Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2005, 23:51   #1
muithai
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2005
muithai w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ktora kupic?

Wlasnie padl mi moj Liteonek 48x24x48 tzn nagrywa cd-rw czyta wszystko ale zupelnie ignoruje cd-r. Dlatego kupuje nowy bo nie wiem co sie stalo....
Prosze napiszcie mi jaka nagrywarke mam kupic (do 200zl). Czytalem posty ale ciagle ciezko mi sie zdecydowac
muithai jest offline  
Stary 04.03.2005, 08:30   #2
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cd-rw
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8621
Stary 04.03.2005, 08:48   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
za 200 złotych to można kupić 2 dobre.

ja radzę dołożyć 50-80 i kupić DVD GSA-4163 OEM (jak już @sight zapodał tę firmę )
ed hunter jest offline  
Stary 04.03.2005, 09:05   #4
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
za 200 złotych to można kupić 2 dobre.

ja radzę dołożyć 50-80 i kupić DVD GSA-4163 OEM (jak już @sight zapodał tę firmę )
też prawda (nie lepiej dvd-rw)
Stary 04.03.2005, 11:33   #5
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez muithai
Wlasnie padl mi moj Liteonek 48x24x48 tzn nagrywa cd-rw czyta wszystko ale zupelnie ignoruje cd-r. Dlatego kupuje nowy bo nie wiem co sie stalo....
Prosze napiszcie mi jaka nagrywarke mam kupic (do 200zl). Czytalem posty ale ciagle ciezko mi sie zdecydowac
Witam !
Po pierwsze - trochę dziwne zachowanie, bo powinien raczej mieć problemy najpierw z CDRW, ale jak widać różnie to bywa.
W kwestii kupna, to należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy potrzebujesz nagrywarki DVD - jeśli tak, to jak już inni radzili warto dołożyć i ją kupić. Jeśli nie, lub po prostu nie możesz wydać więcej niż te 200 zł, to polecam po prostu jakąś CDRW za 100-110 zł. Raczej chyba LiteOn - ja mam moją LG 8526B, od niecałych 2 miesięcy i jeszcze żadnej płytki mi nie uszkodziła, ale strasznie wyje i stuka - mi to nie przeszkadza, ale denerwuje i straszy. I do LiteOn jest np. alternatywne oprogramowanie np. kProbe. Więc obiektywnie trudno mi coś polecić, subiektywnie to chyba LiteOn, ale ten LG poza tym hałasem też na razie jest w porzadku więc ......
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: