![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Gość
|
CD czy DVD
Cytat:
Samsung = szajsung tylko RAM'y ma dobre a reszta to shit, szczegolnie CD i HDD |
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.02.2002
![]() |
Teac 40X nie współpracuje poprawnie w Win200/XP w trybie UDMA!
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
Przeglądałem ofertę sponsora tego serwisu. W opisie szczegółowym CD-ROM-ów w polu "międzymordzie" podają "IDE", a tak dużo tam miejsca ... Sponsorze ! Dopisz PIO4, UDMAxx, prosimy Cię Komputroniku ! |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Cytat:
- opcja szukaj :-) i znalazłem tekst, że w Windows XP po wgraniu ASPI 4.71, TEAC ruszy na UDMA. Sprawdziłem i.... u mnie działa (podejrzewam, że z Windows 2k może być podobnie). |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
Mnie chodziło o nie/posiadanie ![]() Jeśli BIOS płyty wykrywa UDMA ![]() Jeśli w ogóle nie bredzę (o podobieństwach 98 <-> 2000), to w moim W98 różne płyty mojego CD-ROM SAMSUNG SC-148B uważają za PIO-4, ASPI jest stare jak świat, we właściwościach ma "zaptaszone" DMA i ... jak to działa ? |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#22 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
a u mnie bylo tak
1. sony 4x - wytrzymal okolo 3 lat.
2. lg 40 x - wytrzymalo 1 rok (padal to spylilem za grosze) u mnie a kupilem go od lepka ktory mial go 0,5 roku no i chodzi juz rok u ziomka ktoremu go spylilem razem = 2,5 roku ale juz dogorywa. 3. lg52x (8520) - jakies dwa latka (rok u mnie i rok u kumpla) - jeszcze dziala 4. teac - dokladnie minal roczek 30 sierpnia 2002 - dziala ja nowka razem 3+1+1+1=6 no to wsio gra bo kompa mam od '96 a teraz mamy '02 ('02-'96) daje 6 latek padrwm Nikita_Bennet
#23 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Re: a u mnie bylo tak
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
![]() |
#24 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Przez 10 miesięcy używałem ASUSa x52, niedawno kupiłem niewiele młodszego TEACa x40 i jest on zdecydowanie lepszy niż nowiutki ASUS, szczególnie jeśli chodzi o audio.
|
![]() |
![]() |
#26 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Tak przy okazji rozmowy o cd-romach (nie chciałem zaczynać nowego posta), kumpel kupił sprzęt i ma:
CD-ROM NEC 52x Chcę ostrzec wszystkich przed tym szajsem, byłem dzisiaj w szoku, nieczyta on nadpalonych płytek. 704MB na 700-ce i już po zabawie. Nie wiem czy to wina tego konkretnego napędu, ale skoro jest taki jeden to może się trafić więcej. Po co się użerać później ze sprzedawcą, inne płyty (nie nadpalone) czyta normalnie. Nie kupójcie NECa!!!!! Teac Rulez (przynajmniej jeśli chodzi o CD-ROMy ![]() Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#27 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Witajcie!
Jeżeli jeszcze ktoś pamięta takie coś : "Megatest DVD-ROM", to powiem tyle, że zamierzam zrobić taki test w niedalekiej przyszłości. Będą na pewno dwie rundy. Pierwsza runda to : MSI x52, Liteon x52 i Teac x52. W drugiej rundzie udział wezmą: Asus x52, i to co uda mi się ciekawego znaleźć... Co do liteona, mam już takiego cdka od początku tego roku, ma jeden plus - po przytrzymaniu przez 5 sekund przycisku wysynięcia tacki, napęd redukuje prędkość - chyba do x24 - i pracuje wtedy bezgłośnie. Po co takie spowolnianie ? Np. przy oglądaniu jakiegoś filmu.
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Nie kupujcie Arteca!!!
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#30 |
Wyjadacz ;)
![]() |
A co sądzicie CD-ROMach Teac 52x. Miał już ktoś przyjemność przetestować to códo. I czy to była przyjemność?
Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
|
|