![]() |
Chyba winien jestem sprostowanie.
Napisałem, że poszukuję enkodera a chodzi mi przecież tylko o d e k o d e r mp3 na wava. Czy wobec tego lame się nadaje do zamiany z mp3 na wava ? I czy ma to właściwie jakieś znaczenie jakim kodekiem się posłużę? W przypadku wav na mp3 na pewno duże. A odwrotnie ? Czy najlepiej jest dekodować mp3 tym koderem którym został "zrobiony" ? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Lame jest encoderem jak i decoderem tak więc można go użyć do konwersji mp3 do wav, pod warunkiem że użyjesz programu współpracującego z tym kodekiem i posiadającym funkcję wzajemnej konwersji róznych plików. Może być to nawet bardzo prosty program który zamieściłem w załączniku jako ciekawostkę. Może to też być np. RazorLame. |
mozesz uzyc prawie dowolnego edytora audio lub np Easy CD-DA Extrctora (modul file konerter)
fubkcje ta ma nawet winamp - wczytujesz pliki w lamie i jako plugin wysjacia wybierasz wav writer |
winampa bym dla bezpieczenstwa nie polecal - jesli juz z playera to foobarem
zreszta jak napisalem juz komus - sprawsz jakim jestes audiofilem i sprawdz czy slyszysz jakosc czy tylko ja czujesz wiedzac czym i jak nagrales... taki test bywa BARDZO brutalny :) i wiekszosc audiofili sama przed soba nie potrafi przyznac jak wypadl test (abx comparator z foobara - zreszta pewnie wiesz co to abx) |
Ale tego tekstu jest! Nie czytałem wszystkiego, domyślam się że wszystko zostało powiedziane :-) Dodam tylko jedno. Do enkodera LAME jest fajna nakładka windowsowa RAZORLAME do ściągnięcia np. z www.mp3.pl. Ułatwia życie... :-)
|
Cytat:
|
A czy znacie jakąś fajną nakładkę na mppdec32 ?
|
mpcdec_all.bat - wiem ze to z okropnej lini polecen i nie ma guziczkow - ale robi co ma robic - jakos nie szukalem niczego latwiejszego
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:17. |