![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
kpiny z Samsung SW-216
cze
Mam dziwny problem z nagrywarka Samsung 16/10/32. Otoz komp wiesza sie podczas nagrywania plyt (mniej wiecej 1x na 3 proby), zwisa w ten sposob ze nie mozna ruszyc wskaznikiem myszy,pomaga tylko twardy reset. Bez znaczenia czy kopiuje plyty w locie, czy zgrywam pliki z hdd. Wymienilem owego Samsunga na ten sam model ale inna sztuke i dzieje sie to samo. Wymienialem tez w kompie plyte glowna, hdd, ram, grafike, muzyke i zawsze to samo - samsung wiesza sie przy nagrywaniu plyt. Sprawdzalem natomiast nagrywarki LG 8/4/32, Philips 4/4/16 i Memorex 2/2/24 i wszystkie dzialaja dobrze tylko owy samsung 16/10/32 sie wiesza. Zmienialem wersje nero, probowalem innych programow i zawsze to samo ![]() Moja obecna konfiguracja: celeron 667, plyta gigabyte via, hdd seagate 40gb ata100, 256ram, sblive 5.1, riva m64 32mb, cdrom LGx52, system Win 98. Zainstalowane via 4in1 i najnowsze aspi. z gory dzieki za wszelkie sugestie pozdrawiam |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Witam...
Nie wiem co sie dzieje z twoja nagrywarka, widocznie firma samsung ma "to cos" w sobie. Powiedz mi tylko czy karta muzyczna sb live 5.1 jest dobra. Mam obecnie sb live 1024 i gra dobrze lecz zastanawiam sie nad kupnem wersji 5.1. Powiedz mi czy ona gra lepiej od sb live 1024. |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja mam SW212 czasami się wiesznie ale żeby aż tak źle było... to chyba powinienem się cieszyć choć nie ma burnproof
a wypróbowałeś nagrywarę na kompie jakiegoś kolegi ktory by miał odmienną konfigurację niż Ty? |
![]() |
#4 |
Gość
|
Samsung - Szajsung
Teac - Rules !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
ales kiler sie wychylil blysnoles inteligencja,ten samsung moze badziew ale safedisc kroi jak zloto a twoj super teac przy tym zabezpieczeniu robi sie malu hahaha ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
powtarzam jeszcze raz teac lyka safe disca 1 oraz 2 trzeba ino zastosowac beta blockera
to raz a 2 to to ze posiadajac 4x4x32 objade safe discka zeby nie mowiono ze bredze sprawdzilem na kilkunastu grach i takiej samej liczbie czytnikow dodam w sekrecie ze kopia dziala nawet na czytniku Delta.... obeznani wiedza co to za wynalazek powiem ze Szajsung przy tym to super sprzet i nie wyjezdzac mi tu prosze ze A moja cdrw to kopiuje bez betablockera powiem tak A co to kuwa za roznica ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
A mój Samsung SW-216 ani razu nie powiesił mi komputera
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.05.2002
![]() |
witam
postaram sie pomoc a nie trzeapc piane jak koledzy powyzje o wyzszosci CRW XXX nad CDR yyy i SF2 z betablockerem czy z innym .... poniewaz wymieniles juz wszystko... poza zasilaczem ktory co jest bardzo prawdopodobne nie wyrabia sie pradowo ( w czasie nagrywania jest wieksze obciazenie),idz z nagrywarka do kolegi ktory ma zasilacz np min 250W i tam przetestuj, sprawdz czy masz wlaczone UDMA w biosie i w systemie. dla via zainstaluj najnowszy servicepacka 4in1 pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
dzieki za sugestie, niestety zasilacz wymienilem na 300W i nie pomoglo. UDMA wlaczone, 4in1 zainstalowane. Chyba pozostaje mi korzystac z nagrywarek innej firmy :/
|
![]() |
|
|