...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2002, 22:51   #2
zibix
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.11.2002
zibix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Na jaki BIOS upgrade ?

Cytat:
elh napisa***322;(a)
Ostatnio to w modzie, wiec chcialbym sobie zflashowac BIOS do Liteona LTR-40125S na LTR-48125W.
Pytanie jak najlepiej przeprowadzic ta procedure i na jaka wersje BIOSU zamienic? Slyszalem ze najnowsze BIOSY do LTR-48125W sa troche kaszaniaste...
To błąd!
Jednak instynkt stadny nie jest u nas do konca zagłuszony....
Moda to jest takie cos od czego powinno sie uciekac (olać to!)
to jes ttak jakby zagłuszać samego siebie ......
zibix jest offline  
Stary 09.12.2002, 00:27   #3
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli chcesz byc indywidualista nie mozesz podlegac trendom mody. Ale jak tak bardzo chcesz jak wszyscy to robic to juz bylo opisywane to pelno razy i nawet gdzies na cdrinfo.pl jest to opisane.
Druss jest offline  
Stary 09.12.2002, 00:45   #4
mapsajm
odeszły MAJSTER

Data rejestracji: 24.02.2002
mapsajm niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
modny człowiek ma to do siebie, że nie jest sobą tylko modą...
:cool:
mapsajm jest offline  
Stary 09.12.2002, 07:47   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zawsze bylem przeciw flashowaiu jesli nie ma ku temu dobrej i mocnej przeslanki
i teraz wlasnie jest - kiedy wrzucisz bios od Traxdaty 48x do litka otrzymasz: obsluge key2audio (dla mnie to byloby wazne) i calkiem nowa baze nosnikow cdr...

ja bym zamienial - z tym jednak zastrzezeniem ze w razie wpadki potrafie sam dojsc do punktu wyjscia - czy ty to umiesz? bo jesli nie to lepiej sobie odpusc - roznica w predkosci to cos na co mozna cieply zur polozyc (20sek? 15?...) a kolegom i tak nie zaszpanujesz bo mozna juz miec nagrywarki 52x...
Stary 09.12.2002, 10:21   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
zawsze bylem przeciw flashowaiu jesli nie ma ku temu dobrej i mocnej przeslanki
i teraz wlasnie jest - kiedy wrzucisz bios od Traxdaty 48x do litka otrzymasz: obsluge key2audio (dla mnie to byloby wazne) i calkiem nowa baze nosnikow cdr...

ja bym zamienial - z tym jednak zastrzezeniem ze w razie wpadki potrafie sam dojsc do punktu wyjscia - czy ty to umiesz? bo jesli nie to lepiej sobie odpusc - roznica w predkosci to cos na co mozna cieply zur polozyc (20sek? 15?...) a kolegom i tak nie zaszpanujesz bo mozna juz miec nagrywarki 52x...
Ja tam zmienilem bios... brawurowo, bowiem nie zastanawialem sie nad ewen. konsekwencjami... tymczasem dziala wszystko poprawnie
Ormianin jest offline  
Stary 09.12.2002, 14:52   #7
elh
Nowy na forum

Zflashowalem na razie na LTR48125W bios VS08 i mam taki problem, ze wcale nei jest szybciej, wrecz przeciwnie Wsadzilem jakiegos tam platiniuma 1-48x i 300MB nagrywal mi ponad 3 minuty Odczyt plyt ponizej 24x, co jest? Skad wziac ten BIOS od Traxdata?

Stary 10.12.2002, 04:45   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zasada jest taka - jesli nie potrafisz sam znalesc biosu do nagrywarki innej niz twoja to znaczy to ze jestes 'za cienki w nogach' zeby sie za to brac - poczytaj sobie artykuly o flashowaniu itp - chyba ze cie stac na 300+ wyrzucone w bloto

(tydzien temu byl tu zawodnik - zaladowal do nagryarki lg 8x bios od lg 16x - i straszne sie zdziwil ze mu nie dziala - i potem 'HEEELP!'...
Stary 10.12.2002, 08:52   #9
elh
Nowy na forum

Nie no teraz chodzi na 48x, chodzilo za wolno, bo sie DMA wyloczylo i musialem VIA 4in1 zaistalowac jescze raz..., ale ciekawi mnie kontkretnie ten BIOS o ktorym tu byla mowa... Uzwyanie mtkflash jest banalnie proste i 100x bezpieczniejsze niz flashowanie BIOSa od plyty glownej, wiec w czym problem?
Oczywiscie sam bym sobie sciagnal ten BIOS, ale dzial download na Traxdata.com nie dziala...
Stary 10.12.2002, 12:01   #10
sicboy
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2002
sicboy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
skoro tak świetnie potraficie flashować bios to może ktokolwiek mi powie gdzie mam szukać info na temat tego jak zmienić bios w NEC 7800B tak tak kiedyś to chyba musiałem mieć jakieś zaćmienie zakupiłem to coś i niestety to cholerstwo nie chce robić overburningu bo nie widzi płyt ponad 700 ... jedyne biosy jakie znalazłem są do wersji A tej nagrywarki i jakoś nigdzie nie mogę znaleźć informacji w co się zmieni moja nagrywarka po zmianie... Polski dystrybutor NEC`a olewa totalnie użytkowników bo oni sprzedają monitory i serwery i nie potrafią powiedzieć kto na naszym terenie zajmuje się resztą sprzętu... to jest lekko wkurzające ... jeden znajomy twierdzi że mogę zrobić dumping przy zmianie wtedy zapisze starą wersje biosu w formie binarnej... czy ktoś może mnie poprowadzić za ręke przy tym ?? albo chociaż podać stronę gdzie będzie artykuł o jakiejkolwiek zmianie biosu w nagrywarkach

Twoje uprawnienia: