![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() |
![]()
Mam nowiutkiego LTR52327S, ktorego zinstalowałem zamiast GCE-8320B (LG)i się zdziwiłem
![]() ![]() Przy nagrywaniu CDR 48x dało się wyciągnąć 34x - po nagraniu płyta nie do odczytania. Co jest grane?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdz czy masz właczone DMA dla wszystkich napędów. Instalowałeś ASPI? Jak masz NERO od Liteona to musisz odinstalować od LG i dopiero wgrać od Litka. A podczas nagrywania skacze ci bufor? Sprawdz na innych płytach.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() |
DMA działa, Nero przeinstalowane (z deinstalacją starego), bufor się nie buja, mogę spróbować zmienic płyty, ale trochę mi szkoda bo miałem "w obiegu" 10 CD-RW, które dotychczas w zupełności wystarczały.
A tak nawiasem jakich CD-RW szukać, żeby były tolerowane przez tego litka? Przypuszcam również,że zakup 10 "markowych" CD-RW to równowartość 1/4 ceny nagrywarki. A odnośnie cd-r jak zachowuje się ngrywarka gdy nie rozpozna typu płyty? Co to są za płyty CD-R, na których jest napisane "@Profomance" - nagrałem taką na próbę zadając szybkość 52x i nie było błędów! A "SMART-Burn Media Check Simulator 2.1" jej nie rozpoznał.
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja bym sprobowa odwiedzic service - jak kupilem swojego litka x48 to obiawy byly podobne (stara nagrywarka nagrywala sporo lepiej) - w serwisie wymienili mi na nowa z poowodu wady fabrycznej
|
![]() |
![]() |
|
|