![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Konwersja pliku dmg na iso.
Witam.
Do napisania tego postu skłonił mnie problem, którego nie potrafię rozwiązać. W jaki sposób zamienić plik dmg pochodzący z Mac,ka do postaci strawnej dla WinXP. Przeszukałem archiwum forum, przeszukałem Google i znalazłem kilka rozwiązań niestety wszystkie nieskuteczne. Alcohol i Deamon Tools nie potrafią czytać tego typu pliku, program Ultra ISO odpowiada tak: ![]() Natomiast program dmg2iso tak: ![]() Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać problemik. Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2006
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*.dmg to macowe *.iso.
Nawet po konwersji do postaci ISO zawartosc obrazu bedzie dla windowsa nieczytelna. Sciezka do *.dmg nie powinna byc zaglebiona wiecej jak jeden poziom. Wypala sie Alcoholem (to sprawdzilem) jak normalny obraz, mimo ze plikow nie widac ![]() Edit: -prosciej jest nagrac to *.dmg jako dane, w Nero, a odpalic plik juz na macu. *.dmg sam sie rozpakowuje i instaluje.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 11.12.2006 o godz. 17:48 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za linka i dodatkowe wskazówki
Niestety link prowadzi do forum gdzie tematem przewodnim jest programik dmg2iso, który nie potrafi poradzić sobie z tym plikiem. Są tam jeszcze wymienione programy, które również w międzyczasie próbowałem MagicISO, MacDrive. Niestety wszystkie metody zawiodły, a najciekawszym jest fakt, że żaden z programów nie twierdzi, że plik jest uszkodzony, a twierdzą, że ma niepoprawne dane. Pewnie już dawno bym sobie odpuścił ale ów plik zawiera tutorial do programu After Effects i z przyjemnością zapoznałbym się z zawartością. :-) Udało mi się również dotrzeć do autora tego pliku i twierdzi on, że jest to hybrydowy obraz płyty utworzony na MAC'ku. Niestety niewiele pomogła mi ta informacja........ Próbowałem również dotrzeć do posiadacza MAC'ka ale w moim najbliższym otoczeniu, a teraz wiem, że w tym dalszym również nie znalazłem takiej osoby może zatem jeszcze jakieś sugestie......... |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2006
![]() |
a mi wyskakuje że "SYSTEM NIE MOŻE ODNALEŹĆ OKREŚLONEJ ŚCIEŻKI" wie ktoś co z tym robić??
|
![]() |
![]() |
|
|