Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.09.2001, 12:01   #1
lajkonik
Bywalec

Data rejestracji: 22.09.2001
lajkonik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak zaradzic......

jest taki problem; predkośc transferu jest ok.16x nagle spada do 15kb,dalej 15x,na chwile nawet jest 0kb ,znów 15x i tak około kilka razy /audio/czy to jest jakies zabezpieczenie czy wada/czy program omijając zabezpieczenia korzysta z jakiejs bazy/czy trzeba ją wrowadzić? gdzie ?skąd pobrać takową dla TEAC512EB i NERO5.5.4.0
Ps.Bogdana uprasza sie o nie pisanie!!!!
Innych zachecam.
lajkonik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.09.2001, 13:38   #2
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rozumiem, ze czytasz jakas plytke audio...
nie, program omijajacy zabezpieczenie nie potrzebuje jakiejs bazy, nie trzeba jej dodatkowo sciagac.
jak chcesz poczytac o zabezpieczeniach np. Audio CD, to wejdz na strone glowna cdrinfo.pl i tam masz Cactus Data Shield i SafeAudio....
transfer moze tez spadac czytajac jakas plytke z read errorami...
Nol jest offline  
Stary 26.09.2001, 14:53   #3
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
robisz kopię z kopii czy z oryginału? i jak to płytka / nowa , bardzo porysowana, jak wypałka to jaka/
im więcej info tym prościej znaleźć antidotum na problem
pozdro
cana jest offline  
Stary 26.09.2001, 16:28   #4
lajkonik
Bywalec

do cana- czy stac cie na cos wiecej??piszesz to samo b. czesto i ....nawet nie wiesz kogo cytujesz/a może../
lajkonik jest offline  
Stary 26.09.2001, 16:47   #5
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zazwyczaj takie zjawisko wahań tranferu ma miejsce przy przejściu pomiędzy kolejnymi trackami (zakładam, że po prostu 'ripowałeś' płytę Nero). Jeżeli mam rację - i to o to Ci chodziło, to jest to normalne.

Pozdro.6

P.S.
Spróbuj się tak nie czepiać innych: "Bogdana uprasza się o nie pisanie...", "do cana- czy stac cie na cos wiecej??".
Daruj to sobie - Tobie to nie poprawi samopoczucia (mam nadzieję... ) a innych zirytuje - więc po co...
c0rdat jest offline  
Stary 26.09.2001, 18:43   #6
lajkonik
Bywalec

lubie precyzyjne odpowiedzi.bogdanowi podziekowałem za uprzejme przyjecie mego 1 postu ,co do przerw ; czy zabrudzenia moga mieć wplyw na jakość transferu?? probowalem płyte audio i na 13 traku było już 52 min symulacji?? i wylaczlem
TEAC 512 EB ,DVD Hitachi 2500Gd.C366,Nero 5.5.4.0
Podejrzewam że to :winna :" płyty bo na nagranie zdjęc poszło na max./12x/
lajkonik jest offline  
Stary 27.09.2001, 07:41   #7
cana
Łaskobójca

lajkonik czepiasz się po prostu to jak dzwoni gośc do servisu rtv i mówi że magnetofon nie nagrywa i prosi o pomoc / powodów może być wiele/
a te pytania pomagaję pomóc co myślisz że tu qrde siedzą jasnowidze? a co do powtarzania się to po prostu zauważ że wiele osób prosi o pomoc bez podawanie podstawowych informacji a często nawet bez przejrzenia forum czy temat moze już był poruszany
a tak swoją drogą to już sam sobie po częci odpowiedziałeś a co do tej nieczśzczęsnej wypałki to chodziło o kolorek cdrka a nie wypalarke
pozdro
cana jest offline  
Stary 27.09.2001, 08:13   #8
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
lajkonik (26-09-2001 18:43):
[...] co do przerw ; czy zabrudzenia moga mieć wplyw na jakość transferu?? probowalem płyte audio i na 13 traku było już 52 min symulacji?? i wylaczlem [...]
Naprawdę chciałbym Ci pomóc, ale co to znaczy: "próbowałem płytę audio" ? (nagrać/odczytać/zjeść - niepotrzebne skreślić). Skoro na 13 traku było ileśtam minut symulacji, to zakładam, że chodzi o nagranie. Ale (nawiązując do postu o ripowaniu płyty) jak przy nagrywaniu z twardego zabrudzenia mogą mieć wpływ na transfer (dyski twarde są raczej hermetyczne ). A może próbowałeś on the fly (ale wtedy z kolei może źle zrozumiałem Twój pierwszy post). A może próbowałeś nagrywać na brudnej płycie CDR (bez komentarza).
Sam widzisz, że podajesz zbyt mało informacji, aby Ci pomóc i wyrażasz się nieprecyzyjnie. Więc nie dziw się, że do wszyscy do znudzenia powtarzają: "Więcej szczegółów, proszę..."

