Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.05.2004, 17:21   #1
DJ DAREK
Bywalec

Data rejestracji: 03.05.2004
DJ DAREK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry TEAC CD-W540E psuje plytki :-(?????

mam wlasnie takiego TEACa i mam troche na dysku obrazow plyt ktore chcialbym nagrac na plyty, probowalem nagrac pare i zepsulem juz 5 plytek (plytki nie sa takie same probowalem juz na innych firmach i to samo) w nero nargywalem korzystajac z opcji "nagraj plyte z pliku obrazu" i tam doszlo do 100% nagrywala obszary LEAD IN -OUT i sie zwiesil nero, pozniej w alcoholu i to samo "BLAD ZAPISU", probowalem jeszcze dac jakis plik do wirtualnego dysku i kopiowac w locie w nero ale tez "blad zapisu"

jak myslicie czego to wina ??
DJ DAREK jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.05.2004, 19:02   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ DAREK
mam wlasnie takiego TEACa i mam troche na dysku obrazow plyt ktore chcialbym nagrac na plyty, probowalem nagrac pare i zepsulem juz 5 plytek (plytki nie sa takie same probowalem juz na innych firmach i to samo) w nero nargywalem korzystajac z opcji "nagraj plyte z pliku obrazu" i tam doszlo do 100% nagrywala obszary LEAD IN -OUT i sie zwiesil nero, pozniej w alcoholu i to samo "BLAD ZAPISU", probowalem jeszcze dac jakis plik do wirtualnego dysku i kopiowac w locie w nero ale tez "blad zapisu"

jak myslicie czego to wina ??
Wyjaśnienia mogą być dwa:
albo żywot Teaca dobiegł końca,
albo za szybko nagrywałeś (masz ****we płytki). 8)
Stary 03.05.2004, 20:40   #3
DJ DAREK
Bywalec

co do zywotu tego teca to chyba jeszcze za wczesnie ;-) ja praktycznie malo co go uzywam i uzywalem (a kupiony byl 2002.08.01), co do predkosci to dawniej nagywalem na 40x i zadnej plyty nie zwalilem a teraz lipa :-( tylko dlaczego ??
zrobilem jej dzis jeszce update firmwareu ale nie pomoglo,
kasowalem CD-RW i tez wyskoczyl BLAD ZAPISU :/ a tu predkosc tylko 12x

a jeszce jedno moze to byc wina przestarzalego systemu ?? albo wina w nero albo bog wie gdzie jeszcze?
DJ DAREK jest offline  
Stary 03.05.2004, 20:56   #4
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=teac

Na 100% masz BIOS 1.0K. Przeczytaj sobie topic ^ i lec do serwisu
Piterniel jest offline  
Stary 03.05.2004, 21:49   #5
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ DAREK
co do zywotu tego teca to chyba jeszcze za wczesnie ;-) ja praktycznie malo co go uzywam i uzywalem (a kupiony byl 2002.08.01), co do predkosci to dawniej nagywalem na 40x i zadnej plyty nie zwalilem a teraz lipa :-( tylko dlaczego ??
zrobilem jej dzis jeszce update firmwareu ale nie pomoglo,
kasowalem CD-RW i tez wyskoczyl BLAD ZAPISU :/ a tu predkosc tylko 12x

a jeszce jedno moze to byc wina przestarzalego systemu ?? albo wina w nero albo bog wie gdzie jeszcze?
Ja nie nagrywam szybciej niż 24x - bo i po co? Jak mi na czymś zależy to nagrywam 16x.
CD-RW mam maxa 10x - więcej nie chce.
Bios 1.0k jest najlepszy z jakich znam. Mój w540e już ma 26 miesięcy i jest bezbłędny. Zobaczymy jak długo jeszcze. 8)
Stary 03.05.2004, 22:08   #6
DJ DAREK
Bywalec

przeczytaj ten link bedziesz wiedzial ze ten model jest feralny

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=teac

moja nagrywarka ma 22miesiace i juz skonczyla zywot
DJ DAREK jest offline  
Stary 03.05.2004, 22:14   #7
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez DJ DAREK
...ten model jest feralny...
Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Jestem zwolennikiem teorii iż żywot CD-ROMo podobnych trwa od 1 do 3 lat: zależy od indywidualnego szczęścia. 8)
Stary 03.05.2004, 22:36   #8
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Najwyżej możesz spróbować na innym kompie, ale nagrywarka jest chyba do serwisu.
Piterniel jest offline  
Stary 05.05.2004, 08:44   #9
DJ DAREK
Bywalec

a wie ktos juz czy moze byl z takim modelem juz w serwisie?? dlaczego sie cos ***ie po ponad roku ??
DJ DAREK jest offline  
Stary 05.05.2004, 09:04   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ludzie chodzili, chodzili, czasem dostawali ten sam sprzet z innym biosem i wsiood nowa,czasem nowy sprzet i maja spokuj na nascie miechow...
dlaczego sie &^%$? cos skopali syndrom 1no rocznego teac'a
nimal jest offline  
Stary 05.05.2004, 10:14   #11
DJ DAREK
Bywalec

hmmmm....... proboje jeszcze cos zdzialac z ta nagrywarka, przelaczylem tasmy tzn podlaczylem zamiast 80 zylowej tasmy podlaczylem 40stke, i przedtem nero pokazywal "BLAD ZAPISU" to teraz pokazal "BLAD KOMUNIKACJI" czy moze to byc wina dysku ktory przed miesiacem wymienilem ?? (o ile dobrze pamietam to nie nagrywalem plyt jeszce na tym dysku jedynie pare razy na RW)?
DJ DAREK jest offline  
Stary 09.05.2004, 21:43   #12
DJ DAREK
Bywalec

probowalem jeszce cos poprzelaczac i dalem tego teca na PRIMARY MASTER na plycie a dysk na SECONDARY MASTER i nic ******yla plytki dalej mialem biosa 1.0c ktorego zaupdateowalem na 1.0k
przeczyscilem laser zmienilem biosa spowrotem na 1.0c i tasmy tak samo i nagrywa teraz nagralem 6 plyt ktore "ZAKONCZONO POWODZENIEM" i teraz zrobilem test jakosci CD i jest zolta kratka i jedna czerwona , natomiast przy predkosci jak byla lagodna kreska to teraz jest postrzepiona czy tutaj oplaca sie wogole cos robic ?? czy od razu lepiej isc po nowa nagrwyarke ??
DJ DAREK jest offline  
Stary 09.05.2004, 22:10   #13
esem
OldBoy

Przy dzisiejszej cenie nowych spawarek myslę, że nieopłaca się robić nic. 8)
Stary 09.05.2004, 23:47   #14
DJ DAREK
Bywalec

ale ja jestem ambitny i nudzi mi sie to chce cos zrobic ,
wie ktos moze dlaczego nieraz jest wykres w nero cd-dvd speed w tescie na transfer postrzepiony ?? od czego to zalezy ze nieraz gladki?? nagralem roznymi predkosciami te plytki i na 16x jak sprawdzalem opcja SCNADISK w nero cd-dvd speed to nie ma innych kwadracikow niz zielone a juz np 20x jest jeden co to nagrywarka zle juz nagrywa czy plytka slaba ??
DJ DAREK jest offline  
Stary 11.05.2004, 23:10   #15
DJ DAREK
Bywalec

wie ktos moze jakim programem mozna sprawdzic plytke zaraz po wypaleniu na obecnosc wszelkich bledow ?? bo narazie nagrywarka nagrywa tylko czy dobrze o to jest pytanie ;-)
DJ DAREK jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: