![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Konwersja plików
Poszukuję programu do konwersji plików muzycznych, najlepiej bezpłatnego (freeware). Szczególnie interesuje mnie konwersja plików *.wma na *.mp3 i odwrotnie (oczywiście pod XP) ale nie tylko - może jest coś w miarę uniwersalnego?
Za rady będę zobowiązany.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
CDRinfo, news z 31 maja:
"Blaze MediaConvert jest oprogramowaniem służącym do konwersji plików audio (CD do WAV, CD do MP3, CD do WMA, CD do OGG, WAV do MP3, MP3 do WAV, WAV/MP3 do WMA, WMA do WAV/MP3, OGG do WAV/MP3, WAV/MP3 do OGG, WAV/MP3 do CD Audio, oraz kompresja plików WAV), graficznych (obsługa ponad 70 formató), video (w możliwością kompresji do formatów MPEG-1, MPEG-2 [zgodnym z DVD] włącznie ze zmianą rozdzielczości) oraz umożliwiającym nagranie własnej płyty audio (program obsługuje większość nagrywarek dostępnych na rynku). Program posiada bardzo przyjemny interfejs użytkownika i jest banalny w obsłudze." Tu masz linka: ftp://cdrinfo:download@www.cdrinfo.pl/software/soft2/VCD-Kodery_i_Konwertery/setup_bmc.exe Plik ma 11,7 MB.
#3 |
OldBoy
![]() ![]() |
Dzięki ZIP.
Spróbuję.
#4 |
OldBoy
![]() ![]() |
Blaze MediaConvert nie chce mi się złożyć na XP. Ponad to jest to wersja 15 dniowa. Może jest jakis inny pomysł?
#5 |
Wyjadacz
![]() |
Oczywiście: Winamp (opcja zapisywania do pliku WAVE), MP3 Workshop, CoolEdit 2000, Windows Media Encoder, Nero - Burning ROM (menu Dodatki/Konwersja pliku audio...); w/w programy mogą mieć problem z obsługą WMA. Trudno mi coś doradzić, ale zmień OS na WinMe/98SE, a wtedy uruchomisz Blaze'a.
#6 |
Wyjadacz
![]() |
A tu jeszcze znalazłem, znajdziesz coś dla siebie:
http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php3?page=VCD-Kodery_i_Konwertery Głównie konwertery wideo, ale audio też się znajdzie.
|
|