![]() |
zgadzam się z przedmówcą.
|
Coś jest nie tak- moja skromna opinia. Clone XXL bardzo dobrze rozpoznaje format key2audio i sorka, ale jeśli wskazał na AudioCD to nie jest to płyta key2audio. Niezależnie od wersji zainstalowanego WMP (nie ma to ŻADNEGO znaczenia). Płyta key2audio widziana jest w napędzie, ale tylko pierwsze dwie ścieżki. Jeśli masz problemy na różnych OS-ach, to znaczy że sprawdź napędy. A z moich domyśliwań- to jest piracka wersja Celiny. Piraci mają skanowane okładki i dlatego tez na niezabezpieczonej płycie może być napis "will not play on PC/Mac". Albo też zrezygnowali z key2audio na oryginałach- było dużo reklamacji, że stacjonarne DVD nie czytają.
Przejrzyj zasady działania key2audio na stronie cdrinfo. (Testowałem key2audio dla własnych płyt- nieźle zabezpiecza. pozdrawiam |
key2audio
NIe ma zabepieczenia którego nie dałoby by się przegrać ! ( to tak ogólnie):cool:
|
Wnioskuję z tego, że to zależy od zainstalowanej wersji WMP. Ale co w takim razie z Macintosh'ami?
|
Key2audio
Mam parę uwag odnośnie tego zabezpieczenia. Testowałem najnowszą płytę Celine Dion na dwóch różnych kompach z różnymi nagrywarkami i napędami DVD. Na kompie z Win 98, LG GCE 8160B I LG DRD 8160 bez zainstalowanego Windows Media Player płyta była rozpoznawana i odczytywana bez problemu. Korzystałem z programu Clone CD i Clony XXL. Wprawdzie Clony XXL rozpoznawał płytę, jako audio, ale po zaznaczeniu opcji niezbędnych dla Key2audio do skopiowania wykonałem kopię oryginału i działała bez zarzutu. Płyta była też rozpoznawanai odczytywana przez napęd DVD wbrew temu, co napisali w Megateście tych napędów.
Kolejna maszyna na której robiłem testy miała Win ME i Win XP prz, czym użyłem też Clone CD. Napędy to CD-RW LiteOn Ltr 40125W i DVD LG DRD 8160. W tym wypadku na Win ME nagrywarka widziała płytę, ale musiałem ją wsuwać do napędu kilka razy. DVD nie odczytywało płyty. Na tym systemie Media Player był w starej wersji, nie aktualizowanej od chwili zainstalowania systemu z oryginalnej płyty. Na XP oba napędy nic nie widziały, ale nagrywara na tym systemie często szwankuje i nie widzi zawartości płyt i dopiero po użyciu Nero zaczyna je czytać. Myślę więc, że problem leżał w tym wypadku po stronie systemu, a nie sprzętu. Na Win Xp był zinstalowany najnowszwy Win Media Player. Co ciekaw LG GCE 8160B podczas odczytu nie pokazywał żadnych błędnych sektorów, a LiteOn i owszem. Myślę, że to czy dany napęd widzi, czy też nie płytę z Key2audio zależy od systemu operacyjnego i wersji zainstalowanego Win Media Player |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |