![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
Jakie płyty gwarantują najlepszą jakość zapisu
Witam
Na jakich płytach CD nagrywać aby nie było problemu z ich odtworzeniem na słabszych CD-romach. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Na tych drozszych, chociaz to nie regula. Najlepiej brac te z niebieskimi i mocno zielonymi (nie mylic z zielonkawymi) spodami.
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
dziwne pytanie.
Słabsze cd-romy? Można przez to wiele rozumieć. Wolny odczyt, zabrudzona soczewka lasera. Zająłbym się czytnikiem, a nie skupiał na płytach. A odczyt na słabszym sprzęcie gwarantuje "dobrze" nagrana płyta. Czyli niezaszybko, przy nieobciążonym komputerze podczas nagrywania. No i dobre płyty też swoje robią. Dobre? Droższe - Verby, TDK, Esperanze, Dysany. Pozdrawiam
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najlepiej potestowac
ciezko znalesc regule - z moich obserwacji wynika ze Platiniumy (srebrne spody) sa bardzo kompatybilne, bardziej niz MetalAzo Verbatima, ale wiekszosc ludzi twierdzi dokladnie odwrotnie wiec niestety nie pozostaje nic innego niz wlasne testy... ale zamiast np wypalac na drozszych plytach tylko po to zeby jakis stary (domyslam sie ze o to chodzi) cdrom czytal bardziej sie oplaca go po prostu wymienic - nowe cdromy praktycznie zrownaly sie w cenach z napedami dyskietek (no prawie ![]() no i oczywiscie posluchaj Ciapka - nagrywac tez trzeba z glowa ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
No i chyba temat zakończony, bo Ciapek dał wystarczającą i dobrą odpowiedź. Nagrywaj x16 lub x24 jakiekolwiek płyty (najlepiej te droższe, ale te nowe datexy tez są dobre i tylko 1zł, widnieje na nich napis EU
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
Dzięki z porady, chodzi o stary CD-rom który nie jest mój, tylko mojej siostry. Nagrywałem dla niej przeważnie na Dysanach x16, jedne chodziły dobrze inne się bardzo przycinały. Kiedyś obiło mi się o uszy że są jakieś tam specjalne płytki które po wypaleniu nieodbiegają jakością od tłoczonych. Dla świętego spokoju byłbym gotów nagrywać dla niej tylko na czymś takim.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
Płytki
Cytat:
Ja na byle co używam MEMOREX-ów(cd-r) na filmy i albumy ze zdjęciami używam TDK (DVD + i -) ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|