![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Jakość płyt wypalanych samodzielnie
Witam.
Mam pytanko. Czy zauważyliście jakieś objawy "starzenia " się waszych płyt? Jesli tak to jakie one są? Ostatnio obrabiałem na Cool Edit Pro 2 utwór zgrany jakieś 6-7 miesiecy i co słyszę? TRZASKI! Słabe, ale są. Może to przeoczenie sprzed 6 miesięcy, ale wątpie w to. Dodam, ze mp3 obrabiam na Cool Edit, wypalam Nero (Samsung SW-216B z czterokrotną prędkością). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Re: Jakość płyt wypalanych samodzielnie
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jeżeli chodzi o audio, to ja nie zauważyłem objawów ich starzenia - pewnie dlatego, że nia mam żadnych płyt audio ^_^ ^_^. Trochę inaczej jest z danymi - wszystkie posiadane przeze mnie płytki, oprócz Akossów, działają aż do dziś - a niektóre mają nawet kilka lat. Ciężko nie zauważyć objawów starzenia się płytek Akoss - one z upływem czasu same się zabezpieczają (^_^ ale to fajnie brzmi) i nie da się ich już w żaden sposób odczytać - zwykle następuje to po kilku miesiącach. Jedynie 10 % moich Akossów jest jeszcze w stanie używalności, a reszta po prostu nie działa.:o
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muzyka na kiepskich plytach traci z czasem na jakosci, pojawiaja sie trzaski i zanikaja soprany. Nawet na plytach schowanych i nieuzywanych. Ja to przerobilem m.in. na akossach i esperanzach (zielonych).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
No cóż, niska cena często oznacza gorszą jakość, choć nie zawsze.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Dokłądnie, do muzyki dobre są verbatimy te kolore już 5 miesięcy temu nagrywałem i żadncyh szumów, trzsków itd. itp.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Do muzyki to używam zwykłych Platinum i nigdy nie miałem problemów. Ostatnio na 100 płyt padła mi 1 i to z mojej winy.
|
|