Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.02.2003, 15:57   #1
demon2000
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2003
demon2000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mac

Słuchajcie chciałbym nagrać plytke, która bedzie dzialala na MAC-u np. sciagam z net-u ACROBATA dla maca ma rozszerzenie bin i nie wiem co dalej z tym zrobic probowalem Cd-rwinem ale jakies głupoty sie tworza, nie mam dysku z systemem na maca czyli z nero tez nie moge. Moze ktos sie tym zajmowal
demon2000 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.02.2003, 20:35   #2
lipek16
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 06.02.2003
lipek16 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wydaje mi się że jażeli nagrasz płytkę w formacie UDF to powinna być odtwarzana na Mac-u.
lipek16 jest offline  
Stary 12.02.2003, 20:39   #3
krzyches
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
krzyches zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Mac

Cytat:
demon2000 napisa***322;(a)
Słuchajcie chciałbym nagrać plytke, która bedzie dzialala na MAC-u np. sciagam z net-u ACROBATA dla maca ma rozszerzenie bin i nie wiem co dalej z tym zrobic probowalem Cd-rwinem ale jakies głupoty sie tworza, nie mam dysku z systemem na maca czyli z nero tez nie moge. Moze ktos sie tym zajmowal
Wersje instalacyjne na Maca to tzw. Installery, tak samo powinna wygladac instalka Acrobata. Szukaj w necie takich, nastepnie wypal na PC, przenies na Maca i zainstaluj. Jesli to tylko Reader, to szukaj np. na Tucows. Co Twoim zdaniem znaczy "dysk z systemem na Maca", na PC
krzyches jest offline  
Stary 12.02.2003, 20:42   #4
krzyches
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
krzyches zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
lipek16 napisa***322;(a)
Wydaje mi się że jażeli nagrasz płytkę w formacie UDF to powinna być odtwarzana na Mac-u.
Na Macu bez problemu otworzysz kazda plyte lub dyskietke z PC, na przyklad z jpg-ami, w druga strone jest znacznie gorzej. Otworzysz i spiszesz pliki na dysk, to nie to samo znaczy co uruchomisz.
krzyches jest offline  
Stary 14.02.2003, 11:37   #5
demon2000
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2003
demon2000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Mac

Cytat:
krzyches napisa***322;(a)
Wersje instalacyjne na Maca to tzw. Installery, tak samo powinna wygladac instalka Acrobata. Szukaj w necie takich, nastepnie wypal na PC, przenies na Maca i zainstaluj. Jesli to tylko Reader, to szukaj np. na Tucows. Co Twoim zdaniem znaczy "dysk z systemem na Maca", na PC
Chodzilo mi o to ze w Nero można cos takiego zrobic ale trzeba miec dodatkowy system (Z MACA) na dysku SCSI dokladnie jest to opisane na CDRINFO
demon2000 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: