Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.08.2002, 14:02   #1
focus
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2002
focus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

jestem tu nowy, wiec witam wszystkich i o pomoc prosze...

mam problem z nagrywarka TEAC x24- dotychczas nie mialem do niej zadnych zastrzezen, ale od czasu instalacji xp nie moge wypalic zadnego cedeka poprawnie-
zainstalowalem najnowsze nero, jakies tam drivery ASPI i Bog wie co jeszcze, ale dalej jest to samo- albo plyta nagrywa sie z jakimis trzaskami, przerwami lub tez wyskakuja ostrzezenia, ze podczas odczytu plyty pojawily sie jakies problemy i rekomenduje sie zakonczyc nagrywanie
o dziwo- raz udalo mi sie nagrac plyte z mp3 z HDD

instalowalem inne programy, chyba wszystkie dostepne na cdrinfo i ciagle to samo- albo w ogole 'nie widac' napedu, albo brakuje driverow ASPI [przeciez instalowalem najnowsze...]

przekladalem nawet tasmy IDE, aktualnie mam podlaczona nagrywarke na jednym kanale z HDD, bo istanialo prawdopodobienstwo, ze gryzie sie z cd samsung, na nic

siedze nad tym z tydzien, a gonia mnie terminy z wypaleniem plyt
wlasciwie juz mnie przegonily;(
przegladalem archiwum forum i na nic podobnego sie nie natknalem, ale moze slepym
blagam o jak najszybsza pomoc- co jeszcze mozna zrobic?
przeinstalowac jakos ASPI? posluzyc sie jakims innym programem?

z gory dziekuje
focus
focus jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.08.2002, 15:28   #2
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem jak zwykle tkwi prawdopodobnie w samej widzie
wyłącz usługe wypalania cd przez windę / mozesz do tego uzyć atomicxp on Ci jeszcze aspi sprawdzi i wrzuci jak potrzeba i dodatkowo usunie niepotrzebne śmiecie jak np autoodtwarzanie /
aha i ja nadal jadę na aspi 4.6 /na winxp i to właśnie tym z atomicxp/ i kiedyś miałem fazę że winda sama z siebie zgubiła JEDEN plik z tych z aspi i feurio zaczeło protestować
zakładam że pod windami9x wszytko działa poprawnie / czyli że wypaek jest sprawny/
co do trzasków i takich tam to mozę zmniejsz prędkość ripowania
czy to wystepuje tylko na audio / jeśli tak to na jakich i czt testowałeś je pod innymi windami bo jak wszysstkie programy zachowują się tak samo to albo to winda albo wypałka albo płyty które chcesz zrzucić/
pozdro
cana jest offline  
Stary 24.08.2002, 22:25   #3
focus
Nowy na forum

dzieki za odpowiedz
jak tylko skonczy sie download sprobuje tego atomicxp
pod 98se wszystko dzialalo OK
szczerze mówiac nagrywarke katuje tylko audio-cd, wiec na plytach z danymi nie sprawdzalem...
mam nadzieje, ze nie jest to wina plyt, bo wlasnie kupilem 50szt. platinium 40x i tylko jedna z 5 nagrala sie prawidlowo
a nero lubi widziec je u mnie jako zapisane;/

pozdrawiam
focus jest offline  
Stary 25.08.2002, 11:23   #4
focus
Nowy na forum

zrobilem wszystko jak napisane i.... nic
sciagnalem ten prog, wywalilem nowe ASPI, zapisalem stare i zanotowalem co prawda pewien postep- naped jest juz normalnie widziany;
pojawil sie za to nowy problem- podczas kopiowania plyty [niewazne czy OnTheFly czy przez HDD], juz po odczytania z CdRomu[czy tez z nagrywarki- sprawdzalem] pojawia sie napis w stylu 'podczas odczytu pojawil sie problem i moga z tego powodu wystapic bledy w kopiowaniu', no to grzecznie dziekuje...
natomiast przy probie EASY CD CREATOR plyta co prawda kopiuje sie, ale trwa to wraz z odczytem [OnTheFly] jakies.... 20 minut! na nagrywarce 24x
chyba dalej cos jest nie tak;/
focus jest offline  
Stary 13.09.2002, 17:33   #5
Anazar
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2002
Anazar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Win XP

