![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
![]()
Witam
![]() Zamierzam kupić sobie nowy napęd. Dotychczas męczę się z Sony CRX 140-E. I postanowiłem jak na człeka przystało zorientować się w tym co dobre. Miało być super, kilka recenzji, porównań, testów. Ale w praniu okazało się, że nie jest to takie proste. Ten napęd ma tą funkcję, tamten nie ma, ten nagrywa Safedyski, ten nie, ten ma jakąś technologię, a ten znów jej nie obsługuje, już miałem się zdecydować na tego najnowszego Liteona lub tego model starszego jak przeczytałem u was, że występuje u nich problem z Overburningiem. Już myslałem że znalazłem kolejny wymażony napęd a tu się okazało że nie obsługuje technologii Mount Rainer, nie mówiąc już o jakimś KeytoAudio. Już dostaję za przeproszeniem *******ca. Czy jest jakiś napęd obsługujący wszystie te nowości techniczne, czy znowu trzeba spalić się na ołtarzu kompromisu ?? Proszę o wyrozumiałość. *Dreams* donvit@plusnet.pl
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Kurna!
Przez parę dni był spokój. Zero pytań pt. "Jaka nagrywara?". A to już drugi dzisiaj. Tak się składa, że cdrinfo.pl prezentuje wiele testów i są dość szczegółowo opisane różne nagrywarki. W podsumowaniu zwykle są wszystkie "za" i "przeciw". Poczytaj sobie UWAŻNIE. To po pierwsze.
Po drugie. Nie ma takiej możliwości, żeby jakiś napęd miał wszystkie bajery. Pomyśl, co będzie Ci niezbędnie potrzebne, a z czego możesz zrezygnować. Overburning w liteonach to nie jest wielki problem. Jeśli się o tym pamięta i uważa się, to da się żyć. |
![]() |
![]() |
#3 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Spróbuj Traxdatę x 48. Ostatnio patrzyłem w sklepie kosztowała, jakieś 330 zlotych - w Vobisie. Na teście cdrinfo podali, że nie stwierdzili w tym modelu więksszych wad. Z testu wynika, ze obchodzi większość zabezpieczeń. Z tego, co ja przeglądam zawartość forum to z modelami tej firmy jest raczej niewiele kłopotów. Dla pewności wpisz, jednak hasło w wyszukiwarce. Osobiście mam LiteOna LTR 40125W i żadnych kłopotów, także modele tej firmy moim zdaniem też są godne polecenia.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
Dobrze, ale co rozumiesz przez to nie wielki problem jeśli się o tym pamięta. Czy temn napęd wysypuje przy każdyej próbie overburningu czy poprostu próba overburningu może sporadycznie się nie udać ??
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cóż
Pozostaje unikać overburningu. Albo używać płyt sprawdzonych pod kontem podatności do overburningu. Dobrze się nadpalają platinum, ale ostatnio podrożały i straciły nieco na jakości. Ja używam od jakiegoś czasu napędów LG, bo one wystarczają do moich zastosowań. A i cena mnie także zadowala.
Możesz kupić Liteona i nie będziesz żałował, bo to świetny sprzęt. Pewnie kiedyś to poprawią. Nie wiem, jak wygląda ten problem u "pakowaczy" Liteona jak Traxdata i TDK. Pozdrawiam! PS. Princo też są całkiem OK, ale unikaj Princo Budget. |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eeee tam, mam Lite-ona (48x12x48x) i nie ma zadnych problemow z overburningiem. Ja nie bede odsylal Cie do testow bo sam wiem, co to znaczy przegladac ich wiele, kiedy w kazdym pisza zupelnie cos innego. Osobiscie moge Ci polecic swoja nagrywarke bo naprawde dobrze sie sprawuje. Jest tez teraz dostepna w naprawde dobrej cenie. Mozesz sie rowniez zastanowic nad Yamaha 44x24x44x. Sam bym ja kupil, gdyby byla niedawno w takiej cenie, w jakiej jest teraz. Decyzja nalezy do Ciebie, ale wydaje mi sie, ze obydwie te nagrywarki beda sie naprawde dobrze sprawowac.
#7 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
nie ma problemow bo malo ludzi ich uzywa...
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Używam Traxdaty 48x24x48 i nie żadnych problemów z wyjątkiem głośno wysuwająco się tacki (w porównaniu do LG). Łamie pięknie zabezpieczenia, jest jeszcze jeden drobny minusik - dołączony jest do niej Nero Express (jest beznadziejny) ale z tym fantem sobie chyba poradzisz jak ję kupisz
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
O ile dobrze pamietam (moge sie mylic) to Traxdata jest OEM LiteON'a.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zgadza sei szanowny kolego...
tak jak wiele inych marek
![]() |
|
|