![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
CD Mate obcina rozszerzenia
Nagrywam płyty programem CD Mate w trybie Romeo (długie nazwy plików).
Niestety czasami obcina on nazwy plików w ten sposób, że np. usuwa ich rozszerzenia. Nagrywam dużo mp3, więc jest to dla mnie kłopotliwe, bo później nie mogę otwierać takich plików Winampem. Czy jest na to jakiś sposób? A może są lepsze programy do nagrywania plików o długich nazwach? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zarowno Nero jak i chyba CDMate w trybie Romeo akceptuje 128 znakow w nazwie, ze spacjami - to jak dlugie sa twoje nazwy
![]() Nie uwazasz, ze i lepiej i wygodniej jest skrocic nazwe, nawet tytul i wykonawca to 128 to jest duzo! Gdzies, chyba Maciej pisal o wiekszej ilosc znakow w nazwach (a moze SidtheRat ![]() Nie pamietam, sam cos splodzilem na forum, poszukaj.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Zawsze staram się najpierw skracać nazwy, ale ostatnio nagrywam dużo muzyki poważnej, a tam często są one długie i trudno je skrócić np.
Beethoven, Sonata29 in Bb, Op106 'Hammerklavier' - 4.Largo-Allegro.mp3 (to jeden z krótszych przykładów, ale i tak wykracza powyżej 64 znaki). Ale nigdy nie są dłuższe niż 128 znaków, więc CD Mate nie powinien się buntować. Najdziwniejsze jest to, że CD Mate obcina rozszerzenia plikom, które nie muszą mieć długich nazw - po prostu robi to losowo, zdarzają się płyty na których 'obetnie' rozszerzenia połowy plików a zdarzają się i takie, na których nic nie obetnie. Podczas wypalania trzeba trzymać kciuki ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=415971
Do obcinania nazw plików mp3 polecam program Tagscanner (ma opcję "przytnij nazwy do długości CD ISO/Joliet") |
![]() |
![]() |
|
|