![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2000
![]() |
Jaki program jest najlepszy do nagrywania płyt audio z plików MP3?
Chciałbym nagrac płytę audio z plików mp3 żeby słuchać na odtwarzaczu audio. Jakiego programu najlepiej użyć, aby nagrać pliki mp3 w formacie audio. Nagrałem płytę audio przy pomocy Nero, ale niestety odtwarzacz nie widzi mojej płyty. Może program jest dobry, a nagrywałem na złej płycie (niebieski Verbatim)?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2001
![]() |
Nie wiadomo o co ci chodzi sprecyzuj
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Mialem ten sam problem po nagraniu Nero na niebieskich verbatkach. Zrobilem wiec tak: wzialem program MP3 CD Maker (na www.cdrinfo.pl) i plytke platinum. Poszlo OK.
|
![]() |
#4 |
Gość
|
WinOnCD
|
![]() |
#5 |
Gość
|
Feurio najlepszy bez 2 zdan
|
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.02.2001
![]() |
hm... ja te wszystkie programy do tworzenia bezposrednio z mp3 na audio uznaje za chlam... najlepiej przekonwertowac na wav-y a potem to dopiero nagrac np WinOnem... zawsze mozna przed nagraniem odsluchac jaka jakosc... czy nie ma trzaskow itp
|
![]() |
![]() |
#7 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
zgadzam się z moim przedmówcą w 100%
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Jezeli nie masz co robic z czasem...
|
![]() |
#9 |
Gość
|
ja rowniez uwazam za zbedne robienie najpierw .wav
polecam program winoncd ale tu UWAGA!!! winoncd nie potrafi konwertowac niektorych formatow wiec zanim nagramy plyte,proponuje odsluchac wszystkie tracki ktore maja byc nagrane czy faktycznie winoncd je rozpoznal i przekonwertowal.w przeciwnym razie zamiast utworu bedziemy sluchac ciszy. pozdr |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Jak sadzisz, co robia te programy w czasie konwersji...
|
![]() |
#12 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Po pierwsze nie odsluchanie wszystkich utworow tylko poczatek i srodek(jesli WinOnCd go nie przyjmie bedzie tylko trzask na poczatku i pozniej cisza) A po drugie jesli masz wolny sprzet to nie wiem czy lepiej jest konwertowac pliki do wav'ow czy poprostu zmniejszyc szybkosc nagrywania.Ale to twoja sprawa,jesli masz zamiar siedziec nad plyka pol dnia bo i tak nie masz nic innego do roboty.Ja wypalam po kilkanascie plytek dziennie i gdybym mial robic tak jak mowisz i radzisz to juz dawno na zawal w szpitalu bym lezal |
|
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
Jeżeli odsłuchujesz tylko początki to ma to sens.
Jest jeszcze jedna zaleta bezpośredniego nagrywania z MP3, bynajmniej w przypadku Nero (nie wiem jak jest w WinOnCD). Chodzi o to, że gdy stosuje sie CD-TEXT to nazwy są automatycznie pobierane z tagów. Widzę wojtoo, że ty zajmujesz się wyłącznie tym, skoro wypalasz po kilkanaście płytek dziennie, to może mi powiesz dlaczego na niektórych płytkach nie mogę nagrać CD-Textu (m.in. niektóre z TDK, głównie 80 min.)? Mam LG 8080B. PS. Z nudów jeszcze nikt na zawał chyba nie umarł. ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Panie i panowie... Chyba troszke odeszlismy od tematu.
Najlepszym programem do nagrywania audio oraz zgrywania audio jest zdecydowanie EAC (Exact Audio Copy. |
![]() |
Tagi |
eac, najlepszy, program do audio |
|
|