![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
Kopia płyty DVD,błąd odczytu w LBA
Nie mogę skopiować 3 płyt DVD.Nero wyrzuca błąd odczytu w LBA,CloneCD mielił płytę ok 50 min z 46% więc akcję przerwałam.
Na płytach jest spektakl teatralny(opera),nagrany albo przez TV albo prywatną kamerą,nie wiem teraz,które nagranie mam.Na kompie udało mi się odtworzyć tylko w Nero ShowTime,inne odtwarzacze nie reagują.W WMP jest tylko obraz,bez dźwięku. Bardzo proszę o jakąś radę bo zależy mi na tym aby dziś skopiować płytki,jutro muszę je oddać. Dołączam screeny z otwartej płyty. ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je***347;li to orygina***322; spr***243;buj odpali***263; w tle AnyDVD. Nast***281;pnie np. ClonemDVD robisz jej obraz.
#3 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jeśli nie potrafisz fizycznie skopiować płyty na dysk to spróbuj na lepszym napędzie tzn z lepszą korekcją jeśli płyta jest zabezpieczona w co wątpię to anydvd + shrink lub clone2dvd |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
Już wszystko ok.Okazało się,że płyta porysowana i chyba to było przyczyną,że nie dała się skopiować. Dostałam drugą,bez błedów.Dwie pozostałe przeczyściłam i kopia się udała.
Co do oryginalności to trudno mi się wypowiedzieć bo są to nagrania ze spektaklu operowego w którym biorę udział jako wykonawca jednej z ról,były nagrywane podczas premiery.Nie wiem jednak czy to nagranie TV czy któregoś z kolegów,prywatną kamerą,więc to nie żaden "pirat". W każdym razie dziękuję za odpowiedzi,porady,mam nadzieję,przydadzą się na przyszłość. |
![]() |
![]() |
|
|