Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.06.2004, 17:09   #1
mcm44
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.11.2003
mcm44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Koniec problemów z InCD w WinXP SP1!!! :)

Aby zniknęły Wasze problemy z InCD pod WinXP SP1, koniecznie zainstalujcie InCD w wersji 4.2.9.1! Działa jak marzenie, bez żadnych problemów!!! Nie trzeba instalować żadnych dodatkowych sterowników, itp. Mam tylko wyłączony autostart płyt CD w Windzie (miałem już wcześniej wyłączony, nie wyłączałem specjalnie do testów!). Na razie testowałem następujące płyty CD-RW: Memorex 1x - 4x (210 MB), Emtec High Speed 4x - 10x (650 MB) oraz Dysan High Speed 8x - 12x (700 MB). Nagrywarka: Lite-On LTR-16102B (16x10x40x), Firmware: OS0K. Wszystkie płyty udało się poprawnie sformatować. InCD ładnie je wykrywa po włożeniu do napędu. Bezproblemowo przebiegał także zapis danych na wszystkich płytach, jak i ich usuwanie. Aha! Płyty sformatowałem w formacie UDF 1.50 - zalecanym w programie, a były jeszcze dostępne wersje UDF 2.00, 2.01 i 2.50 (przycisk "Zaawansowane..." w oknie formatowania płyty). Polecam!

PS. Czy ktoś jeszcze potwierdzi moją informację?
mcm44 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 14:48   #2
ablaze
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2004
ablaze w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Też chciałbym się cieszyć, tak jak Ty , zainstalowałem InCD wersja 4300, niestety po zainstalowaniu nie mogę tego programu uruchomić, ani z tray'a, ani z foledera, gdzie jest zainstalowany.
Posiadam Lite-on DVDRV LDW-451S, program Nero wersja 6.3.1.6, pracuję na Windows XP Proffesjonal, bardzo bym się cieszył z podpowiedzi. Bardzo zależy mi na zapisie pakietowym. Pozdrawiam. Ablaze
ablaze@poczta.onet.pl
ablaze jest offline  
Stary 03.09.2004, 16:03   #3
mcm44
Nowy na forum

InCD masz najnowszą wersję... Spróbuj zainstalować najnowsze Nero do tego obecnie 6.3.1.20... Ja mam tak zainstalowane i wszystko działa...

Jeszcze tylko mi powiedz, czy wyłączasz zbędne usługi w WinXP?
mcm44 jest offline  
Stary 03.09.2004, 16:52   #4
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Proffesjonal
Professional
bakupl jest offline  
Stary 04.09.2004, 10:29   #5
ablaze
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2004
ablaze w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mcm44
InCD masz najnowszą wersję... Spróbuj zainstalować najnowsze Nero do tego obecnie 6.3.1.20... Ja mam tak zainstalowane i wszystko działa...

Jeszcze tylko mi powiedz, czy wyłączasz zbędne usługi w WinXP?
Najserdeczniej dziękuję za podpowiedź, będę dzisiaj tj. w sobotę próbował znaleść najnowsze nero 6.3.1.20, jak podałeś oraz spróbuję zainstalować InCD, taj jak podałeś. Obawiam się tylko, czy nie stracę na tej podmianie mojego NeroVisionExpress, ale trudno, wolę już InCD.
WindowsXP mam z konfiguracją pierwotną, nie wyłączałem, żadnych usług, jedynie Posłańca w msconfig. Jeżeli interesuje Ciebie, które usługi można śmiało wyłączyć, to mam wykaz tych usług - wykaz ten był w marcowym lub kwietniowym PC Format.
Jeszcz raz dziękuję, pozdrawiam ^_^ Ablaze.
ablaze jest offline  
Stary 04.09.2004, 11:29   #6
mcm44
Nowy na forum

Na tej stronie znajdziesz wszystko czego potrzebujesz...

http://www.nero.com/en/nero-up.php

Pojawiła się nowa wersja InCD v4.3.0.3... NeroVision Express 2 też tam ściągniesz... Są 4 paczki oprogramowania... Ściągasz to, co jest Ci potrzebne.

Daj znać, czy udało Ci się rozwiązać ten problem... Jak nie będziemy dalej kombinować...

A co do usług w WinXP... To też mam wykaz usług, które można bez problemu wyłączyć... Był w CHIP'ie! Poza tym sam trochę kombinuje w konfiguracji...

