![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
kaseta magnetofonowa--->obróbka---->zapis na CD
Jak w temacie.Szukam kogos kto sie na tym troche zna.Ja dopiero mam zamiar zacząc wiec potrzebuje rad
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Co do i zgrywania materiału z kaset magnetofonowyh wystarczy dobry kabelek i dowolny programik z opcją nagrywania np. windowsowy rejestrator dźwięku. Natomiast co do obróbki zgranego materiału polecam GoldWave albo CoolEdit. Jeżeli masz karte SoundBlastera to możesz spróbować też programami, które znajdują się na płytach ze sterownikami.
Osobiście nie polecam ci zgrywania materiału z kaset i późniejszego wypalania na płytkach bo jakość tego materiału będzie bardzo słaba. No ale decyzja należy do ciebie. |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
o ile pamietam winoncd ma opcje do zgrywania dzwieku z line-in
potem zarzucasz bramke szumow i masz (czesciowo) odszumione nagranie - gotowe do palenia testowalem to na winoncd 3.8 power |
![]() |
![]() |
#4 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Z całym szacunkiem ale odradzam używanie programów wypalających płyty do obróbki dźwięku. Są to funkcje wstawiane wyłącznie dla bajeru.
Do zgrywania polecam Cool Edit Pro (do nauki Gold Wave ze względu na łatwość obsługi). Cool Edit ma najlepszy jaki widziałem moduł do redukcji szumów, a to jest w tym przypadku b. ważne (zgrywałem kiedyś kasetę z jakiegoś badziewnego tajwańskiego walkmana - szumiało niemiłosiernie - Cool Edit pomógł). Poza tym Cool Edit ma bardzo bogate właściwości edycyjne porównywalne z Samplitude 9624 (program używany w większości studiów nagraniowych), no i dostępny jest do niego plug-in do nagrywania płyt - nagrywasz wprost z edytora (mniejsze straty sygnału i wiesz co nagrywasz). Na koniec wspomnę o długości kabli: jak najkrótsze i nieposkręcane. W razie problemów wal na prv (znajdziesz w profilu). Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Re: kaseta magnetofonowa--->obróbka---->zapis na CD
Cytat:
![]() Cały czas lece na nim i nawet convertowałem ![]() Po pierwsze PRIMO!!! Jakość nagranej muzy na kasecie musi być co najmniej dobra, a po drugie PRIMO ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Wybor programu do obrobki sygnalu audio to oczywiscie sprawa subiektywnej oceny. Mialem okazje pracowac na kilku takich narzedziach i jednoznacznie postawilbym na WavLab'a. Mnogosc opcji, obsluga wtyczek (DirektX i VST) i duze mozliwosci tworza z niego profesionalne narzedzie. Mnie przypadl do gustu jak zaden inny.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
wczoraj miałem okazję przetestować cool edit 2000 i jego moduł redukcji szumów z kasety i powiem że jestem mile zaskoczony
efekt końcowy bardzo dobry |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Bardzo i serdecznie Wszystkim dziękuje.W razie jakis problemow jeszcze napisze bo widze ze mozna na Was liczyc .Dzieki wielkie.
![]()
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Re: kaseta magnetofonowa--->obróbka---->zapis na CD
Cytat:
![]() |
|
|