![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Kłopoty z biosem R501 do nagrywarki Samsung SM-248B
Wgrałem sobie nowego biosa i sie okazało że przysporzyłem sobie tym mnustwo kłopotów w najnowszym nero 5.5.10.7 . Psuje mi płytki!! chciałbym wgrać stary bios R500 ale nigdzie nie moge go znaleść. Może ma ktoś taką nagrywarke i mógł by mmi przysłać lub powiedzieć co z tym zrobić?:o
Albo może wiecie gdzie jest archiwum starszych wersji biosów, takie coś też by sie przydało, bo co zrobić jak ktoś wgra nowszą wersję i sie okaże że jest ona gorsza od starej, a tak można by sobie wgrać stary i było by po kłopocie ![]() Ostatnio zmieniany przez Czaszek : 11.02.2003 o godz. 10:23 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
tak okazało sie moja nagrywara jest kompatybilna z wrsją 5.5.8.0, hm sprawdze to jak wroce do domu. Ale i tak z czystej ciekawości chciałbym dorwac archiwum biosów
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2003
![]() |
proponuję oddać do serwisu. Ja w swojej też zmieniałem bios na R501 i nagrywarka odmówiła nagrywania wszystkiego!!!
Pisałem do producenta z pytaniem skąd wziąść stary bios i otrzymałem informację że nie ma R500 ![]() Pozostaje tylko wymian lub naprawa w serwisie ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
firmware
trzeba byla wczesniej wyciagnac stary bios na wszelki wypadek i teraz by sie przydal jak nic,pozostaje ci czekac dopuki ktos sie nie zglosi ze ma taki bios Ale wyszedl NEW bios 503 ! moze on ci nafixsuje twe bolaczki
http://forum.firmware-flash.com/dl_f...d_id=782:idea:
#5 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
firmware 503 for samsung
jest tu-firmware 503
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: firmware 503 for samsung
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ciągłe kłpoty z nagrywarkami SW-248B i później SW-246F skłoniły mnie do zmiany nagrywarki na LITE-ON. Niby prędkości te same ale czuję się jakbym przesiadł się z Poloneza na Mercedesa.
Nie warto się "mordować" tylko zmienić firmę. Zresztą pomoc z firmy jaką otrzymałem jest żenująca. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
ja osobiście zwróciłem sie do serwisu samsunga i spytałem sie dlaczego z ich strony nie ma odnośnika do driverów. Czy interesuje ich tylko sprzedanie produktu czy też martwią sie też o klienta, na drugi dzień w mojej skrzynce znajdowała sie wiadomość od nich kierująca mnie wprost na R503
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Najczęściej inne mają bufor 2MB i to w zupełności wystarcza. W czasach gdy tylko niektóre drogie nagrywarki posiadały zabezpieczenie przed opróżnieniem bufora jego wielkość miała duże znaczenie.
Ja osobiście nie zwracam na to szczególnej uwagi, są inne ważniejsze aspekty przy wyborze modelu. |
![]() |
![]() |
|
|