Ostatnio zmieniany przez mcm44 : 04.09.2004 o godz. 11:33
mcm44 jest offline  
Stary 04.09.2004, 13:10   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zey sie pozbyc problemow z winxp i innymi programami proponuje przesiadke na inny system
ostatnio dostalem nawet licencje na winxp i byl on na moim kompie cale... 10 minut? tyle potrzebowalem zeby sprawdzic konfiguracje kompa przy jego odbiorze od dostawcy - zaraz potem poszedl tam win2k na ktory mam licencje
a jesli sprawa licencji mniej sie liczy lub wystarczy wam pol roczny trial to polecam 2003 serwer - szybka przerobka i nagle sie okazuje ze mamy stabilnosc 2k wyglad xp lub 2k lub jeszcze inny - jaki sobie rzyczymy
i predkosc dzialania przebijajaca wszyskie inne sysy od m$
nimal jest offline  
Stary 07.09.2004, 13:59   #8
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2002
Master/Pentium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja nie mam problemów ze stabilnością XP

Cytat:
Napisany przez nimal
zey sie pozbyc problemow z winxp i innymi programami proponuje przesiadke na inny system
ostatnio dostalem nawet licencje na winxp i byl on na moim kompie cale... 10 minut? tyle potrzebowalem zeby sprawdzic konfiguracje kompa przy jego odbiorze od dostawcy - zaraz potem poszedl tam win2k na ktory mam licencje
a jesli sprawa licencji mniej sie liczy lub wystarczy wam pol roczny trial to polecam 2003 serwer - szybka przerobka i nagle sie okazuje ze mamy stabilnosc 2k wyglad xp lub 2k lub jeszcze inny - jaki sobie rzyczymy
i predkosc dzialania przebijajaca wszyskie inne sysy od m$
Zarówno 2000 i XP zwykle są bardzo stabilne.
Co do InCD to unikam - sypie się pod każdym systemem (jak nie zaraz to po czasie).
Master/Pentium jest offline  
Stary 07.09.2004, 14:13   #9
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w xp jest niedopracowane zarzadzanie ramem - moze on dzialac stabilnie - zalezy to od konfiguracji sprzetowej, programowej i sposobu wykorzystania kompa - temu nie przecze
lecz statystycznie 2k jest stabilniejszy, glownie imho przez lepsz zarzadznie remem
win2k3 to samo, ale jest dodatkowo duzo szybszy, szczegolnie przy apl wykorzystujacych ram bardzo mozno - np obrobka grafy/filmow
na pewno xp jest popularny - bo jest latwy (czytaj gotowy do uzycia po instalacji), inna sprawa ze swiadomy uzytkownik chetnie poswieci troche czasu na konfiguracje (przez co niezaleznie od wykorzystywanego sysa czas jakis mu na to zejdzie) zyskujac odatkowa wydajnosc, a wtedy xp niestety przegrywa w przedbiegach z innymi sysami
no i 2k czy 2k3 sa bezpieczniejsze przy statndardowej konfiguracji nawet

a apropos incd - nigdy nie mialem z nim problmow, choc faktycznie wiem ze ludziom on czasem bruzdzi...
nimal jest offline  
Stary 08.09.2004, 07:24   #10
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez nimal
w xp jest niedopracowane zarzadzanie ramem - moze on dzialac stabilnie - zalezy to od konfiguracji sprzetowej, programowej i sposobu wykorzystania kompa - temu nie przecze
lecz statystycznie 2k jest stabilniejszy, glownie imho przez lepsz zarzadznie remem
a apropos incd - nigdy nie mialem z nim problmow, choc faktycznie wiem ze ludziom on czasem bruzdzi...
Dziwne bo zarządzanie RAMem w ubu wersjach Windy jest niemal identyczne (używam obu). Dopiero w 2003 są dokonane modyfikacje.
Stary 08.09.2004, 08:30   #11
nimal
Author
Zlotowicz

