![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
LG GCE8520B i stuki
Witam.
Mam nagrywarkę (jak w temacie) i czasami (naprawde od czasu do czasu), zazwyczaj przy korekcji błedó słyszę tekie metaliczne pukanie (stu, stuk, stuk i napęd jedzie dalej). Czy to jest jakieś udszkodzenie? Czy poprostu głowica lasera sie kalibruje i jest ok.? Dodam że przez CD Data napęd jedzie jak czołg (wszystkim moim znajomym napędy nieczytają niektórych porysowanych płytek, a mój LG nawet nie zająka się), również szybko i "celnie" wypala CDR/W Dodam, ze napęd jest nowy wiec raczej się nic nie usyfiło. Pracuję na WInxp sp1 i był aktualizowany firmware nagrywarki (niechcący ![]() 2. Czy ktoś zna jakiś DOBRY program do odtwarzania CD i innych formatów (np.: AAC)? Dobry tzn. z dobrym dźwiękiem, bo, sorry, ale winamp dla mnie to dno ![]() Z góry dzięki za odp. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że taki stukania są spowodowane tym, że nagrywarka wyszukuje dane na nośniku - "czas dostępu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Możliwe...niech może ktoś kto ma/miał tą nagrywarkę się wypowie czy też miał takie akcje...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
a czy przy rozpedzaniu plyty jest to czeste?
Chodzi mi o sam moment zaladowania plyty i rozpedzenia jej. Mialem jakies warkoty ale nie stuki w cd romie LG i wiem ze to nie jest normalne ![]() P.S. No sory, ale Winamp na pewno nie jest stworzony do Audio CD, wiec nie oceniajmy go w ten sposob. Ja bardzo lubie ten program.
![]() |
#5 |
Gość
|
nienienienienie....
Te stuki nie są przy rozpędzaniu nośnika, tylko np. tak: wkładam płyte, rozpędza się, napęd czyta, czyta (przez np.8 min.jak np. instaluje linux'a), czyta,staje, stuk, stuk, rozpędza się i czyta dlaje do końca , juz bez żadnych przerw. Dodam, że wypala już bez stuków ![]() Podkręsla że te stuki są tylko od czasu do czasu...tak jakby soczewka uderzała o pow. płytki...tyle; że nie uderza ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
IMHO te stuki to odczyt z bardziej uszkodzonych miejsc na plycie - w LG raczej norma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Jak Chcesz dobry program (wg mnie najlepszy) do odtwarzania i nie tylko to polecam Ci jetAudio 5.x. Program w wersji freeware można pobrać z www.jetaudio.com. Polecam i POZDRAWIAM
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
hmmm..więc te stuki to normalne...dobrze, że dvd tak nie robi
![]() Dzięx za progsa, rzeczywiście fajny, szkoda tylko, że nie ma mozliwości regulacji dźwięków dla muzyki z CD ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Chodzi Ci o equalizer dla CD. Działa on tylko przy trybie odczytu cyfrowego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Tez mam LG GCE-8520B i w ciagu kilku miesiecy dwa razy taki dziwny stuk uslszyalem. Raz jak wlozylem chyba za bardzo porysowana plyte a drugi raz to jak wypalalem plytke 870MB i potem dalem ja do odczytu (co niby Lg nie potrafi takich plytek odczytac) to te stuklo kilka razy ale teraz juz oki czyta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Te LG to jakieś zakręcone
![]() |
![]() |