![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2003
![]() |
![]()
pytanie jak w temacie.
napedny brane pod uwage to: LG GCC-4480B 48/24/48+16 SAMSUNG SM-348B 48/24/48+16 SAMSUNG SM-352B 52/24/52+16 LiteOn LTC-48161H 48/24/48+16 SONY (jakies tam ![]() czy wogole oplaca sie kupowac naped COMBO?? Ostatnio zmieniany przez Coglin : 22.05.2003 o godz. 10:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Witaj na Forum.
Może jednak zdecudujesz się na oddzielne kupienie nagrywarki i urządzenia tylko do odczytu (teraz najsensowniej już razcej DVD a nie CD-ROM). Chyba że nie masz już miejsca by dwa napędy dołożyć. Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
nie wiem czy jakikolwiek naped DVD to w tej chwili taki dobry pomysl - na DVD teraz znajdziesz wlasciwie tylko filmy - IMHO szkoda kasy - lepiej porzadna nagryware CDRW wziasc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja na przykalad gdy sie o tym dowiedzialem zaczalem zalowac ze nie mam DVD i juz zbieram kaske na jakis dobry czytnik8). Reasumujac: LEPIEJ miec DVD NIZ CD-ROM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Re: jaki naped COMBO wybrac??
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
To czy Metal Gear Solid 2 to taka swietna gra to bym nie powiedzial. Osobiscie w to nie gralem ale slyszlem kilka opini kolegow i czytalem w necie . Srednia ocen jaka by dali tej grze to 6-7/10 .
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Jest jeszcze chyba Toshiba.
Mam w robocie LG x 32 i jest Ok. bardzo cichy, super korkcja błędów.
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja w gry nie gram wiec nic dziwnego ze to przeoczylem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Mam combo LG 4480 i uważam, że jest to dobra nagrywarka CD-R/RW z dodaną opcją odczytu DVD. W tej ostatniej roli sprawuje się tak sobie (wolno! - nie wiem, na jakich płytach w fabryce udało im się uzyskać odczyt DVD 16x, bo poza fabryką nikomu się to jeszcze chyba nie udało!), i dość przeciętnie radzi sobie z ekstrakcją audio - jest to jednak duży postęp w stosunku do wczesnych napędów combo, które były ogromnym kompromisem i osiągi zawsze miały dużo gorsze niż napędy oddzielne. Teraz niemal już dorównały napędom oddzielnym.
Nie mogę powiedzieć, że żałuję tego zakupu, ale jeśli brak miejsca (albo możliwości podłączenia do kontrolera IDE) nie jest ograniczeniem, mimo wszystko lepiej chyba kupić dwa oddzielne urządzenia, zwłaszcza, że cenowo wypada to bardzo podobnie. TUTAJ natomiast znajdziesz dyskusję o combo Samsunga, które parę osób doprowadziło do szewskiej pasji z powodu swojej wybredności w stosunku do czystych płyt CD-R - jeśli płytka mu się nie podoba, nagrywa ją z prędkością zaledwie 16 lub 24x. Jego zaletą są natomiast dostępne shakowane BIOS'y, znoszące blokadę regionu DVD; dla LG takich BIOS'ów jeszcze nie ma.
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 22.05.2003 o godz. 15:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IMO bierz combo LG
ktoś tutaj napisał kiedyś, że napędy LG mają "wysoką kulturę pracy" zgadzam się z tym, przede wszystkim są ciche (tacka chodzi super), bezproblemowe LG od dawna produkuje combosy, już nie mają wpadek Decydując się na zestaw spawarka+czytnik DVD pamiętaj, że w praktyce nie bedziesz korzystał z obu urządzeń na raz, o ile nie masz dodatkowego kontrolera IDE, aby podłączyć je oddzielnie (a taki kontroler tez kosztuje). jedyna zaleta takiego zestawu to możliwośc kopiowania płyt "w locie" problemem też może być rozmieszczenie napędów w obudowie. pomiędzy spawarką a DVD, raczej trzeba zrobić przerwę jednej kieszeni. i nie masz już miejsca na nic innego jak nie weźmiesz combo, to kup liteona i jakiś tam czytnik DVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
heh tu nie chodzi o to czy MGS 2 jest wspaniałą grą, tu trzeba zasugerować ze bedzie wychodziło coraz wiecej GIER ONLY DVD !!!!
![]() |
![]() |
#12 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ++++++++++++++++++++++ sciagnalem animatrixa w avi 700 MB - ide ogladac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
jesli DVD miało by walczyc z piractwem to juz teraz powinno byc dużo gier na DVD.
w nie dalekiej przyszłości .. ceny nagrywarek DVD staną na cenie 500zł i beda ogólnie dostepne .. wiec to juz nie bedzie problem
![]() |
#14 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Chłopaki napiszcie cś więcej o tym modelu combosa: LiteOn LTC-48161H 48/24/48+16. Jestem nim żywo zainteresowany a nigdzie tego sprzetu w sklepach nie znalazłem. Może ktoś ma? Niech napisze jak się sprawuje. I jak się ma sprawa overburningu w tym napędzie (chodzi mi o bios)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Ale jak się sprawuje to Ci nie powiem, bo go nie testowałem ![]()
![]() |
![]() |
|
|