![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
jaki cdrom najlepszy
prosze o porade jaki mam kupic cdrom a moze dvd rom?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2001
![]() |
Hi
DVD Toshiba SMD-1502 podobno jest najlepszy. Czyta wszystko (prawie). Pzdrawiam PING |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
wpisz w search cd-rom i wyskoczy Ci pelno postow gdzie byly poruszane te tematy i nie tylko poczytaj a bedziesz wszystko wiedzial
ja sam sugeruje LGx52 bo to jest chyba standard ale na pewno sa lepsze od niego - bardzo slabo czyta audio ![]() a co do DVD niech sie inni wypowiedza ![]()
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Cytat:
Bez względu na model i typ (Tylko nie całkowite badziewie!!!) polecam zamiast CD-eka DVD - dobrze by miał MultiRead, i sprawdź czy czytał będzie pojemniejsze płytki niż STD. Aha - Toshiba (jw.) dobrze zrzuca Audio w szczegól. DAE na HDD.
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
po pierwsze nastepnym razem uzyj search bo bedzie klodka albo wywale od razu
po drugie poszukaj postu zbiega12 o cdromach tam jest sporo o tym zagladnij takze na offtopic tam tez cos bylo jak masz kase i cenisz trwalosc i konkrety to od siebie polecam teca 40x predkosc jest ok nie za duza nie za wolna czyta subkanaly ma bardzo dobra korekcje bledow i jedna z najwyzszych predkosci odczytu audio porownywalna z odczytem danych (z biosem 3.0A i po uzyciu programiku do ustaw szybkosci tego napedu jest wszystko n astronie cdrinfo w tescie tego cedeka)
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
dzieki za wzsystkim za rady mam cdrom LG 52X ale nie jestem z niego zadowolony zwlaszcza z szczytywania audio dlatego chcialem sie poradzic na co go zmienic - co dokludek -jestem to NOWY i jeszcze wszystkiego nie czaje -mam pc od 40 dni a internet od 3tygodni ale szybko sie ucze i przewaznie nie robie 2 razy tych samych bledow-dzieki za rady i przestrogi pozdrawiam DEXTERX
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2002
![]() |
Ja już zajeździłem dwa LG 52 i twierdzę że to kicha. Mam teraz asusa 52x i jestem z niego bardzo zadowolony (bardzo szybkie czytanie audio) i możliwość nagrywania w locie x24 (Lg 52 u mnie już przy 16x nie dawał rzdy szczególnie audio) a poza tym asus jest w DMA33 a LG w PIO4
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
dzieki
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
A poza tym jest brzydki jak noc. Ale jest szybki. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
I tylko tyle pzreciw Asusowi
![]() To ja się chyba skuszę ;D |
![]() |
![]() |
#11 |
Second variety
![]() |
Na razie nie zdarzyło się, żeby czegoś nie odczytał, nawet moje parroty cdr99. No i jest jednym z droższych cdromów.
Skuś się. ![]() Acha - nie wiem czy na tacce można postawić kubek z kawą (albo butelkę browara) ![]() Trzeba to sprawdzić. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Taaa, też mam tego gniota Asusa. Może jest szybki, ale wkurza mnie to, że jest głośny, a tackę trzeba zamykać przyciskiem, bo popychając można przewrócić komputer.
A poza tym jest brzydki jak noc. Ale jest szybki. Pozdrawiam[/quote] brzydki? a co? LG sa malowane w motylki? ;D spoko, ASUS CD-S500/A albo CD-S520/A to spoko sprzet bardzo szybki i stabilny, nie czyta subkanalow niestety ;( proponuje ASUSA albo TEAC'a |
![]() |
![]() |
#13 |
Second variety
![]() |
Widocznie podobają Ci się linie proste.
A dla mnie design Asusa nie umywa się do LG. I tyle. Pozdrawiam
#14 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Cytat:
czyli jesli bedziesz mial okazje kupic dosc dobra stacje cd ale nie bedzie miala super-fajnego wygladu to jej nie kupisz? |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
Mam TEAC 40x. Mam go prawie rok. Nagrywam ok. 10 plyt dziennie w locie. Czasami uzadzam maratony, np. ostatnio 60 plyt w jeden dzien. CDROM dziala do dzis super. Tylko mam jeden problem i nie wiem czym to jest spowodowane. Otoz w CLONECD przy wiekszosci gier ktore maja sciazki AUDIO to przy przegrywaniu takich plyt (czy w locie czy przez HDD) wyskakuja blede sektory (tylko przy AUDIO, przez cale sciezki). Gdy sprawdzalem takie AUDIO juz na przegranej plycie to jakosciowo byla gorsza. Mialem juz rozne systemy operacyjne i na kazdym to samo. Problem mam od jakiegos czasu. Moze ktos tu poradzic? Czym to jest spowodowane? Czy jest to podstawa do reklamacji?
|
![]() |
![]() |
|
|