Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.10.2002, 20:24   #1
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakość płyt wypalanych samodzielnie

Witam.
Mam pytanko. Czy zauważyliście jakieś objawy "starzenia " się waszych płyt? Jesli tak to jakie one są? Ostatnio obrabiałem na Cool Edit Pro 2 utwór zgrany jakieś 6-7 miesiecy i co słyszę? TRZASKI! Słabe, ale są. Może to przeoczenie sprzed 6 miesięcy, ale wątpie w to. Dodam, ze mp3 obrabiam na Cool Edit, wypalam Nero (Samsung SW-216B z czterokrotną prędkością).
tomall0 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2002, 21:21   #2
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Jakość płyt wypalanych samodzielnie

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)
Witam.
Mam pytanko. Czy zauważyliście jakieś objawy "starzenia " się waszych płyt? Jesli tak to jakie one są? Ostatnio obrabiałem na Cool Edit Pro 2 utwór zgrany jakieś 6-7 miesiecy i co słyszę? TRZASKI! Słabe, ale są. Może to przeoczenie sprzed 6 miesięcy, ale wątpie w to. Dodam, ze mp3 obrabiam na Cool Edit, wypalam Nero (Samsung SW-216B z czterokrotną prędkością).
Puszczam kiedyś plytke Made in Stadion i ...q-a trzaski-no tak-stadion.Ale w wieży nie mam trzasków-zanim sie połapalem zakupilem drugą nagrywarkę,a winny był CdRom LG52-2 miesięczny.
brzuszki jest offline  
Stary 15.10.2002, 21:43   #3
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli chodzi o audio, to ja nie zauważyłem objawów ich starzenia - pewnie dlatego, że nia mam żadnych płyt audio ^_^ ^_^. Trochę inaczej jest z danymi - wszystkie posiadane przeze mnie płytki, oprócz Akossów, działają aż do dziś - a niektóre mają nawet kilka lat. Ciężko nie zauważyć objawów starzenia się płytek Akoss - one z upływem czasu same się zabezpieczają (^_^ ale to fajnie brzmi) i nie da się ich już w żaden sposób odczytać - zwykle następuje to po kilku miesiącach. Jedynie 10 % moich Akossów jest jeszcze w stanie używalności, a reszta po prostu nie działa.:o
Stary 16.10.2002, 00:12   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Muzyka na kiepskich plytach traci z czasem na jakosci, pojawiaja sie trzaski i zanikaja soprany. Nawet na plytach schowanych i nieuzywanych. Ja to przerobilem m.in. na akossach i esperanzach (zielonych).
Stary 16.10.2002, 00:33   #5
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No cóż, niska cena często oznacza gorszą jakość, choć nie zawsze.
ThanatoS jest offline  
Stary 16.10.2002, 10:30   #6
Wrześni@k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.10.2002
Wrześni@k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dokłądnie, do muzyki dobre są verbatimy te kolore już 5 miesięcy temu nagrywałem i żadncyh szumów, trzsków itd. itp.
Wrześni@k jest offline  
Stary 16.10.2002, 17:04   #7
Kermit83
NVISION

Data rejestracji: 20.01.2002
Kermit83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do muzyki to używam zwykłych Platinum i nigdy nie miałem problemów. Ostatnio na 100 płyt padła mi 1 i to z mojej winy.

Twoje uprawnienia: