![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
kopia plyt odzyskiwania systemu
witam!
tak jak w tytule-jak nagrac bootowalna plyte odzyskiwania systemu[dolaczona do kompa zamiast win xp he].sa to pliki ghs[norton ghost].probowalem nagrac to z nero ale te pliki sa w calosci[np.650MB] i nie za bardzo wiem co zrobic,by plyta byla bootowalna.nagralem jako iso,ale nie startuje samodzielnie.jest to dla mnie o tyle wazne,ze jedna z 3 plyt oryginalnych zaczyna powoli konczyc swoj zywot.z gory dzieki za ew.zainteresowanie! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2006
![]() |
![]() ![]() SAM PROGRAM NORTON GHOST WYSTARCZY TYLKO TEN JEDEN PLIK NOROTN GHOST DOKŁADNIE CHODZI O PLIK (GHOSTPE.EXE) PRZED NAGRANIEM SPRAWDZ CZY MASZ DWA PLIKI UMIESZCONE NA CD -- KOPIA_SYSTEMU.GHO -- GHOSTPE.EXE JESLI TAK NAGRAJ NERO ZACZNIE SCIAGAĆ STERY NAJPIERW Z DYSKIETKI A POZNIEJ NAGRA CD Z DWOMA PLIKAMI .wYŁACZ KOMPA URUCHOM GO Z CD WYBIERZ OPCJE URUCHOM Z CD ( 2. OPCJA) JAK SIE ZAŁADUJE WPISZ GHOSTPE URUCHOMI SIE NORTON GHOST WYBIERZ OPCJE "PARTITION FROM IMAGE" POKAZ MU PLIK Z CD O NAZWIE NP. KOPIA_SYSTEMU.GHO I NACISNIJ ENTER i GOTOWE PO WSZYSTKIM WYŁĄCZ KOMPA I WYCIĄGNIJ CD SYSTEM SIE SAM URUCHOMI TAKI JAKI BYŁ ZROBIONY WCZESNIEJ W NORTON GHOST ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@Marco1978 nie pisz dużymi literami, bo to oznacza krzyk
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 15.08.2006 o godz. 18:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
witam!
przede wszystkim dziekuje za zainteresowanie tematem.niestety tak jak wczesniej napisalem nie da sie wyodrebnic pojedynczych plikow-ani w win xp ani w dosie. sa to pojedyncze katalogi[2plyty po 650 MB i 1 chyba 150MB].co do wgrania zawartosci dyskietki,to pierwsza plyta zaczyna sie bootowac poprzez wgrana dyskietke win me,wiec chyba to narzedzie juz jest na plycie.w tym wlasnie jest problem,ze nie wiem gdzie sa np.pliki win xp itp.w win xp opis pliku wyglada tak-cdr00001.GHO,wlasciwosci-GHO.file opens with unknown application.w dosie po komendzie dir tez nie pokazuje zawartosci katalogu.druga plyta-plik cdr00002.GHO no i podobnie trzecia.tak ze nie mam pojecia gdzie na plycie[i na ktorej ]jest ghost.exe. Ostatnio zmieniany przez wlad : 15.08.2006 o godz. 19:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
![]()
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 15.08.2006 o godz. 23:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ok,jutro sprobuje nagrac plyte.dzieki!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
Jak to czytam, przychodzi mi namy***347;l tylko jedno --> g***322;upota
![]() Czy nie pro***347;ciej zainstalowa***263; normlanie windows'a+ programy, potem zrobi***263; obraz dysku programem TrueImage poczym, utworzy***263; za pomoc***261; kreatora bootowany dysk ?
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
oczywiscie mozna powiedziec-glupota,ale...rownie dobrze mozna powiedziec,po co uzywac windowsa jesli to samo mozemy miec w dosie?jak kolego zainstalujesz normalnie windowsa?nie mamtakiej plyty,a dlaczego mam uzywac pirata jesli mam legalny system ,za ktory zaplacilem kupujac komputer[sklep raczej nie doklada systemu gratisowo-z tego co wiem,nie lubia dokladac do interesu]takze nero.power dvd ,ms works i nne programy[legalne]sa tylko na tych plytach.mozna oczywiscie takze wgrac na druga partycje np.win me i nie robic wogole plyty [wystarczy dyskietka]i bedzie ok,ale czy to jest rozwiazanie?w kazdym razie dzis sprobuje nagrac plyte w/g porad i zobaczymy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Je***347;li masz nalepke na kompie z numerem seryjnym systemu, to bez problemu mo***380;esz od microsoft uzyska***263; p***322;ytke legaln***261; z Windows'em to raz. A dwa to maj***261; takow***261; nalepke mo***380;esz zainstalowa***263; windows z pirackiej p***322;ytki i system b***281;dzie w 100% legalny. To samo tyczy si***281; works'a jak i nero.... wa***380;ny jest tylko numer seryjny ...
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
niestety nie moge od ms dostac plyty z xp,poniewaz jest to tzw.plyta producenta i do producenta by mnie odeslali[tak pisze na stronie ms].do pirackiej wersji NORMALNEGO xp he klucz raczej nie bedzie pasowal-tak na forum xp sie dowiedzialem.a poza tym nie chce sie w to bawic....
przed chwila udalo mi sie nagrac bootowalna plyte ! podziekowania dla zene_k i bartosza dankowskiego!!! no i dla wszystkich,ktorzy poswiecili chwile na czytanie moich perypetii... ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.04.2008 o godz. 23:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
Cytat:
![]() Jak kluczyk masz dla XP Home, to bez problemu piracki XP Home kluczyk przyjmie, wiem bo sam to sprawdzałem ....
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
byc moze,ale nie wiem czy moj tez.to jest win xp he takie "pol" sp1,tzn. sa foldery z sp1 i hotfixy,ale np.kazdy program diagnostyczny pokazuje tylko he.po zainstalowaniu sp2 pokazuja he sp2.ale to w sumie jest teraz po nagraniu zapasowych kopii ghosta niewazne.oczywiscie wolalbym normalny xp ze wzgledu na mozliwosc swobodnego partycjonowania,ale przy nastepnym kompie juz takiego bledu nie zrobie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2008
![]() |
no dobrze Marco1978 a co je***347;li nie mamy stacji dyskietek bo ja takowy plik z rozszerzeniem GHO kt***243;ry zajmuje mi oko***322;o 1,5 GB mam na dysku w laptopie i nie wiem czym go zgra***263; w serwisie mi powiedzieli (tam gdzie robili mi lapka) ***380;e wystarczy zgra***263; i dziala ale niestety :/ wiec mo***380;e mi pomo***380;esz ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witamy w klubie archeolog***243;w
![]()
![]() |