![]() |
Sprawdzilem i mam ATMEL (AT49F040)
Nie ryzykuje...narazie;) pozdr |
Ups!!!
Cytat:
|
ten bios ftp://ftp.nec-computers.com/pub/ite...481B-FW2.03.exe
u mnie nie dziala -nie chce flashowac -twierdzi ,ze nie ma nagrywarki :P pozdr |
Właśnie!
Jak go zmusić do kooperacji?
|
Re: Właśnie!
Cytat:
Na to pytanie najlepiej niech odpowie "autor" teorii:) TanneR pozdr |
Cytat:
Bez urazu panowie ale to chyba normalne że nie wykrywa Wam napędu skoro program służący do flaszowania jest przeznaczony do innego modelu... :-D :-D wystarczy wpisać po nazwie programu i nazwie pliku z biosem numer kanału do którego podpięta jest nagrywarka i parametr /m wygląda to na przykład tak (przykład ten odnosi się do nagrywarki podpiętej do kanału secondary master) c:\nazwaprogramu_nazwapliku zbiosem_3_/m 8) 8) 8) :D :D :D |
Witam Pantesta, widze ze dalej walczysz z nagrywarami, tyle ze 40 wymieniłes na 48, dobrze pamiętam?
Pozdrawiam |
Cytat:
Tak dobrze pamietasz -przez krotka chwile mialem lg32x i bylo ok -potem mnie napadlo ,ze chce 48x i sytuacja podobna do lg40x....teraz zastanawiam sie nad tunnigniem :) pozdr |
Skoro ktoś juz tego probowal to chyba warto zaryzykowac, chociaz mnie dalej dobija to ze LG nie zamieszcza zmian przy wydawaniu nowych biosow. Chociaz ten ktory chcesz zmienic jest od NECa. Wogole to ciekawa systuacja z ta nagrywara, skoro mozna z niej zrobic 8481 i to na biosie NECa :)
|
No niestety -albo stety:) nie udalo mi sie podmienic biosu...
"FAIL TO ERASE FLASH!" poczekam moze jakis spec opisze temat podobnie jak mialo to msc przy Lg32x na 40x ;) pozdr |
Wynika z tego ,ze MTKFLASH 1.55 nie daje mozliwosci wgrania biosu do modelu opartego o uklad ATMEL ..trzeba poczekac na oryginalny flasher LG do 8480b -wtedy zapewne mozna bedzie wrocic bezpiecznie do "starego biosu 8480b"
pozdr |
TanneR... wypala ci po tym upgradzie 24x plyty RW?
aa..i jeszcze jedno..Czy moze rozwiazal ten biosik problemy z rozpoznawaniem predkosci plyt? |
Cytat:
A jeśli chodzi o sam proceses jego wpisywanie to nie robiłem tego za pomocą MTKFLASHA tylko za pomocą tego programu i biosu z tąd ftp://ftp.nec-computers.com/pub/item...81B-FW2.03.exe zrobiłem to komendą C:\nazwa programu_nazwa biosu_numer kanału nagrywarki_/m (ten ostatni parametr musi byś) ludzie co z wami ile razy trzeba powtarzać rzebyście zczaili ???? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:10. |