![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Kolejny bląd w Nero 5.5
Znalazłem następujący błąd w Nero 5.5.10.9. : po ustawieniu bufora dodatkowego w preferencjach na rozmiar automatyczny (ustawienie domyślne) podczas nagrywania w pewnym momencie około 30 - 40% zaczynają się problemy z buforem. Przyczyną tego jest jak mi się wydaje brak pamięci operacyjnej i korzystanie z pliku wymiany. Nagrywanie zaczyna się urywać i trwa o wiele za długo.
Zaznaczam, że mam 256MB i WinXP sp1, wszystkie sterowniki, ASPI, DMA itp itd w porządku. Po ustawienu bufora na stałą wartość (64MB) wszystko jest ok, zostaje jeszcze ok 90MB wolnego. Przypuszczam, że winny jest jakiś błąd w Nero, który źle dobiera rozmiar bufora i powiększa go pomimo braku pamięci. Piszę o tym bo kilka osób sygnalizowało już coś takiego i nie można było znaleść przyczyny. Jeżeli ktoś się już z tym zetknął lub zna przyczynę takiego zachowania Nero to proszę o odpowiedź.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
klopoty z nero to juz nudne jak GG
mozna dolozyc memory ,albo zmienic nero
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Pamięci nie brakuje, to jest ewidentny błąd w Nero. To może trzeba by mieć 1GB żeby pomieścić bufor na całą płytke ?!?
Szukałem ostatnio nero 5.5.10.42 ale wszędzie jest tylko zwalone 5.5.10.50. Nero 6 mnie nie interesuje do czasu usunięcia z niego wszystkich, dość prymitywnych i widocznych, błędów. Gdzie znaleść 5.5.10.42, na cdrinfo.pl NIE MA, właśnie to sprawdziłem żeby nie wciskać ciemnoty.
#4 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
odp. memory nigdy nie jest za duzo
a ja wybralem roxio ! i nie mam problemu
![]()
#5 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
a probowales
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mimo wszystko wolałbym 5.5.10.42 tylko nie mogę go namierzyć. Jeżeli ktoś go ma lub wie gdzie jest, to proszę o linka.
Wolę legalne i dlatego Nero 5.5 a nie 6. ![]()
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
A znasz taki serwis jakwww.filemirrors.com ?? Tam wpisz "nero551042.exe" (Bez cudzysłowia i otrzymasz co najmniej 10 linkow w tym na serwery aheada
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Dzięki
Wielkie dzięki. Szukałem tam ostatnio i nie znalazłem bo nie dopisałem .exe na końcu. Już wszystko mam i jeszcze raz dzięki. Jutro je przetestuje.
![]()
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Nie ma za co, Ciesze sie ze moglem pomoc. Chociaz zauwazylem ze modul wyszukiwania na filemirrors cos nie bardzo zawsze prawidlowo dziala
|
![]() |
![]() |
#10 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neronek 5.5.10.50 nie jest zwalony, jadę na nim od 2 tygodni, hula bardzo ładnie, co do "6" zgoda, przesiądziemy się za jakieś pół roku jak dobrze pójdzie.
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Witam
Jak dobrze zrozumiałem Legama to Nero 551042 można "nałożyć" na 55910 bez problemu. Nie jest potrzebny klucz? I jest to legalne. Pytam bo komp jest firmowy i jest tam nero 55910. Piter |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Update Nero 5.5 z dowolnej wersji w dowolna jest absolutnie legalny i nawet wskazany bo przeciez nowe wersje zawieraja jakies poprawki udogodnienia. Oczywiscie sa wyjatki -> patrz NERO 6.0.0.15. A kodu do tego NERO to nie trzeba zmieniac bo program sam wykryje aktualizacje, tylko ze nowe pliki jezykowe konkretnie do tej wersji musisz sobie doinstalowac bo stare dzialac nie beda. Przypominam dla formalnosci.
|
![]() |
![]() |
|
|