![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2003
![]() |
lg crd-8520B poszatkowal plyte :/
witam
wlasnie taki cd-rom jak wtemacie poszatkowal mi plyte na kawalki potem go wyczyscilem w srodku i zdaje sie ze nic sie nie uszkodzilo przynajmniej tak na moje oko.... jednak cdrom raz czyta raz nie czyta plytek. czy da sie to jakos naprawic jescze moze bios nowy cos pomoc :??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Nie mow ze po rozwalenic CD sam go czysciles
![]() Bo jesli tak to juz masz po gwarancji... jakbys zaniusl go do serwisu to oni by go wyczyscili, sprawdzili - jak bylo by cos nie tak to zaczeli by cos krecic i mozliwe ze dali by ci nowy... Teraz tak czy siak nawet zmiana biosu nic nie pomoze!! Ale mozesz probowac!!
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Watpie ZbigNieff zeby na tego Cd byla jeszcze gwarancja bo to byly pierwsze napedy 52x firmy LG. Ja tez mam ten naped i po wgraniu koreanskiego biosu jest duzo lepiej, ale nie wiem czy po rozwalce plyty cos sie da zrobic oprocz gruntownego czyszczenia.
pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
wlasnie zapomnialem dodac ze naped nie mial juz gwarancji ... wiec jak moge go probowac naprawiac ?
#5 | |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
a mozesz podac mi linka do tego biosu? bo ja mam tego cd-roma ale juz go nie uzywam... ale jak ma byc lepiej to moze sprobuje ![]()
![]() |
#7 | |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Cytat:
Ale wracajac do tematu, teraz tylko czyszczenie i nic poza tym nie zrobisz... w warunkach domowych nic wiecej nie zdzialasz!! Chyba ze masz jakiegos znajomego ktory ma sklep komputerowy to wtedy oddaj do niego na serwis, tam napewno przeczyszcza go lepiej!! Jak juz bedziesz bral nowy to wez ASUS`a 52x!! Bo jak narazie nie ma na rynku nic co bylo by w miare dobre... Chyba ze kupisz juz jakies DVD - tu polecam Toshibe!!
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
pytalem tak z ciekawosci bo cdrom lezy sobie w szafie i go nie uzywam
![]() ![]() ale jesli moge prosic o link do biosu do tego cdroma (chcem sie pobawic) ![]()
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
witam
oto link do biosu 2.0 (wersja koreanska) do cr-romu LG CRD-8520B: http://www.lge.co.kr/library/opendat...D-8520B200.zip Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#10 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
prosze bardzo: http://www.lgeservice.com/CDROM.htm ... niestety nie ma tam biosu do CRD-8520B jest za to do CRD-8521B wiec moze ten da rade bezposrednio: http://www.lgeservice.com/CRD8521BFirm103-readme.htm zrob wszystko tak, jak jest tam opisane ale zamiast XLGV6.EXE 52LGF57A.HEX wpisz XLGV6.EXE 52LGF57A i pojdzie.
|
|