niestety sie mylisz - nie raz nawet na tym forum padaly stwierdzenia dotyczace zarzadzania ramem w sysach 2k i wyzej
widze to zreszta z wlasnych obserwacji, mozna o tym poczytac w necie...
owszem mozesz tego nie zauwarzyc - zalezy to od sposobu wykorzystywania kompa i jego konfiguracji
konflikty w dostepie do pamieci zdarzaly mi sie tylko w przypadku winxp - malo przyjemna sprawa cale szczescie sa inne sysy zreszta wystarcz porownac wolny ram przy wykonywaniu jakiejs operacji (np obliczaniu jekiegos przeksztalcenie na grafice) pod roznymi sysami, jeszcze ciekawsze jest wlaczenie w tym czasie kolejnego programu - winxp wlasciwie umiera w tym momencie na chwile, inne sysy pozostawiaja minimum kontroli uzytkownikowi
albo zostaw wlaczony komp na kilka tygodni z winxp... kiedy sie sam restartnie? po kilku dniach bedzie mulil jak malo co (mysle oczywiscie o normalnym wyklorzystaniu kompa)
na win2k3 nie probowalem, ale na win2k jechalem tak kiedys ponad 4 tygodnie - komp dzialal caly czas szybko, w koncu sie restartnol
nimal jest offline  
Stary 08.09.2004, 10:19   #12
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez nimal
niestety sie mylisz - nie raz nawet na tym forum padaly stwierdzenia dotyczace zarzadzania ramem w sysach 2k i wyzej
widze to zreszta z wlasnych obserwacji, mozna o tym poczytac w necie...
owszem mozesz tego nie zauwarzyc - zalezy to od sposobu wykorzystywania kompa i jego konfiguracji
konflikty w dostepie do pamieci zdarzaly mi sie tylko w przypadku winxp - malo przyjemna sprawa cale szczescie sa inne sysy zreszta wystarcz porownac wolny ram przy wykonywaniu jakiejs operacji (np obliczaniu jekiegos przeksztalcenie na grafice) pod roznymi sysami, jeszcze ciekawsze jest wlaczenie w tym czasie kolejnego programu - winxp wlasciwie umiera w tym momencie na chwile, inne sysy pozostawiaja minimum kontroli uzytkownikowi
albo zostaw wlaczony komp na kilka tygodni z winxp... kiedy sie sam restartnie? po kilku dniach bedzie mulil jak malo co (mysle oczywiscie o normalnym wyklorzystaniu kompa)
na win2k3 nie probowalem, ale na win2k jechalem tak kiedys ponad 4 tygodnie - komp dzialal caly czas szybko, w koncu sie restartnol
No coż - w mojej konfiguracji (Duron 800, płyta Gigabyte na KT133) jest dobrze. System nawet po 2 tygodniach ciagłej pracy (gry, targacze, obliczenia w matlabie, UDAgent etc. - mówię o żywocie studenckim) działał prawidłowo. Windows 2000 zresztą też. Co do wolnego ramu to według moich obserwacji XP jest minimalnie oszczędniejszy (ale więcej zabiera na starcie).

Pytanie: Co oznacza pojęcie konfliktu w dostępie do pamięci. Nie wiem czy myślę o tym samym.
Stary 09.09.2004, 08:31   #13
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Master/Pentium
No coż - w mojej konfiguracji (Duron 800, płyta Gigabyte na KT133) jest dobrze. System nawet po 2 tygodniach ciagłej pracy (gry, targacze, obliczenia w matlabie, UDAgent etc. - mówię o żywocie studenckim) działał prawidłowo.
... no właśnie, ten chipset oraz 133A (mam właśnie taki, tylko płytę MSI) to chyba najlepsze chisety ViA pod AMD do czasu Via800, dlatego nie zauważyłeś problemów z WinXP, pracowałem na AMD 2400 na SiS-ie, zauważalnie gorzej np. pod Photoshopem tragedia.
Stary 09.09.2004, 12:14   #14
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... no właśnie, ten chipset oraz 133A (mam właśnie taki, tylko płytę MSI) to chyba najlepsze chisety ViA pod AMD do czasu Via800, dlatego nie zauważyłeś problemów z WinXP, pracowałem na AMD 2400 na SiS-ie, zauważalnie gorzej np. pod Photoshopem tragedia.
Na innych chipsetach VIA oraz Intela też jest dobrze. Ostatnio pracuję w serwisie dużej firmy więc mam okazję poobserwować. Wszystko jest OK. Co do SISa to akurat się nie dziwię. Jakoś im nie ufam (tak jak LG). Mój znajomy ma kompa gdzie Win2000 się ciągle zwiesza a XP. Płyta ECSa na KT133A. Próbowałem różnych wersji sterów i nic. XP chodzi świetnie. Nie rozumiem zjawiska . Generalnie Windows jest magiczny
Stary 09.09.2004, 17:03   #15
JN
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.09.2004
JN w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gdzie znaleść ten program na bolączki napędu LG.
JN jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: