Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2006, 16:21   #1
Jagna
Bywalec

Data rejestracji: 02.10.2005
Jagna w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopia płyty DVD,błąd odczytu w LBA

Nie mogę skopiować 3 płyt DVD.Nero wyrzuca błąd odczytu w LBA,CloneCD mielił płytę ok 50 min z 46% więc akcję przerwałam.
Na płytach jest spektakl teatralny(opera),nagrany albo przez TV albo prywatną kamerą,nie wiem teraz,które nagranie mam.Na kompie udało mi się odtworzyć tylko w Nero ShowTime,inne odtwarzacze nie reagują.W WMP jest tylko obraz,bez dźwięku.
Bardzo proszę o jakąś radę bo zależy mi na tym aby dziś skopiować płytki,jutro muszę je oddać.
Dołączam screeny z otwartej płyty.

Jagna jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2006, 17:06   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Je***347;li to orygina***322; spr***243;buj odpali***263; w tle AnyDVD. Nast***281;pnie np. ClonemDVD robisz jej obraz.
Stary 24.09.2006, 19:17   #3
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Jeśli to oryginał spróbuj odpalić w tle AnyDVD. Następnie np. ClonemDVD robisz jej obraz.
raczej to nie oryginał bo by się 'NOWY' nie nazywał ale moge sie mylić

jeśli nie potrafisz fizycznie skopiować płyty na dysk to spróbuj na lepszym napędzie tzn z lepszą korekcją
jeśli płyta jest zabezpieczona w co wątpię to anydvd + shrink lub clone2dvd
- Deckard - jest offline  
Stary 24.09.2006, 20:51   #4
Jagna
Bywalec

Data rejestracji: 02.10.2005
Jagna w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już wszystko ok.Okazało się,że płyta porysowana i chyba to było przyczyną,że nie dała się skopiować. Dostałam drugą,bez błedów.Dwie pozostałe przeczyściłam i kopia się udała.
Co do oryginalności to trudno mi się wypowiedzieć bo są to nagrania ze spektaklu operowego w którym biorę udział jako wykonawca jednej z ról,były nagrywane podczas premiery.Nie wiem jednak czy to nagranie TV czy któregoś z kolegów,prywatną kamerą,więc to nie żaden "pirat".
W każdym razie dziękuję za odpowiedzi,porady,mam nadzieję,przydadzą się na
przyszłość.
Jagna jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: