Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2002, 17:51   #1
CTD
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2002
CTD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jestem beginnerem wiec nei bijcie za to pytanie

dzis sprawilem sobie nagrywarke nec 24/10/40
sek w tym ze nero wykrywa max. predkosc zapisu jako 20..raz wykryl 24, moze cos wlaczylem(jaks opcja?), nie wiem
macie jakis pomysl jak zmusic nero do przejrzenia na oczy?(wiem, wymienic uzytkownika ale to nei wchodzi w gre)
pozdrawiam
TIA
CTD
CTD jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2002, 18:38   #2
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisz co za nero .. czy władowałeś noe aspi ? co to aspi ? hmm też chciałbym wiedzieć... ..poczytaj na cdrinfo tam znajdziesz info o tym... no i nero jakies nowe 5.5.7.* moze pomoże jesli nie masz ..

a i jeszcze na czym nagrywasz na jakich płytach jakiej marki ? to też ważne jest...
obar jest offline  
Stary 14.03.2002, 19:38   #3
CTD
Nowy na forum

aspi ...hmmm..mam winxp, nie wiem jak tu jest z aspi... a nero 5578.. i nadal nic..uparciuch nagrywa max 20x
pozdrawiam
CTD
CTD jest offline  
Stary 14.03.2002, 21:34   #4
CTD
Nowy na forum

zainstalowalem aspi 4.70 ale to nic nie daje...BTW poki nie wsadze plytki czystej do napedu to nero uwaza ze nagrywarka jest 24, jak wrzuce plytke, spada do 20, uzywam plytek platinum(najtansze.. ) napisano nan speed 1-32..czy mimo wszystko nagrywarka mzoe jakos sama wykryc ile wycisnie na danych plytkach?
pomozcie
zdesperowany CTD
CTD jest offline  
Stary 14.03.2002, 21:57   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
CTD (14-03-2002 21:34):
...napisano nan speed 1-32..czy mimo wszystko nagrywarka mzoe jakos sama wykryc ile wycisnie na danych plytkach?
pomozcie
zdesperowany CTD
Nie wiem jak jest w twojej nagrywarce, ale te nowe modele owszem moga......to jeszcze nie sprawdziles na innych plytkach a juz robisz larum? Wrzuc cos konkretnego, np. verbatim (24x) i sprawdz. 8)
Stary 16.03.2002, 23:09   #6
MinX
Freedom Fighter

Data rejestracji: 23.05.2001
MinX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie martw się. Sęk w tym, że nagrywarki firmy NEC mają zaimplementowaną technologię JustSpeed firmy RICOH, która określa z jaką maksymalną prędkością można nagrać daną płytkę. Nero po włożeniu płyty widzi x20 bo płytkę według nagrywary można nagrywać z taką prędkością. Niestety nie da się w NEC'u tej opcji wyłączyć tak jak w innych nagrywarkach.

Pozdrowienia.
MinX
MinX jest offline  
Stary 17.03.2002, 00:09   #7
CTD
Nowy na forum

odkrylem inna nieciekawa wlasciwosc mojej nagrywarki..nie ma overburningu
CTD jest offline  
Stary 17.03.2002, 06:18   #8
InfoNexus
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
InfoNexus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
MinX (16-03-2002 23:09):
Nie martw się. Sęk w tym, że nagrywarki firmy NEC mają zaimplementowaną technologię JustSpeed firmy RICOH, która określa z jaką maksymalną prędkością można nagrać daną płytkę. Nero po włożeniu płyty widzi x20 bo płytkę według nagrywary można nagrywać z taką prędkością. Niestety nie da się w NEC'u tej opcji wyłączyć tak jak w innych nagrywarkach.
W skrócie polega to na tym, że nagrywarka po włożeniu do niej czystej płytki odczytuje informację ATIP, a potem wykonuje szybki test jakości nośnika i... albo pozwala na zapisanie płyty z jej nominalną (wydrukowaną na wierzchu) prędkością, albo ogranicza szybkość zapisu do optymalnej, gwarantującej poprawny zapis nośnika... Czasami jednak się zdarza, że na płytach niektórych producentów JustSpeed powoduje zmniejszenie prędkości zapisu, mimo iż po jego wyłączeniu płytki wypalają się prawidłowo z większą (np. maksymalną dla nich) prędkością....

BTW: W nagrywarce Ricoh MP-7200A daje się JustSpeed'a wyłączyć z poziomu np. Nero...
InfoNexus jest offline  
Stary 17.03.2002, 12:10   #9
CTD
Nowy na forum

dzieki MinX i InfoNexus za popowiedzi..
a mam inne pytanie, pewnie smieszne ale czy ma ktos moze firmware do NEC NR-7900A ktory umozliwi mi overburning? albo czy zna jakas inna metode(pewnie takowa nie istnieje ale coz, lepiej zapytac) ktora wlaczy ta funkcje
CTD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: