![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Awaryność, funkcjonalność i wygoda.
zastanawiam sie nad kupnem liteona 24x ale znajomi w sklepie odradzaja twerdzac ze jeszcze sie nie przytrafiło im zeby ktos w przeciagu trwania gwarancji nie przyniusl do serisu Liteona. Polecają mi LG motywujac praktycznie bezawaryjnoscia cicha praca i duzym buforem - ale po kij mi takk duzy bufor czynie wystarczy taki z liteona? - liteon ma mozliwoscie wieksze jesli chodzi a nagrywanie duzych płyt, ale co z głośnoscią pracy czy jest ona az tak wysoka? czy komus sie juz zwalił liteon? Testy testami ale co powiecie Wy wlasciciele tych nagrywarek, co was skłoniło ze kupiliscie tą a nie inną?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Takie rzeczy jak overburning, cd-text, burn proof(w różnych odmianach) mają obecnie wszystkie nagrywarki.Dlaczego więc wybrałem Liteona?Znakomita korekcja błędów owocuje szybkim kopiowaniem na HDD, szybkim zgrywaniem w Audio Catalyst do mp3.Mój dvd LG chodź też x40 te same czynności wykonuje 50% dłużej. Obsługa płyt większych niż 700MB, no i kroi wszystko co na drodze choć przyznac trzeba, że tak naprawdę to rzadko robi się kopie z oryginałów, a z kopii skrakowanej to każda nagrywara da radę.Liteon nie jest wcale taki głośny.Poprzednio miałem Ricoh'a i był głośniejszy.Muszę jednak przyznac,że nie bawiłem się nagrywarkami LG. Gdybyś kupował to postaraj się o wersję z biosem 24102B, a nie 2410XB03
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
rozumie ze nowszy leprzy - bios.
a co mozesz powiedziec o awaryjnosci tego sprzetu? czy mozliwe jest ze szybciej sie psuja od innych palniczków? co z tym buforem do czego tak wogole on jest przydatny
#4 |
Bywalec
![]() |
Za krótko go mam aby napisać coś o awaryjności.W hurtowni komputerowej mówiono, że procent zwrotów jest poniżej przeciętnej.Misiek pisał jednak, że bodaj 500tys. Liteonów zamówił Dell. Myślę, że Amerykanie dokładnie go sprawdzili bo nie stać ich na nonszalancję i wydawanie kasy na serwis gwarancyjny
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2002
![]() |
Prawda jest taka, że każdy chwali co swoje. Ja miałem w swoiej karierze już kilka modeli nagrywarek i prawie z każdej byłem zadowolony. Pierwsze pytanie jakie musisz sobie postawić w wyborze nagrywarki to do jakich celów ją kupujesz i za jaką kwote
![]() a LitenOna http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/Liteon24/1.php3 .................................................. ....... Pozdrawiam Face OFF
#6 |
Bywalec
![]() |
Powiem jeszcze jedno o awaryjności wszelkiego sprzętu. Psują się Mercedesy klasy S, psuje się i telewizor plazma, Psuje się pralka za 3000, a drugiemu taka prosta za 800 zł pierze 10 lat bez awarii.Jak ktoś ma pecha to ma i już.Jest takie powiedzenie "Jak masz pecha to i u własnej żony w piz..e gwoździa znajdziesz!!!" Kup Liteona masz 2 lata gwarancji.Jak padnie to Ci go wymienią, a za 2 lata to pewnie i tak jakąś nagrywarkę DVD pewnie kupisz(a może jakąś inną nowość).W technice komputerowej czas mnoży się x10 lub więcej.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
nie no dziekuje za wypowiedź, ale takiego posta sie nie spodziewałem, pisałem wyraźnie testy testami mi chodzi o wasze zdanie. jak odczucia na goraco zza kupionego towaru a nie tam testy. testow juz sie naczytałem dlatego pisze ze tylko te modele mnie interesuja i nic innego.
nie piszcie juz takich pierdół
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Proponuje Tobie LG 32X. W rzeczywistosci, dziala jak podaje producent. Wszystkie technologie rzeczywiscie zaimplementowano. ( Chociaz SD2 jeszcze nie sprawdzilem). Chodzi tak jak inne, nie brzeczy jak tanie cd-romy czy dvd.
Jest calkiem nowy produkt i nawet jesli znajdzie sie jakis bug, to przeciez zawsze znajdzie sie uaktualnienie firmware'u. Narazie jest niestety wewnatrz wersja 1.00
#9 |
Bywalec
![]() |
a mozesz powiedziec ile sie nagrywa 700mb na 24x i na 32x? nie wiem czy jest ta róznica godna tej ceny za która oni chcą ja przedawac, zreszta nie ma jeszcze tak łatwych i dostepnych płyt do nagrywania z predkoscia 32x. myslałem o 32x ale stwierdziłem ze 24x wystarczy mi teraz a za ten rok lub dwa ( w wypadku kupna liteona z 2l. gw.) kupiłbym coś innego, w miare dobrego. pewnie to juz dvdrw bedzie
![]() ![]()
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jeśli chodzi o moja rade to LG GCE-8240B bedzie dobrym zakupem (korzysć cenowa, predkosc zapisu i odczytu oraz 8MB bufor) ale Liteon ma 2 lata gwarancj, robi poprawne kopie sd i sd2 ale jest troszke droższy i głośniejszy no i 2MB buforu. Wybór i tak należy do ciebie !!!!!!!!
.................................................. ................................ Pozdrawiam Face OFF
#11 |
Forumator
![]() |
Fakt takich plytek jeszcze nie ma, ale pewnie ni dlugo sie pojawia. Zgodnie z prawami matematyki ( choc te w sprawach koputerow czesto zawodza ) przy nagrywaniu zyskasz od kilku do kilkunastu sekund. Nie polecam 24X z tego powodu, ze nie obsluguje SD2, a jak chcesz miec "full wypas" to sie to przyda.
Z drugiej strony to stowka roznicy. Decyzja nalezy do Ciebie, ale jak masz ta stowke to sie nie zastanawiaj ![]()
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Deagal jeśli ci chodzi o płyty cdr z możliwością zapisu x32 to są już takie od jakiegoś czasu
![]() http://www.cdrmarket.pl/promocje_!!!.htm .................................................. ........................ Pozdrawiam Face OFF
#13 |
Forumator
![]() |
dzieki, ale chodzilo mi o popularonosc na rynku
![]()
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dragal
![]() ![]() .................................................. ........ Pozdrawiam Face OFF
|
|