Mam nadzieję że poczytałeś na www.cdrinfo.pl o nagrywaniu pod Win XP (od tego trzeba zacząć) jak to nie pomaga to wywal XP. Sporo ludzi ma z tym problem nie jesteś sam. Winna jest konfiguracja sprzętowa. Czsami wystaczy solidnie sprawdzić jak są podłączone napędy, zrobić "roszadę" sprzętu włożonego w PCI i czsami działa.
Anazar jest offline  
Stary 15.09.2002, 07:35   #6
ferkis
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2002
ferkis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
focus napisa***322;(a)

mam problem z nagrywarka TEAC x24- dotychczas nie mialem do niej zadnych zastrzezen, ale od czasu instalacji xp nie moge wypalic zadnego cedeka poprawnie-
zainstalowalem najnowsze nero, jakies tam drivery ASPI i Bog wie co jeszcze, ale dalej jest to samo- albo plyta nagrywa sie z jakimis trzaskami, przerwami lub tez wyskakuja ostrzezenia, ze podczas odczytu plyty pojawily sie jakies problemy i rekomenduje sie zakonczyc nagrywanie

instalowalem inne programy, chyba wszystkie dostepne na cdrinfo i ciagle to samo- albo w ogole 'nie widac' napedu, albo brakuje driverow ASPI [przeciez instalowalem najnowsze...]

przekladalem nawet tasmy IDE, aktualnie mam podlaczona nagrywarke na jednym kanale z HDD, bo istanialo prawdopodobienstwo, ze gryzie sie z cd samsung, na nic

przegladalem archiwum forum i na nic podobnego sie nie natknalem, ale moze slepym

z gory dziekuje
focus

zmien nagrywarke powinno pomoc, moim zdaniem padla
ferkis jest offline  
Stary 15.09.2002, 09:55   #7
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
ferkis napisa***322;(a)

zmien nagrywarke powinno pomoc, moim zdaniem padla
Witam !

No tak a póżniej płytę główną - któ wie może jakaś sciezka tesh padła / tak na wselki wypadek / no a jak płytę to i CPU i jeszcze pamięci napewno pomoze !!

Skoro wszystko działało pod 98SE a teraz nie działa to to chyba wiesz co zrobic aby upewnić się co powoduje problem ...

PS; mała podpowiedź wróć do 98 i zobacz czy działa a jak nie to patrz post wyżej.
Laser jest offline  
Stary 15.09.2002, 14:22   #8
ferkis
Nowy na forum

Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
Laser napisa***322;(a)

Witam !

No tak a póżniej płytę główną - któ wie może jakaś sciezka tesh padła / tak na wselki wypadek / no a jak płytę to i CPU i jeszcze pamięci napewno pomoze !!

Skoro wszystko działało pod 98SE a teraz nie działa to to chyba wiesz co zrobic aby upewnić się co powoduje problem ...

PS; mała podpowiedź wróć do 98 i zobacz czy działa a jak nie to patrz post wyżej.
moze win 311?
ferkis jest offline  
Stary 15.09.2002, 14:26   #9
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
ferkis napisa***322;(a)

moze win 311?
Witam !

Ciekawe czy dało by sie !
Laser jest offline  
Stary 15.09.2002, 16:22   #10
Yapa
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2001
Yapa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
focus napisa***322;(a)

z gory dziekuje
focus

A może to słaba korekcja napędu Cd -rom. U mnie było podobnie z osławionym Lg x 52.... Szumy i trzaski i jakieś komentarze.Zmniejszyłem prędkość odczytu i spox.
Yapa jest offline  
Stary 15.09.2002, 17:36   #11
ferkis
Nowy na forum

Re: Re: Re: Re: Re: zaraz sie pochlastam, czyli TEACx24+xp

Cytat:
Laser napisa***322;(a)

Witam !

Ciekawe czy dało by sie !
Daloby sie napewno, bo podobno sa nawet programy ze mozna wypalac w dosie