Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2002, 11:21   #1
CeZeteR
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2002
CeZeteR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ricoh MP7163A

Do tej pory nie mialem zadnych problemow z ta nagrywarka [16x,10x,32x], jednak od okolo miesiaca absolutnie nie chce wypalic mi zadnej plyty... Podczas wypalania w Nero 5.5.8.2. najpierw na 3% nagrywanie staje na okolo 30 sekund [poziom bufora PUSTY!] po krotkiej chwili kontynuuje wypalanie, by na 17-18% wywalic mi serie bledow TYPU OGOLNEGO, blad NIEWLASCIWY STAN ZAPISU i WYKONANIE POLECENIA ZAKONCZ SCIEZKE JEST NIEMOZLIWE [ewentualnie od czasu do czasu bledu SCSI (!)] Probuje wypalac na roznych plytkach [Platinumy, Verbaimy]
Na stronie Ricoha napisano ze nagrywarka jest w stanie bezawaryjnie wypalic 1000 CD, moja ma przebieg OKOLO 100!

Juz nie mam pojecia co robic... Przeinstalowalem winde z Xp na Me... Instalowalem Windows Service Packi, Nero ASPIdrv, Adaptec drv i nic...
DMA wlaczone, Ricoh podpiety jest na Master [na Slave jest wysluzony juz Lg 32x] tasma 80-o zylowa.
Moj konfig- Abit KT7 Raid, Duron 800, IBM 13,5gb, GeForce 2MX400, Lg 32x, Sound Blaster 1024, 256 RAM133, Win Me...

Prosze o jak najszybsza [skuteczna ] i fachowa porade co mam zrobic...

pozdro
CeZeteRo
CeZeteR jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.05.2002, 12:35   #2
Broken
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2002
Broken w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sporoboj sprawdzic nagrywarke na calkiem innym komputerze. jesli bedzie tak samo to tylko i wylacznie do serwisu ...
Broken jest offline  
Stary 24.05.2002, 22:56   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Miałem tego RICOHA jeszcze parę miesięcy temu !

Tak sie stało że podczas wypalania płyty komp sie zawiesił i po restarcie nagrywarki już system nie widział!!

Wypaliła też ok 100 cd,oddałem do sklepu do naprawy / po ok miesiącu dostałem mój aktualny sprzęcior MP7240 /

Wal do servisu ja miałem fart bo sprzet nawalił dwa miesiące przed końcem gwarancji !!
Laser jest offline  
Stary 24.05.2002, 22:57   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Miałem tego RICOHA jeszcze parę miesięcy temu !

Tak sie stało że podczas wypalania płyty komp sie zawiesił i po restarcie nagrywarki już system nie widział!!

Wypaliła też ok 100 cd,oddałem do sklepu do naprawy / po ok miesiącu dostałem mój aktualny sprzęcior MP7240 /

Wal do servisu ja miałem fart bo sprzet nawalił dwa miesiące przed końcem gwarancji !!
Laser jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: