Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2003, 17:23   #1
donvit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2003
donvit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Nagrywarka TAK!!! Ale która ???

Witam

Zamierzam kupić sobie nowy napęd. Dotychczas męczę się z Sony CRX 140-E. I postanowiłem jak na człeka przystało zorientować się w tym co dobre. Miało być super, kilka recenzji, porównań, testów. Ale w praniu okazało się, że nie jest to takie proste. Ten napęd ma tą funkcję, tamten nie ma, ten nagrywa Safedyski, ten nie, ten ma jakąś technologię, a ten znów jej nie obsługuje, już miałem się zdecydować na tego najnowszego Liteona lub tego model starszego jak przeczytałem u was, że występuje u nich problem z Overburningiem. Już myslałem że znalazłem kolejny wymażony napęd a tu się okazało że nie obsługuje technologii Mount Rainer, nie mówiąc już o jakimś KeytoAudio.
Już dostaję za przeproszeniem *******ca.
Czy jest jakiś napęd obsługujący wszystie te nowości techniczne, czy znowu trzeba spalić się na ołtarzu kompromisu ??
Proszę o wyrozumiałość.

*Dreams*
donvit@plusnet.pl
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2003, 18:08   #2
P_M_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurna!

Przez parę dni był spokój. Zero pytań pt. "Jaka nagrywara?". A to już drugi dzisiaj. Tak się składa, że cdrinfo.pl prezentuje wiele testów i są dość szczegółowo opisane różne nagrywarki. W podsumowaniu zwykle są wszystkie "za" i "przeciw". Poczytaj sobie UWAŻNIE. To po pierwsze.
Po drugie. Nie ma takiej możliwości, żeby jakiś napęd miał wszystkie bajery. Pomyśl, co będzie Ci niezbędnie potrzebne, a z czego możesz zrezygnować. Overburning w liteonach to nie jest wielki problem. Jeśli się o tym pamięta i uważa się, to da się żyć.
P_M_ jest offline  
Stary 30.01.2003, 18:12   #3
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Spróbuj Traxdatę x 48. Ostatnio patrzyłem w sklepie kosztowała, jakieś 330 zlotych - w Vobisie. Na teście cdrinfo podali, że nie stwierdzili w tym modelu więksszych wad. Z testu wynika, ze obchodzi większość zabezpieczeń. Z tego, co ja przeglądam zawartość forum to z modelami tej firmy jest raczej niewiele kłopotów. Dla pewności wpisz, jednak hasło w wyszukiwarce. Osobiście mam LiteOna LTR 40125W i żadnych kłopotów, także modele tej firmy moim zdaniem też są godne polecenia.
Pozdrawiam
madmax2 jest offline  
Stary 30.01.2003, 18:16   #4
donvit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2003
donvit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobrze, ale co rozumiesz przez to nie wielki problem jeśli się o tym pamięta. Czy temn napęd wysypuje przy każdyej próbie overburningu czy poprostu próba overburningu może sporadycznie się nie udać ??
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 30.01.2003, 20:00   #5
P_M_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cóż

Pozostaje unikać overburningu. Albo używać płyt sprawdzonych pod kontem podatności do overburningu. Dobrze się nadpalają platinum, ale ostatnio podrożały i straciły nieco na jakości. Ja używam od jakiegoś czasu napędów LG, bo one wystarczają do moich zastosowań. A i cena mnie także zadowala.
Możesz kupić Liteona i nie będziesz żałował, bo to świetny sprzęt. Pewnie kiedyś to poprawią. Nie wiem, jak wygląda ten problem u "pakowaczy" Liteona jak Traxdata i TDK.
Pozdrawiam!

PS. Princo też są całkiem OK, ale unikaj Princo Budget.
P_M_ jest offline  
Stary 30.01.2003, 20:41   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Eeee tam, mam Lite-ona (48x12x48x) i nie ma zadnych problemow z overburningiem. Ja nie bede odsylal Cie do testow bo sam wiem, co to znaczy przegladac ich wiele, kiedy w kazdym pisza zupelnie cos innego. Osobiscie moge Ci polecic swoja nagrywarke bo naprawde dobrze sie sprawuje. Jest tez teraz dostepna w naprawde dobrej cenie. Mozesz sie rowniez zastanowic nad Yamaha 44x24x44x. Sam bym ja kupil, gdyby byla niedawno w takiej cenie, w jakiej jest teraz. Decyzja nalezy do Ciebie, ale wydaje mi sie, ze obydwie te nagrywarki beda sie naprawde dobrze sprawowac.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 30.01.2003, 20:41   #7
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
madmax2 napisa***322;(a)
Z tego, co ja przeglądam zawartość forum to z modelami tej firmy jest raczej niewiele kłopotów.
Witam!

nie ma problemow bo malo ludzi ich uzywa...
Stary 30.01.2003, 20:49   #8
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Używam Traxdaty 48x24x48 i nie żadnych problemów z wyjątkiem głośno wysuwająco się tacki (w porównaniu do LG). Łamie pięknie zabezpieczenia, jest jeszcze jeden drobny minusik - dołączony jest do niej Nero Express (jest beznadziejny) ale z tym fantem sobie chyba poradzisz jak ję kupisz
Franc jest offline  
Stary 31.01.2003, 01:11   #9
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O ile dobrze pamietam (moge sie mylic) to Traxdata jest OEM LiteON'a.
ThanatoS jest offline  
Stary 31.01.2003, 08:30   #10
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zgadza sei szanowny kolego...

tak jak wiele inych marek
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: