![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
rozna jakosc dzwieku z roznych nagrywarek
denerwujace jest to, ze nagrywajac na roznych cdrw jakosc dzwieku jest zupelnie inna (mowa tylko o oryginalnych wav'ach)
Kiedys wypalalem na yamaha x4, x8, i stwierdzam, ze cholernie podnosi ta nagrywarka wysokie tony creative x8 ponoć tak dobry sprzet w testach a jak psuje srednie tony!!! ostatnio wypalalem na teacu x24 dziwek jest totalnie popsuty POZOSTAJE PRZY NEC'U X12 - bo ten dzwiek jest najbardziej zblizony do oryginalu CZY KTOS MOZE MI POWIEDZIEC DLACZEGO TAK SIE DZIEJE, BO PRZECIEZ NIE UWOERZE W TO ZE NA JAKOSC DZIWEKU MA WPLYW PREDKOSC WYPALANIA (WYPALALEM POROWNAWCZO W TEJ SAMEJ PREDKOSCI NA ROZNYCH CDRW, NIE BEDA MIALY WPLYWU ROWNIEZ NOSNIKI CD-R) NOSNIKI CD-R MAJA ROZNE DZWIEKI ALE TYLKO AUDIO NP ROZNICA JEST SLYSZALNA PRZY PHILIPS,BASF,TDK - POLECAM BASF KTOS MOZE POMYSLEC ZE NIE PISZE BEZ SENSU BO PRZECIERZ WSZYSTKO TO, TO CYFROWKA, NO PEWNIE!!! ALE JA MAM NIE CHWALAC SIE DOBRY SLUCH I BARDZO DOBRZE SLYSZE ROZNICE MIEDZY ROZNYMI DZWIEKAMI TAKZE PROSZE O WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ DLACZEGO JEST TAKA ROZNICA W JAKOSCI DZWIEKU |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Dlaczego KRZYCZYSZ TYM CAPS-LOCK'iem !?
Na poruszony przez Ciebie temat była niegdyś dłuuuuga dyskusja. Skorzystaj z opcji: "search" i znajdz post "Nagrywanie audio a audiofistwo" (nie wpisuj całego tego tytułu, bo chyba w ostatnim słowie w topicu tamtego wątku był błąd i Ci nie znajdzie ![]() To że są różnice, to prawda. Prędkość nagrywania też ma istotne znaczenie. Nie wiem tylko, jak jest z wpływem prędkości na jakość na CDRW, bo RW mają znacznie węższy zakres dopuszczalnych prędkości nagrywania niż zwykły CDR (a rozważania w poście o którym mówię dotyczyły raczej CDR). Tak czy siak - przeczytaj tamtą dyskusję. Jeżeli coś jeszcze Ci się nasunie - napisz. Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
|
|