![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
![]()
Mam juz tego dosc
![]() Jakas paranoja juz ![]() ![]() Po nagraniu jak testuje plytke to na CDRW zawsze jest 100,00 % GOOD a na CDROMie jest dupa ! ![]() Nie wiem, moze po prostu martwie sie bez powodu, a moze moj CDROM jest juz za stary... Chcialem uzyskac jakas konsultacje ![]() Ostatnimi czasy nagrywam na plytach: HAWK (max 40x) Kod:
This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine ATIP Lead-in = 97m 26s 66f Norminal Capacity = 702.82MB (79m 59s 71f) Disc Manufacturer maybe = CMC,Imation SMART-BURN Speed Limit = 52X (<<<< ??? taaa jaaaasneee ;) QUIXO (max. 40x) Kod:
This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine ATIP Lead-in = 97m 28s 15f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f) Disc Manufacturer maybe = GigaStorage SMART-BURN Speed Limit = 40X Postanowilem sprawdzic jak bardzo to zalezy od predkosci nagrywania i troche sie zdziwilem. Zamieszczam screeny z CDSpeeda. i chcialem zapytac CO O TYM SADZICIE ? ============== Nagranie na HAWKach, z predkoscia 4x [tak, cztery !] ! Screen z testu CDROMa:
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
A to na CDRW:
#3 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Przeczytaj sobie mojego posta link do testu Nero CD Speed mialem dokladnie to samo zjawisko. Plyte testowalem na 3 napedach.. zobacz wyniki, sa nadwyraz zaskakujace.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
A dla kontrastu
QUIXO nagrane na 40x CDROM:
#5 |
Bywalec
![]() |
A na
CDRW:
#6 |
Bywalec
![]() |
@Martin_TP
Przeczytalem i nadal nie wiem co myslec ![]() To jest az dziwne, plytka na 4x wypada gorzej od plytki 40x. Nie wieze zeby byla miedzy ich jakosciami az taka rozica. Na 4x to chyba wszystko winno wypalic sie OK :cool:
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Daj sobie spokój, w tych testach różne dziwne rzeczy wychodzą, na mojej wypalarce wszystkie kwadraciki są żółte - jaką płytę bym nie włożył, a na 4-letnim CDromie zielone. A może za mało wypalam? Przez 8 miesięcy tylko ok. 350 płyt i sprzęt sygnalizuje konieczność większego obciążenia? ^_^
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Eh.. bo wyniki duzo zaleza od napedu. A co do zapisu 40x.. to nie prawda. Juz tam masz wiecej bledow niz przy 4x poniewaz CD-RW z bardzo dobrym odczytem zglasza odchyly od normy.. i to sie bardziej liczy.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
No dobra, ale co ja mam myslec o tym
![]() Po to nagrywam zeby moc otworzyc potem :chytry: Na CDRW pewnie odczytam ale nie o to przecierz chodzi. Ma dac sie odczytac zawsze i u kazdego [no chyba ze ma CDROMa aprzed potopu]. I co to jest WSES i skad to wziasc ![]()
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Cytat:
"LITEON WRITE STRATEGY EVAL. SYS WSES v1.07 [...] UWAGA!!! W żadnym wypadku NIE WOLNO używać funkcji ERASE EEPROM, gdyż spowoduje ona nieodwracalne uszkodzenie napędu i jest zawsze podstawą do nieuznania reklamacji." WSES jest TU A co do kwadracikow: jak wypadaja testy w wypalarce ![]() Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Na wypalarce nie ma zoltch. All GREEN.
Z WSESa rezygnuje jednak ![]() ![]()
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2003
![]() |
Cytat:
No i zastanawiam się, czy aby Lite-on na nowym chipsecie ma dopracowany system sprawdzania jakości nośnika - tak na oko to jest on zanadto optymistyczny, albo i w ogóle go nie ma... Prawie wszystkie płytki pozwala nagrywać z maksymalną (48 lub 40) prędkością, czasem wyższą niż deklarowana na płytach, tyle tylko, że rezultaty nagrywania są b. różne... Natomist krytykowane za zwalnianie nagrywania LG prawodopodobnie przy kiepskich nośnikach lepiej dostosowywuje prędkość nagrywania i może stąd jego dobre rezultaty na MINTach. No, chyba, że mój Litek jest uczulony na MINTy, bo inne płyty (Platinum, Akoss) nagrywa dobrze ;-) |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |