Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.02.2002, 08:32   #1
sasza
Gość

rozna jakosc dzwieku z roznych nagrywarek

denerwujace jest to, ze nagrywajac na roznych cdrw jakosc dzwieku jest zupelnie inna (mowa tylko o oryginalnych wav'ach)

Kiedys wypalalem na yamaha x4, x8, i stwierdzam, ze cholernie podnosi ta nagrywarka wysokie tony

creative x8 ponoć tak dobry sprzet w testach a jak psuje srednie tony!!!

ostatnio wypalalem na teacu x24 dziwek jest totalnie popsuty

POZOSTAJE PRZY NEC'U X12 - bo ten dzwiek jest najbardziej zblizony do oryginalu

CZY KTOS MOZE MI POWIEDZIEC DLACZEGO TAK SIE DZIEJE, BO PRZECIEZ NIE UWOERZE W TO ZE NA JAKOSC DZIWEKU MA WPLYW PREDKOSC WYPALANIA (WYPALALEM POROWNAWCZO W TEJ SAMEJ PREDKOSCI NA ROZNYCH CDRW, NIE BEDA MIALY WPLYWU ROWNIEZ NOSNIKI CD-R) NOSNIKI CD-R MAJA ROZNE DZWIEKI ALE TYLKO AUDIO NP ROZNICA JEST SLYSZALNA PRZY PHILIPS,BASF,TDK - POLECAM BASF

KTOS MOZE POMYSLEC ZE NIE PISZE BEZ SENSU BO PRZECIERZ WSZYSTKO TO, TO CYFROWKA, NO PEWNIE!!! ALE JA MAM NIE CHWALAC SIE DOBRY SLUCH I BARDZO DOBRZE SLYSZE ROZNICE MIEDZY ROZNYMI DZWIEKAMI

TAKZE PROSZE O WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ DLACZEGO JEST TAKA ROZNICA W JAKOSCI DZWIEKU

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.02.2002, 11:23   #2
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dlaczego KRZYCZYSZ TYM CAPS-LOCK'iem !?

Na poruszony przez Ciebie temat była niegdyś dłuuuuga dyskusja. Skorzystaj z opcji: "search" i znajdz post "Nagrywanie audio a audiofistwo" (nie wpisuj całego tego tytułu, bo chyba w ostatnim słowie w topicu tamtego wątku był błąd i Ci nie znajdzie ).
To że są różnice, to prawda. Prędkość nagrywania też ma istotne znaczenie. Nie wiem tylko, jak jest z wpływem prędkości na jakość na CDRW, bo RW mają znacznie węższy zakres dopuszczalnych prędkości nagrywania niż zwykły CDR (a rozważania w poście o którym mówię dotyczyły raczej CDR).
Tak czy siak - przeczytaj tamtą dyskusję. Jeżeli coś jeszcze Ci się nasunie - napisz.

Pozdro.6
c0rdat jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: