Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.06.2004, 18:47   #1
wojtini
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.10.2003
wojtini w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ktory z tych napędów i jaka nagrywarka ???

Który z tych 2-ch napedów zakupić polecacie ??

CD-ROM 54x Plextor PX-54TA czy CD-ROM 52x Asus

Klepnijcie kilka zdań za i przeciw.

I druga sprawa podobna, ktora z tych 3-ch nagrywarek

Asus CRW-5232AS (x52/x32/x52) BOX quiet
Lite-On LTR-52327S bulk (x52/x32/x52)
Teac CD-W552G ATAPI x52/x32/x52 bulk

Z gory wielkie dzieki za pomoc w wyborze

Pozdro FRED
wojtini jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.06.2004, 18:59   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co do CD-ROMu to nie polecam. Lepiej wydać pare groszy więcej i kupić DVD. A co do palary to każdy pewnie powie inaczej ale ja używam LITEONa 52327S i jestem zadowolony. Więc polecam LITKA... I poszukaj w topikach bo było już o tym wiele.

Pozdro
Stary 28.06.2004, 19:21   #3
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Również używam LITEONa 52327S i także polecam, żadnych problemów.
piotrek123 jest offline  
Stary 28.06.2004, 22:15   #4
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ogólnie to witam na forum. Ja polecam dvd toshiby sd-m1802. Bardzo dobry napęd.Trwały, niezawodny, doskanała korekcja błedów, cichy. A nagrywarka - bierz litka 52x32x52. Dobry do kopiowania zabezpieczen. Popularny i dobry.
Loczek jest offline  
Stary 28.06.2004, 22:51   #5
wojtini
Nowy na forum

A czy ktos z uzytkownikow nagrywarek ASUS i TEAC wymienionych wyżej mógłby się wypowiedziec w kilku słowach na temat ich wad i zalet ??
wojtini jest offline  
Stary 28.06.2004, 23:33   #6
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mam tego asusa i sprawuje sie bardzo dobrze. Poza tym Teac wymieniony przez ciebie to oem Liteona wiec juz wybor masz latwiejszy
Stary 28.06.2004, 23:40   #7
wojtini
Nowy na forum

Rozumiem że TEAC CD-W552G to OEM Lite-On model LTR-52327S czy też innego modelu
wojtini jest offline  
Stary 28.06.2004, 23:42   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pytasz? odpowiadam:

1. Asus

2. Wybierz coś innego... LG 52X32X52X

Swoją drogą dawno tu nie było takiego teamtu
ale lider dla mnie zawsze jeden - nagrywarki LG, już moja ma półtora roku chodzi jak nowa, nagrywarki polecane.
LiteOn również, zależy też jak się trafi egzemplarz.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 29.06.2004, 00:11   #9
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez wojtini
Rozumiem że TEAC CD-W552G to OEM Lite-On model LTR-52327S czy też innego modelu
Tak.

Co do LG - jak kupisz to zaraz bedziesz tu pisal czemu na niczym nie chce palic 52x Uslyszysz/zobaczysz tu ze to jest w trosce o jakosc zapisu ktora ponoc u LG jest bardzo wysoka. Nie wiem, ale ja wyrazam poglad ze albo nagrywarka pali bezblednie albo jest do kitu, ewent. system lub jego konfiguracja jest do kitu wiec takie argumenty mnie nie przekonuja.

Co do asusa to mozesz zerknac na cdrlabie wrzucilem testy zapisu/odczytu plytek Mint czyli szajsu, ale pewnie z racji ceny i tak w koncu kupisz Liteona.
Stary 29.06.2004, 00:32   #10
wojtini
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez grzeniu
Tak.

