![]() |
a czy da cos wlaczenie opcji w biosie '32 bit using transfer' ???
i czy wlaczyc funkcje pci delay transaction ?? |
czas dobry, zadna rewelka ale tez na pewno nie slaby :)
przy nowym dysku - na pewno uzyskasz stabilniejsze transfery, ale jakiego szoku to sie nie spodziewaj (jesli masz dobry dysk) - wazniejszy jest transfer zewnetrzny niz interface (ktory odgrywa role dopiero pry podlaczaniu do tasmy dwoch urzadzen) |
przed chwila skonczylem nagrywac film gangi nowego osiedla
nagralo 700 mb w ciagu 2.40 Czy to jest dobry czas?? aha bufor odczytu spadl tdo 40% tylko raz nagrywam na plytach epreformance moze jak kupie dysk udma 100 to bedzie lepiej to hodzic??? albo po prostu bede nagrywal szybkoscia 24-32 |
mi to wyglada na wylaczone DMA
wlacz DMA tam gdzie jest wylaczone, powinno pomoc |
a czy ja pisalem o nagrywaniu onthefly? duzo malych plikow to zawsze wieksze wyzwanie niz kilka duzych - zprobuj skasowac z dysku 700MB w jednym pliku (np film), a te same 700 MB w kilkuset plikach (np ebooki) - i potem sie nie dziw ze z nagrywaniem jest tak a nie inaczej ;)
|
oczywiscie hodzi o nagrywanie z dysku twardego
nagrywanie w locie przez to ze mam cdeka i wypalare na jednej tasmie to max. predkosc to 24x |
nagrywac z obrazu :D a tak na powaznie to pomimo buforowania przed rozpoczeciem nagrywania zawsze duzo malych plikow idzie "ciezej" niz jeden duzy
|
komp mam dobry a bufor maly
otoz jak nagrywam np. film szybkoscia 52x to jest cool i nagrywa tylko 2min 33 sec.
ale jak nagrywam foldery w ktorych sa foldery a wnich sa pliki i tak dalej (mieszanina roznych plikow) to bufor spada mniej wiecej w 2/3 nagrywania , przez co nagranie 600 mb trwa 3 min. Powiedcie mi co moge zrobic zeby mozna bylo rznac z full predkosc aha jak nagrywam z predkoscia nizsza np. 32 to jest wszystko ok. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12. |