![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Jak wypalić 730 MB na płytce, która ma 728MB pojemności ?
Jak wypalić 730 MB na płytce, która ma 728MB pojemności ? Stosując overburning oczywiście.
Wiem, że można to zrobić pozbywając się sektorów z korekcją błędów CRC. Pytanie: Jaki software potrafi w ten sposób nagrywać płyty ? P.S. I nie mówcie mi proszę nic o Mode2/XA w Nero...to nie to. |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Chciałbym jeszcze dodać jedną istotną dla zaawansowanych użytkowników sprawę. 730 MB to rozmiar jednego pliku *.AVI, a nie rozmiar image'u CD-ROM.
Wielkie Dzięksy za pomoc. |
|
|
#3 |
|
Gość
|
Jeżeli jest to plik divX avi to polecam płyty 800 mb. Jeżeli jest to zwykły avi to nagraj płytke w formacie video cd. Wejdzie bez problemu.
Niestety nie wiem jak usunąc część danych. Czy rozważałeś możliwość edycji pliku i obcięcia go? |
|
|
#4 |
|
Gość
|
Plik jest obcięty do granic zdrowego rozsądku. Jest to DivX, więc VideoCD odpada. A jeśli chodzi o płyty 800MB hmmm... Chodzi mi o czysto teoretyczny problem nagrywania z pominięciem sektorów korekcji błędów CRC. Tak nagrany jest np. Tomb Raider 4 "The Last Revelation". Jeśli im się udało, czemu by "fachowcy" z listy dyskusyjnej GAL CDR nie wiedzieli jak to się robi? Właczając kierownika Miśka4 i Clone'a - czołowych speców Układu Warszawskiego.
|
![]() |
|
|