![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.08.2004
![]() |
Czy można używać overburningu na płytach CD-RW??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak
|
![]() |
![]() |
#124 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
![]() ![]() WinXP Nero 6.3.1.20 Nagrywarka DRU-500A Płytki 800MB Philips Próbuję nagrać płytkę ok. 760 MB. Ustawiam w preferencjach "pozwól na overburning", "99 min", używam "Nero burning", nie "Nero Express", Ustawiam na "DAO", 1 kopia, prędkości zmniejszam nawet do 4x.... I NIC.... natychmiast po starcie wypalania wyskakuje błąd "Write Error" a w opisie "Invalid field in parameter", "Could not perform start of Disc-at-once", "Burn process failed". Dodatkowo w Nero CD-DVD Speed po właczeniu Testu przepalania wyskakuje "Błąd! INVALID FIELD IN PARAMETER LIST" Przepraszam, jezeli gdzieś to już na forum było ale wydaje mi się, że przekopałem całe... pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
![]() |
![]() |
#125 |
Author
Zlotowicz
niestety w testach konsumenckich zrobionych przez userow (nie wiem jak w oficjalnych) okazuje sie ze ta spawara nie obsluguje wogule overburnu i plyt 90 min
dla przykladu http://www.djsmiley.com/review_sony/sony6.htm |
![]() |
![]() |
#126 |
Nowy na forum
![]() |
Nimal, ale CD-DVD Speed pokazuje nośnik jako prawie 90 min, natomiast w odróżnieniu od informacji jakie napisali w linku, który podałeś, nagrywara w ogóle nie chce rozpocząć testu overburningu. Wyrzuca błąd. Na forum w kilku miejscach był temat "Błędnego Parametru" ale niestety bez rozwiązanie...
|
![]() |
![]() |
#127 |
Author
Zlotowicz
no nie wiem, ale gdzie nie szukam to mi wyskakuje albro brak danych na temat overburnu albo brak jego obslugi http://www.google.com/search?hl=en&l...rn&btnG=Search
|
![]() |
![]() |
#128 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Ale w bazie nagrywarek CDRinfo, to oni tam piszą, że jest
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Author
Zlotowicz
no wiesz - to chyba z innej bazy danych korzystamy
![]() tam jest overburning tak, ale plyty 90 i 99 brak danych |
![]() |
![]() |
#130 |
Nowy na forum
![]() |
U mnie na tej stronie jest:
Overburning CD Tak Ale myślę, że to nie jest sedno sprawy. Skąd ten problem z błędnym parametrem? |
![]() |
![]() |
#131 |
Author
Zlotowicz
zaraz zaraz - overburning TAK ale plyty 90 i 99 BRAK DANYCH
a gdzie indziej w necie widzielem albo tak samo brak danych albo NIE overburning ma swoja gorna granice dla kazdej spawary inna moze ta Twoja ma np 720 albo 740... |
![]() |
![]() |
#132 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Mam dwa napędy LG 8400B i Lite-On 832S. Chciałbym się dowiedzieć jakim programem mogę zmierzyć rzeczywisty rozmiar płyty CD-R/RW. Kiedyś używałem do tego programu CDSpeed, ale teraz coś on niedziała....
|
![]() |
![]() |
#133 |
Nowy na forum
![]() |
Nimal, ale ona nie chce ZACZĄĆ nagrywać ani zrobić testu overburningu a w linku, który podesłałeś test overburningu był. Myślę, że zostawmy wątek czy może czy nie może bo chyba trochę zaśmiecamy to forum (mam obiekcje jako świeżutki uczestnik). Gdybyśmy mogli skupić się na tym błędnym parametrze. Tak dodatkowo dopiszę, że równolegle mam w systemie nagrywarkę CD-RW, dla której nero (zgodnie z zapisami w bazie CDRinfo) ma wyszarzoną opcję testu overburningu - w przeciwieństwie do DRU500
|
![]() |
![]() |
#134 | |
Author
Zlotowicz
Qba_
sprobuj tego: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#135 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Qba_ zacznij od instalacji Forceaspi, najlepej 1.7. Zresetuj kompa i zobacz co sie bedzie dziac. Sprobuj nagrac na plytke 800 z 760 mb. Jesli to nie pomoze to stworz jakims edytorem obrazow (UltraIso, winIso itp.) obraz *.iso o pojemnosci np 760 mb. Wlacz program alkohol i sprobuj nagrac. Nie zapomnij wlaczyc w opcjach akohola overburningu. Jesli poszlo to znaczy ze masz lipne nero i musisz nad nimposiedziec a jesli nie to znak ze cos sie dzieje z napedem. Ale... posprawdzaj i pokombinuj.
|
![]() |
![]() |
|
|