![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Kłopot z nagrywaniem płyt (początkujący)
Witam!
Niedawno kupiłem sobie nagrywarkę Teac w58e.Pierwszą płytę nagrałem jako copy Cd(z jednej na drugą).Teraz chciałem nagrać płytę z danymi z mojego twardziela (program Nero-burning Rom v.5.5.3). I tak wszystko już ustawione,zaczynam nagrywać i po 2%,24%,7% nagrania płyty (kilka razy próbowałem) wszystko się zawiesz (zatrzymuje). Dalej mogę tylko zrobić reset (nawet Ctrl+Alt+del nie działa). Za wszelkie podpowiedzi , uwagi z góry dziękuję...PROSZĘ na E-MAILA !! Michał (BERGER) |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Powodem może byc ze nagrywarka i twardy sa na jednej tasmie (zapycha sie tasma i zawiesza Ci sie komp);-) Sproboj załączyc DMA }> Podłącz na jednej tasmie wardy i cd-rom a na drugiej jako Master nagryware powinno pomoc.
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
hdd na 1 kanał solo a cdrw jako master secondary , cdrom slave sec i właczyć dma i spoko
aha jak to jest via kt133 to nie wgrywać sterów do atapi bo kaszana wychodzi i uważac z wszystkimi monitorami co to w tle brykają / aviry sie kłaniaja i wygaszacze ekranu/ ja aktualnie mam wyżej opisany układ / zresztą nie miałem go tylko jak miałem be6 II bo tam był dodatkowy kontroler i wszycho było na oddzielnych kanałach jako master/ na kt7a bez raida i idealnie bryka/ załadowałem TYLKO ster AGP z zestawu via 4in1 4.32v/ pomysł z hdd botujacym i cd na jednym kanale nie jest zbyt optymalny bo cały kanał będzie brykał zw trybie wolniejszego urządzenia / zwykle cd/ i wtedy po co nam ata100 jak hdd bryka jako ata33 bo tak bryka cd . 6 |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Wow ! Cana widzę , że się znasz na temacie. Zobaczę co z tej twojej propozycji wyjdzie.
Pozdrawiam BERGER |
![]() |
|
|