![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2002
![]() |
![]()
jestem tu nowy, wiec witam wszystkich i o pomoc prosze...
mam problem z nagrywarka TEAC x24- dotychczas nie mialem do niej zadnych zastrzezen, ale od czasu instalacji xp nie moge wypalic zadnego cedeka poprawnie- zainstalowalem najnowsze nero, jakies tam drivery ASPI i Bog wie co jeszcze, ale dalej jest to samo- albo plyta nagrywa sie z jakimis trzaskami, przerwami lub tez wyskakuja ostrzezenia, ze podczas odczytu plyty pojawily sie jakies problemy i rekomenduje sie zakonczyc nagrywanie o dziwo- raz udalo mi sie nagrac plyte z mp3 z HDD instalowalem inne programy, chyba wszystkie dostepne na cdrinfo i ciagle to samo- albo w ogole 'nie widac' napedu, albo brakuje driverow ASPI [przeciez instalowalem najnowsze...] przekladalem nawet tasmy IDE, aktualnie mam podlaczona nagrywarke na jednym kanale z HDD, bo istanialo prawdopodobienstwo, ze gryzie sie z cd samsung, na nic siedze nad tym z tydzien, a gonia mnie terminy z wypaleniem plyt wlasciwie juz mnie przegonily;( przegladalem archiwum forum i na nic podobnego sie nie natknalem, ale moze slepym ![]() blagam o jak najszybsza pomoc- co jeszcze mozna zrobic? przeinstalowac jakos ASPI? posluzyc sie jakims innym programem? z gory dziekuje focus |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
problem jak zwykle tkwi prawdopodobnie w samej widzie
wyłącz usługe wypalania cd przez windę / mozesz do tego uzyć atomicxp on Ci jeszcze aspi sprawdzi i wrzuci jak potrzeba i dodatkowo usunie niepotrzebne śmiecie jak np autoodtwarzanie / aha i ja nadal jadę na aspi 4.6 /na winxp i to właśnie tym z atomicxp/ i kiedyś miałem fazę że winda sama z siebie zgubiła JEDEN plik z tych z aspi i feurio zaczeło protestować ![]() zakładam że pod windami9x wszytko działa poprawnie / czyli że wypaek jest sprawny/ co do trzasków i takich tam ![]() czy to wystepuje tylko na audio / jeśli tak to na jakich i czt testowałeś je pod innymi windami bo jak wszysstkie programy zachowują się tak samo to albo to winda albo wypałka albo płyty które chcesz zrzucić/ pozdro
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za odpowiedz
jak tylko skonczy sie download sprobuje tego atomicxp ![]() pod 98se wszystko dzialalo OK szczerze mówiac nagrywarke katuje tylko audio-cd, wiec na plytach z danymi nie sprawdzalem... mam nadzieje, ze nie jest to wina plyt, bo wlasnie kupilem 50szt. platinium 40x i tylko jedna z 5 nagrala sie prawidlowo a nero lubi widziec je u mnie jako zapisane;/ pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
zrobilem wszystko jak napisane i.... nic
![]() sciagnalem ten prog, wywalilem nowe ASPI, zapisalem stare i zanotowalem co prawda pewien postep- naped jest juz normalnie widziany; pojawil sie za to nowy problem- podczas kopiowania plyty [niewazne czy OnTheFly czy przez HDD], juz po odczytania z CdRomu[czy tez z nagrywarki- sprawdzalem] pojawia sie napis w stylu 'podczas odczytu pojawil sie problem i moga z tego powodu wystapic bledy w kopiowaniu', no to grzecznie dziekuje... natomiast przy probie EASY CD CREATOR plyta co prawda kopiuje sie, ale trwa to wraz z odczytem [OnTheFly] jakies.... 20 minut! na nagrywarce 24x chyba dalej cos jest nie tak;/ |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Win XP
Mam nadzieję że poczytałeś na www.cdrinfo.pl o nagrywaniu pod Win XP (od tego trzeba zacząć) jak to nie pomaga to wywal XP. Sporo ludzi ma z tym problem nie jesteś sam. Winna jest konfiguracja sprzętowa. Czsami wystaczy solidnie sprawdzić jak są podłączone napędy, zrobić "roszadę" sprzętu włożonego w PCI i czsami działa.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
zmien nagrywarke powinno pomoc, moim zdaniem padla |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
No tak a póżniej płytę główną - któ wie może jakaś sciezka tesh padła / tak na wselki wypadek / no a jak płytę to i CPU i jeszcze pamięci napewno pomoze !! ![]() ![]() Skoro wszystko działało pod 98SE a teraz nie działa to to chyba wiesz co zrobic aby upewnić się co powoduje problem ... PS; mała podpowiedź wróć do 98 i zobacz czy działa a jak nie to patrz post wyżej. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
Ciekawe czy dało by sie ! |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2001
![]() |
Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
A może to słaba korekcja napędu Cd -rom. U mnie było podobnie z osławionym Lg x 52.... Szumy i trzaski i jakieś komentarze.Zmniejszyłem prędkość odczytu i spox. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp
Cytat:
|
|
![]() |