![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
![]()
!!!UWAGA!!!
Uprzejmie Was prosze wprawieni wypalacze płyt CD o odpowiedz na moje pytanie!!! Jak chyba kazdy wie wypalajac w overburningu nie zawsze mozliwe jest wypalenie wystarczajacej liczby danych. W moim przypadku prawie zawsze filmu. Czesto mam fimy o wielkosci 714 MB i gdy nadpalam plyte nagrywarka nagra plik, ale jakos nie zamknie plyty i umarl w butach. Komp nie odpowieada trzeba go resetowac na twardo. Tak nagrana plyta czasami dziala czasami nie. (oczywiscie nie chce kupowac plyt wiekszych niz 700MB bo nie odpowiada mi ich cena) Ostatnio przeczytalem w chipie 6/2003 (str156) o mozliwosci nagrywania w trybie MODE2/XA (NERO)ale nalezy wybrac typ plyty jako vide -CD. wtedy to mozliwe jest wypalenie filmu o wielkosci 800MB. I z tym zwiazane jest moje pytanie - w trybie standardowej plyty cdr mozliwe jest rowniez wybranie tego trybu wypalania MODE2/XA, wiec czy w tym przypadku bez wybierania video-cd jest mozliwoe nagranie na cd o wielkosci 700MB filmu zajmujacego np 780MB Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, powiem tak Mode 2 jest systemem nagrywania bez zapisu danych do korekcji bledow. Choc Nero nie obsluguje dokladnie tego systemu.
Tak mozesz wybrac Mode 2 przy standardowej plycie CDR, ale jak juz wspomnialem Nero nie obsuguje poprawnie tego systemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|