![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
![]()
...i probowal nagrywac nim CD-RW z predkoscia 24x?
Jestem ciekaw, czy tylko moja nagrywarka ich nie widzi (tj Esperanzy,Memorexa,LiteOna,Verbatima), czy wszystkie te Samsungi? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Nie mam Samsunga, ale jeśli język angielski nie jest Ci obcy, myślę, że sporo informacji znajdziesz w dyskusjach na forum http://forum.rpc1.org/index.php . Kiedy częściej je odwiedzałem, Samsung 248 oraz combo 348 były tam często omawiane - niestety, raczej mało pochlebnie! Najczęściej powtarzającym się tematem było to, że nie sposób znaleźć płyt CD-R, na których osiągałby prędkości nagrywania większe niż 24x. Przeszukaj ich archiwum, na pewno znajdziesz coś ciekawego - może też o płytach RW.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Naprawde nikt go tu nie ma?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
moze to przykre, ale napedy samsunga nie sa popularne na
tym forum... W zasadzie to nie pamietam aby je ktos polecal (oprocz DVD), i raczej nikt zwlasnej woli takowych nie kupuje, chyba ze przydarzy sie nieszczesliwie kupic w zestawie.... Wspolczucie....
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Do Sprezyna
Samsung normalne plytki smiga az sie patrzy. Niby ma tylko 48x predkosc odczytu i zapisu, a jak mierze to w Nero to wychodzi ponad 50x zapis i odczyt. Takze poza niedorobkami zwiazanymi z obsluga cd-rw chodzi dobrze, a predkosci ma wyzsze od podawanych przez producenta
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2003
![]() |
coz mam takowego samsunga - plyty esperanza x24 mozna na nimn nagrac ale nie za pomoca nero -- wbudowany program windy xp nagrywa je bez problemu ( esperanza x 24 )
|
![]() |
![]() |
|
|