Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   w koncu Platinum dobre czy nie?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/koncu-platinum-dobre-czy-nie-12314/)

faco 06.11.2002 01:52

Platiniumy? niezłe tylko z daleka od światła słonecznego.

fiskomp 06.11.2002 10:33

różnie to jednak bywa

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Nie, no Platinium'y to niezłe płytki. Można je brać bez mrugnięcia oka.
Właśnie podpinam się do stwierdzenia, że Platiunum 1-40x są super, a multispeed'y do bani. Kupiłem paczkę tych ostatnich i po wypaleniu są kłopoty z odczytem, te pierwsze śmigają aż miło, te ostatnie to szkoda gadać. Mówię tu o przypadku odtwarzania np. audio w dwóch miniwieżach, jednej stacjonarce i czytniku w moim kompie.
Dlatego ostrzegam przed multispeed'ami chociaż niby produkowane przez Ritec'a. Wypalone na płycie dane kopiowane z cdrom'u i nagrywarki trwa wieki, z innymi płytkami nie mam takiego problemu.

Ciekawe czy inni mieli podobne przejścia z tymi płytami.

pozdrawiam,

gips 06.11.2002 10:43

ej

ej a jak sprawdzic od kogo jest taki platinum tzn czy od riteka czy od kogos innego? bo na opakowaniu nie ma zadnych info o plytce tylko jakies bzdury

fiskomp 06.11.2002 11:15

Re: ej

Ilość załączników: 1
Cytat:

gips napisa***322;(a)
ej a jak sprawdzic od kogo jest taki platinum tzn czy od riteka czy od kogos innego? bo na opakowaniu nie ma zadnych info o plytce tylko jakies bzdury
Masz w załączniku, testować w nagrywarce.

pozdrawiam,

Ps. Ewentualnie nero cd speed->extra->cdr info (chyba tam)

wiesmus 06.11.2002 11:30

platinumki

swietnie nadaja sie na gierki, jak sie znudzi to mala strata
Nagrywam no name i smigaja jak nalezy, a jak dzieciaki zdewastuja to robie "kopie zapasowa" nastepna za mala kase hehe.

fido2001 06.11.2002 12:16

Jest opcja w NERO CD SPEED, ktora odczytuje ATIP - tzn pokazuje kto robi plytke... A po za tym to Multispeed jest od Ritek'a a 1-40 od Acera ( przynajmniej jak na razie...

-=KoWaLiK=- 06.11.2002 16:18

Powiem Wam ze nie mam przekonania do tego rodzaju plytek, jednak co firmowa to firmowa :) Ja osobiscie kupuje Werby Pastele po 1,5zl/szt ;)

BuLee 06.11.2002 18:06

Platinum

Moim zdaniem bardzo dobre plyty

Piernik 06.11.2002 18:27

Platinumow troche jest. Kiedys tloczyla je firma Multi Media Masters Machinary SA. Teraz robi to Ritek i Acer. Te od Acera sa troche ciemniejsze i maja napis "CD-R80min", podczas gdy Riteki samo "80min", plyty z tloczni Acera maja takze troche wieksze cyfry.

SEBAW 06.11.2002 18:28

Cytat:

Piernik napisa***322;(a)
Platinumow troche jest. Kiedys tloczyla je firma Multi Media Masters Machinary SA. Teraz robi to Ritek i Acer. Te od Acera sa troche ciemniejsze i maja napis "CD-R80min", podczas gdy Riteki samo "80min", plyty z tloczni Acera maja takze troche wieksze cyfry.
Dzięi za informacje;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:49.