![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
![]()
nagrywarka = LG CED 8120B (cdr 12x,cdrw 8x,odczyt 32x)
mam ja 3 lata i jestem bardzo zadowolony, czytanie nagrywanie itd. poczytalem troche roznych rzeczy na temat roznicy w nosnikach i jestem zagubiony. wynika z tego ze nowsze cd najlepiej wypalac z wysoka predkoscia, np. 12x czy 16x. jakie plyty beda najlepsze do audio oraz do danych dla mojej nagrywarki, chodzi mi o preferowane konkretne cd, marke albo rodzaj substancji. moga byc drogie, oszczedzanie akurat tutaj sie nie liczy, jak padnie mi cos waznego, utleni sie plytka or sth to mam klops wiekszy niz wydanie kilku pln wiecej. najlepiej gdybym dowiedzial sie wszystkiego. do tej pory palilem na 8x (12max) wychodzac z zalozenia ze to jest najlepsza predkosc dla tego napedu. jakies porady itd. mile widziane. thx pa |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Verbatim, TDK, Dysan mozesz nagrywac z jaka predkoscia chcesz ps. predkosc 12x i 16x jest wysoka?
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
chodzi mi o to, aby otrzymywać najtrwalszy zapis. zawsze było przyjęte, że maksymalny zapis nagrywarki tego nie daje. czyli u mnie wychodzi na to, że 8x jest najlepsze. tutaj jednak pojawia się sprzeczność, gdyż wg oceny niektórych najlepiej nowe nośniki palić koło 12-16. to jakie mam wybrać płyty oraz prędkość dla mojego starocia. teraz palę co ma pod ręką, różnie przy 8, jednak nie znam opinii i myślałem, że tutaj jest dobre miejsce aby poznać właśnie zdanie na temat prędkości + rodzaju nośnika oraz parametrów nagrywarki. chcę znaleźć optymalne rozwiązanie. anybody ? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Myślę ,że możesz spokojnie palić na nowych CD-R z prędkością x12 .
Fakt... ta prędkość dla nagrywarki to max ...i nie wiadomo czy nie będzie robić więcej błędów. Zrób testy wypalonych płytek z prędkościami x8 i x12 w Nero Info Tool . PSss...Znajdz kogoś z nagrywarką Lite-On i zrób test tych dwóch wypalonych płytek w Kprobe.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.02.2004 o godz. 08:02 |
![]() |
![]() |
|
|