![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Która spawarka lepsza PleXtor Px-W2410TA vs TDK AI-241040X
Może zaczne od tego, że kupiłem Chip LAB,
okazało się, że wygrała nagrywarka TDK miała 1 miejsce a PleXtor 2 miejsce PleXtor nie przeszedł prędkości korekcji a TDK miał 278 KB/s TDK miał też lepszą wydajność zapisu 92,5 a PleXtor 92,1. Teraz podsumowując która nagrywarka jest lepsza która jest niezawodna, nie niszczy płyt i na każdej płycie nagra to co ma być nagrane? No i oczywiste jest to która jes jakościowo lepsza czyli konkretnie chodzi mi tu o najlepszą nagryware ja mam PleXtora 16/10/40A i jak narazie się spisuje ok. Teraz jak bym miał zmieniać to bym zmienił na Plextora tego co zają 2 miejsce ale jak zobaczyłem że od nie umie przeprowadzić korekcji to już sam nie weim TDK jest dobre ale w innych gazetach zajjmuje ostatnie miejsca także już sam nie weim. Co wy o tym myślicie ? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
PLEXTOR - BEZ DYSKUSJI. Jeśli jeszcze tego nie wiesz to Chip jest bodaj najbardziej 'skorumpowaną' gazetą. Przykład - swego czasu wszelkiego rodzaju testy wygrywały HDD Seagate, nikt nie patrzył że cała sieć wie że IBMy są szybsze i bardziej bezawaryjne, kolejny przykład, testy CD i DVD ROMów wygrywały (nie wiem, może dalej wygrywają) czytniki LG, NO COMMENT...
|
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2001
![]() |
Ja od 2 tygodni mam Teaca X24 . Rewelacja.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Witam
Hm. Nie rzucałbym tak łatwo słów na wiatr. Tak się skałada, że kilka lat byłem dziennikarzem, pisywałem rownież do Chipa. Jako nie zdarzyło mi się naskrobać nieprawdy. Najgorzj potraktowałem napęd LS 120. Chyba 3Com miał mi za złe, ale naprawdę napęd był niezbyt dobry. Wiem, że na prasę wywiera się różne naciski ale naprawdę rzadko im się ulega. Pozdrawiam Zolw Cytat:
|
|
![]() |
#5 | |
Gość
|
A ja mam LG GCE-8160B i jest - jak dla mnie - bardzo OK ! Zależy co chce się robić. Jak na "tłoczarnie" płyt to pewnie niezbyt dobrze, ale do uzytku w rodzju "od czasu do czas" wystarczy.
A jesli chodzi o Chipa to bede go bronil - ma dwa rodzaje "awardow": ekono i power. W power wygrywa Plextor, ale ja kupilem LG (ekono ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() |
|
|