Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2000, 00:34   #1
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Safe Disc 2 - opinie

Autor Daemon Tools twierdzi ([html] <a href="http://www.daemon-tools.com/main.htm" target="_blank">www.daemon-tools.com</a>[/html]), ze sa problemy z przegraniem jednego tytułu (Red Alert 2) pod CloneCD. Dostajemy od Was informacje, ze jednak mozna bez problemów skopiowac tak zabezpieczone plyty. Jezeli ktos mial doczynienia z tym zabezpieczeniem to prosze o komentarz.

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2000, 07:48   #2
Trotylek
Gość

Mam Red Alerta 2 sciagnalem z ISO z serverow z zagranicy i on nieposiada zadnego zabezpieczenia przegralem juz kilka razy i bez problemu gra sie na innych komputerazch a co wiecej nie ma zadnego crakcka lol !

Stary 07.11.2000, 09:32   #3
Jasiu
Gość

Witam Wszystkich
Jak wcześniej zauważyliście z Red Alert 2 są problemy
Zrobienie wiernego obrazu płyty, która by chodziła na każdyn cd romie jest "chyba" nie możliwe. Posiadam Plextor'a 12/10/32 i kopia płyty działa tylko z nagrywarki.
Problem ten zauwałyłem też u kolegi.
Myślę, że powyższy problem zniknie wraz z pojawieniem się nowej wersji CloneCD, albo westwood będzie dołączał do gry nowe cd romy
Pozdrowienia

Stary 07.11.2000, 11:25   #4
MR
Gość

[quote]Misiek4 (06-11-2000 23:34):
Jezeli ktos mial doczynienia z tym zabezpieczeniem to prosze o komentarz.

Witam!
Walczyłem z RA2 cały weekend. Mam Sony CDR-145E (rekomendowana przez Clona).Próbowałem nagrywać Clonem 2.8.3.1 i starszymi,CDRWinem,Nero,Blindem i nic Nagrywałem w DAO,TAO,SAO i ciągle kupa - nie czytało się nigdzie ani w CDR aniw innych napędach. Z subkodami i bez i też nic . Jedyne co działa to image zrobiony Clonem i wciągnięty do DaemonToolsa 2.41 - na razie sie poddałem - może nowy Clone

Pozdrófka!
MR

Stary 07.11.2000, 11:59   #5
Jacek Jakubek
Gość

[quote]Misiek4 (06-11-2000 23:34):
Autor Daemon Tools twierdzi ([html] <a href="http://www.daemon-tools.com/main.htm" target="_blank">www.daemon-tools.com</a>[/html]), ze sa problemy z przegraniem jednego tytułu (Red Alert 2) pod CloneCD. Dostajemy od Was informacje, ze jednak mozna bez problemów skopiowac tak zabezpieczone plyty. Jezeli ktos mial doczynienia z tym zabezpieczeniem to prosze o komentarz.

Pozdrawiam

Ja mialem red alerta, ktory tez nie chcial sie kopiowac. Ale jest na to bardzo dobry sposob. Na stronie www.gamecopyworld.com jest *****. Potem wystarczy przekopiowac zawartosc plyty na dysk (np. windows commanderem) dodac cracka i wypalic plyte. Potem juz wszystko jest OK. 2 cracki zajmuja 600kb.

Stary 07.11.2000, 16:54   #6
Demoll
Gość

Potwierdzam, Red Alert 2 juz jest "Złamany" ***** Na stronie www.gamecopyworld.com jest w 100% skuteczny. cala procedura także.
Właśnie z kumplem konczymy palic 20 kopie ww. gry

Stary 07.11.2000, 17:58   #7
Piotr Talaga
Gość

tutaj akurat chodzi o zestaw CD-ROM + nagrywarka.
Sprawdzalem RA2 na Plextorze + 36x Toshiba i najnowszy CloneCD - ZADNYCH PROBLEMOW. Tak samo wazne jest to co przeczyta CD-ROM jak i to co nagra nagrywarka.

Stary 07.11.2000, 20:35   #8
Paul
Gość

Cytat:
Trotylek (07-11-2000 06:48):
Mam Red Alerta 2 sciagnalem z ISO z serverow z zagranicy i on nieposiada zadnego zabezpieczenia przegralem juz kilka razy i bez problemu gra sie na innych komputerazch a co wiecej nie ma zadnego crakcka lol !

Stary 07.11.2000, 20:37   #9
Paul
Gość

A z jakiego serwera mozna sciagnac to ISO Za link bede wdzieczny ))

Cytat:
Trotylek (07-11-2000 06:48):

Stary 08.11.2000, 11:04   #10
Tomasz Kowalczuk
Gość

Mam zestaw nagrywarka LG CED 8083 i czytnik Creativa 24 x - staruszek ma ze 3 lata.
Mialem pliki bin zciagniete z netu, wypalilem obydwie plytki Nero 5.024 i chodzi bez najmniejszych problemów na czytniku.
Musiałem skasować pliki z dysku bo zajmowały miejsce a że nie za bardzo wychodzi na moim sprzęcie nagrywanie On Fly to zrzuciłem obraz płytek na dysk ( też użyłem Nero) i wypaliłem z tego następną kopię. Ta też chodzi bez problemu.
Wiem że to piractwo ale cóz. ;-))))
Może jak będzie posla wersja to ją kupie bo wiem że się opłaca.

Stary 08.11.2000, 12:28   #11
Skarbnik
Gość

Red Alert 2 działa bez żadnych problemów !!! Można go kopiowac CDRWin jak i innymi programami (WinOnCD, Nero, DJ ...) w locie CDtoCDR i z image. Potwierdzam moja wypowiedz wypaleniem ok. 130 kopii bez zadnych problemow (czytaj: dzilajacym na 130 roznych CD). Cale zamieszanie troche nie jest na miejscu :-0 Przecież piszemy tutaj o czystym piractwie, i probujemy znalezc sposob na skopiowanie gry. Znam o wiele trudniejsze tytuly do skopiowania (glownie produkcji polskiej), lepiej zabezpieczone niz RA 2. W chwili pojawienia sie cracka do RA 2 w sieci nie ma tematu .....

Z pozdrowieniami
Skarbnik

Stary 08.11.2000, 15:28   #12
MR
Gość

Kopiowałeś z oryginału czy z jakoegoś giełdowego wynalazka ??

Pozdrófka!
MR

Stary 08.11.2000, 22:26   #13
Skarbnik
Gość

Kopiowałeś z oryginału czy z jakoegoś giełdowego wynalazka ??

Kopiowalem z Oryginalu i z image z serwera ISO. Kazda kopia dzialala !!!

Z Pozdrowieniami
Skarbnik

Stary 09.11.2000, 15:42   #14
Carlos
Gość

[quote]Skarbnik (08-11-2000 11:28):
Znam o wiele trudniejsze tytuly do skopiowania (glownie produkcji polskiej), lepiej zabezpieczone niz RA 2.

Jakie to tytuly. Widzialem rozne i zaden nie sprawial problemow ze skopiowaniem CloneCD.
Pozdrawiam
Marcin

Stary 09.11.2000, 16:15   #15
Lemonek
Gość

Kurde tutaj chodzi o skopiowanie z ORGINALU ,a nie jakies bezmyslne wypalanie IMAGE zciagnietych z sieci ktore juz sa zlamana!!!
Ludzie opamietajcie sie
Wszyscu co pisza cos takiego to lamerzy!!!

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: