![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
Kłopot z odtwarzaniem CDR na Marantzu
Witajcie Swoje płyty z muzyką nagrywam na LG 8523 B przy uzyciu Clone lub Nero Express.Wiem bo pisaliscie na forum.ze trzeba konfigurować Nero tak.by wybrać tryb DAO i zamnknąc płytę.Tylko powiedzcie jak to zrobić bo kopiując płytkę w locie nie widzę takich opcji.Czy Nero Express ustawia to domyślnie? tak nagrane płytki fiksują w odtwarzaczu stacjonarnym CD MARANTZ 63 SE W Clone sprawa wygląda podobnie.Przy przeskakiwaniu nagranych ścieżek np. z 2 na 6 odtwarzacz CD wyłącza się i pokazuje ilość nagranych tracków [czyli stan jak po włożeniu płyty]Co o tym myślicie?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
podczas 'kopiowania' nie masz dostępu do wyboru DAO czy TAO tego po prostu nie ma przy kopiowaniu. Kopiujesz płyte taką jaką ona już została nagrana.
Coś przeskakuje? Moje zalecenia co do kopiowania audio? Kopiuj w Alcohol 120% - to dla mnie najlepszy soft do kopiowania. Wielu userów poleca wczesniejsze zgranie płyty na wavy np. EAC'iem. Ja częściej stosuje kopiowanie w locie, gdy nie mam wątpliwości, że płyta macierzysta jest w 'dobrym' stanie i co najwyżej kopiuje 12X.
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak juz nie chcesz sie meczyc z EAC-iem to zrob to clonem ale z obrazem i nie na max predkosci. Wtedy ustawisz DAO. Poza tym czy te plytki czytaja inne napedy bo cos mi sie zdaje ze lepsze stacjonarne sprzety sa sprytne i nie chca czytac cdr i tu jest przyczyna.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przy kopiowaniu domyslnie jest DAO, wiec to nie problem
![]() zeby miec pewnosc ze wsio nagrywane jest poprawnie mocno polecam zrzucenie, jak pisali koledzy, EAC'iem do wavow i nagranie tego wszystkiego z predkoscia np 16x za pomoca feurio jesli az tak bardzo ci na jakosci nagrania nie zalezy zeby przebijac sie przez ten, skomplikowany dla nowych juzerow, soft, to zrzuc np winampem (zaraz poleca na mnie gromy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Cytat:
Odtwarzacze CD nie mają takich zabezpieczeń, a nawet (wątpię) jeśli to napewno nie ten. Pakob -> przesmaruj prowadniczki głowicy, wyczyść soczewkę izopropanolem. Jak to nie pomoże to wymień głowicę (CDM12.1, VAM1201, VAM1202 <- dwa ostatnie to zamienniki). Laser kosztuje śmieszne 50zł. Mój Marantz CD-67MKII (właściwie to samo co CD63) czyta CD-R, przynajmniej Dysany Black, innych nie próbowałem.
..And Justice For All Ostatnio zmieniany przez Sz@tynbury : 25.03.2004 o godz. 18:59 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
Mam DVD ONKYO DR-L50 dobrze odtwarza CD-R i RW ale na niektórych tłoczonych piratach dostaje świra ( a stara wieża Panasonica odtwarza je bez problemów). Ogólnie audio na CD-R nagrywam z prędkością x8 trwa to chwilę ale nigdy nie mam kłopotów z odtwarzaniem. |
|
![]() |
![]() |
|
|