Pozdro.6
c0rdat jest offline  
Stary 27.09.2001, 09:14   #9
lajkonik
Bywalec

fakt,podaje pomieszanie zpoplataniem ale nie wiem co jest grane a zasób wiedzy mam znikomy!!........jestem wygodny i chce aby było tak;
wkładam płyte do CD D .właczamńero,opcja kopiuj. naciskam i ma chodzic a nie nie chce,i tu sie miotam .jak widac na stronie/ i zamiast podpowiedzi otrzymuje poszukaj sobie!!!A może przesłac WAm obraz zapisu płyty??
ps. z tym mechanikiem od magnetofonu to rzeczywiście było tak.zaniosłem do niego ,nie gral i po 2 dniach było ok!!!i na koniec jedno spostrzezenie -jak idziesz do lekarza to ON cię pyta co ci jest !!!a winno byc .....
lajkonik jest offline  
Stary 27.09.2001, 10:17   #10
cana
Łaskobójca

zaniosłeś do servisu a nie mówiłeś przez telefon prosząc o radę
a to jest malutka różnica
jeśli problem jest odczytem / tak zrozumiałem/ to może jest brudna lub porysowane płyta np bo to że teac ma problemy z odczytem to pomijam z założenia / jak kopiujesz cała to użyj clonika i po kłopocie bo to tylko parę przycisków , ja do całych płyt uzywam zawsze clona w dao-raw a tylko do składaków nero - też jestem leniwy
pozdro
cana jest offline  
Stary 27.09.2001, 10:29   #11
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
lajkonik (26-09-2001 18:43):
lubie precyzyjne odpowiedzi.bogdanowi podziekowałem za uprzejme przyjecie mego 1 postu ,co do przerw ; czy zabrudzenia moga mieć wplyw na jakość transferu?? probowalem płyte audio i na 13 traku było już 52 min symulacji?? i wylaczlem
TEAC 512 EB ,DVD Hitachi 2500Gd.C366,Nero 5.5.4.0
Podejrzewam że to :winna :" płyty bo na nagranie zdjęc poszło na max./12x/
zAWSZE TAK BĘDĘ ODPOWIADAŁ GOŚCIOM, CO TYLKO
PYTAJĄ JAK ZABEZPIECZYĆ PŁYTĘ PRZED KOPIOWANIEM.
bogdan
bgn jest offline  
Stary 27.09.2001, 19:10   #12
lajkonik
Bywalec

nie pytany milczy -to pamietam jeszcze z podstawowki
meritum.clonem tez probowalem i to samo!!!zatrzymal sie na 83 min i kaput !!!co mam podac /objawy/ aby uzyskac diagnoze od "e-doctora'?.plyta była zielona Ezperanca/to po hiszp.znaczy.... poszukajcie./w tym stulu wlasnie dostaje porady!!!
lajkonik jest offline  
Stary 28.09.2001, 07:42   #13
cana
Łaskobójca

Cytat:
lajkonik (27-09-2001 19:10):
nie pytany milczy -to pamietam jeszcze z podstawowki
meritum.clonem tez probowalem i to samo!!!zatrzymal sie na 83 min i kaput !!!co mam podac /objawy/ aby uzyskac diagnoze od "e-doctora'?.plyta była zielona Ezperanca/to po hiszp.znaczy.... poszukajcie./w tym stulu wlasnie dostaje porady!!!

83 minuta / nie wiem ale jak miałem w54 to ta cholera nie chciała mi wypalać tyle moze tu tkwi problem? że płytka zadługa , inne rzeczy pali ok jak sądze
pozdro
cana jest offline  
Stary 28.09.2001, 13:09   #14
lajkonik
Bywalec

frekwencja na stronie duza.co cieszy ,odpowiedzi juz mniej,szkoda!!!ale problem jest sprawdzilem plyte jest czysta-problem pozostaje.Więc co ,odpuszczamy??i zalegacie na tarczy??pogadali,pogadali i nic "dali' newet su\ie rymneło!!!
lajkonik jest offline  
Stary 28.09.2001, 14:59   #15
cana
Łaskobójca

Cytat:
lajkonik (28-09-2001 13:09):
frekwencja na stronie duza.co cieszy ,odpowiedzi juz mniej,szkoda!!!ale problem jest sprawdzilem plyte jest czysta-problem pozostaje.Więc co ,odpuszczamy??i zalegacie na tarczy??pogadali,pogadali i nic "dali' newet su\ie rymneło!!!
dobra czas na SOA nr2 "Dziwne bo u mnie działa" może to urok tego audiaka / na ministry miałem taki patent że było 99 tracków i tylko pierwsze 11 to muza a dwa ostatnie to wywiad a reszta miała po 3 sekundy < myślałem że mi sie mitsumi podczas ripowania zapłacze tak nią rzucłao/
pozdro
cana jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: