![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2005
![]() |
Kopiowanie plyt strasznie spowalnia system - co robic?
mam nastepujacy problem: podczas kopiowania czegokolwiek z napedu CD-RW na HDD strasznie zwalnia sie system - kursor myszy porusza sie skokami,nie da sie doslownie nic zrobic poki kopiowanie sie nie skonczy.Nagrywarka jest jako Secondary master,oprocz niej i 1 twardego dysku na primary master oczywiscie nie mam zadnego innego napedu (oprocz FDD).Mam tez zianstalowane programy wspomagajace ogolna wydajnosc komputera,ale w przypadku nagrywarki to nie daje zadnego efektu.
Mam Win2000 Professional, Celeron 2,4 Ghz ,256 RAM-u Dysk 80 GB. Prosze o pomoc. PS.czy to moze byc kwestia wlaczenia DMA w napedzie??gdzie ta funkcja w Win2000 sie znajduje?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
pewnie DMA
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
U mnie od pewnego czasu niekiedy system przy kopiowaniu CD na dysk bardzo się muli. Też myślałem, że DMA jest nieaktywne, ale okazało się, że DMA jest aktywne. Pomimo tego system chodził wolno, a procesor na 100% wykorzystywany. Odinstalowałem sterowniki DMA, zrestartowałem system i wszystko wróciło do normy. Mimo wszystko, problem nie leżał w nieaktywnym DMA... ale co to było, to nie mam pojęcia. Dwa razy już tak się zdarzyło u mnie na WinXP_SP2. |
|
![]() |
![]() |
|
|