Co do asusa to mozesz zerknac na cdrlabie wrzucilem testy zapisu/odczytu plytek Mint czyli szajsu, ale pewnie z racji ceny i tak w koncu kupisz Liteona.
Możesz podesłać link bo nie moge znależć ?? Rozumiem że wg. Ciebie ASUS jest wart spróbowania ?? i nie powinien sprawiać kłopotów ??
wojtini jest offline  
Stary 29.06.2004, 00:44   #11
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

www.cdrlab.pl i rozejrzyj sie tam na forum.
Stary 29.06.2004, 01:10   #12
wojtini
Nowy na forum

Czy zauważyłeś czy temu ASUSowi cos brakuje w codziennym użytkowaniu ??
Czy on obsługuje MOUNRAINIER ?
wojtini jest offline  
Stary 29.06.2004, 08:50   #13
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Tak.

Co do LG - jak kupisz to zaraz bedziesz tu pisal czemu na niczym nie chce palic 52x Uslyszysz/zobaczysz tu ze to jest w trosce o jakosc zapisu ktora ponoc u LG jest bardzo wysoka. Nie wiem, ale ja wyrazam poglad ze albo nagrywarka pali bezblednie albo jest do kitu, ewent. system lub jego konfiguracja jest do kitu wiec takie argumenty mnie nie przekonuja.

na pewno jeśli nagrywamy na Hitach czy innych badziewiach nagrywarka nie pozwoli na szybki zapis i dobrze!
Po drugie po co nagrywać z max szybkością - to nie jest dobry zapis i dobrze o tym zaawansowani userzy wiedzą.
A teraz taka ciekawostka - mam nagrywarke 48X speed i od kiedy ją mam nigdy nie nagrywałem nic 48X, raz może 32X i to był max, bo nie widze sensu "jeździć po bandzie"

CIAPEK jest offline  
Stary 29.06.2004, 13:30   #14
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cóź mogę powiedzieć. CD-ROM to Plextor lub ASUS, ale z większym przekonianiem do ASUS'a. Jeśli chodzi o nagrywarke to Lite-ON ale nie LTR-52327S tylko SOHR-5238S . Jeśli posiadasz SerialAta to kup SOHA-5238A. Według mnie LG to najgorsze co może Ciebie spotkać. Miałem dużo nagrywarek, ale taka prawda że wg. mnie LG najgorsze jest! Miałem DVD-ROM Lite-ON'a przy pomocy JVC... 166s teraz jest już 167s. Nagrywałem w Lite-ON'ie wszystko 52x obojętnie na jakich krążkach i zawsze mi dobrze odczytywało, ale teraz jak DVD-ROM Lite-ON'a poszedł do gabloty to Toshiba SD-M1802 (1034 [16x patch]) sobie nie zabardzo radzi, ale ASUS je czyta dobrze, mam ASUSIKA w gablocie, ale czasami go wyjmuje, jest bardzo cichy! oraz płyty się nie grzeją za bardzo. LG GCE-8525B oraz 8526B ma cichą tackę ale jak się rozpędzi to mi się biórko trzęśie, a wkrencona jest dobrze. Może to że nie mam skręconej obudowy to od tego, ale trudno. A więc jeśli chodzi o nagrywarke to PLEXTOR, Lite-ON, Asus. Więcej nie polecam ponieważ poza Samsungiem to napędy nie godne polecenia chyba że to są OEM'y Lite-ON'a. W przypadku nagrywarek DVD to SONY, NEC, Lite-ON i oczywiście Plextor. DVD-ROM'y... Lite-ON+JVC, Toshiba. CD-ROM'y to jedynie ASUS. LG produkuje dobre lodówki oraz monitory, telewizory (i tak mam philips'a) No nic, jeśli chodzi o LG to miał jedena dobra palarke 32x, ale pracowała Ona w PIO4... "Wszystko ma swoje, wady, zalety... ;("
Wybór należy do Ciebie, ale jak chcesz kupić CD-ROM Plextora to za tą samą cene kupisz DVD-ROM Toshiby (jak możesz to znajdz sobie 1702 mimo tego że 1802 ma nowszy chipset, bo 1802 nie zabardzo czyta krążki, szczególnie te palone szybciej niż 40) a co do nagrywarki to Lite-ON (jeśli to będzie LTR-52327S to wepchnij bios od TEAC'a)... przepraszam za bezsensowny post No nic znacie już moje zdanie
bakupl jest offline  
Stary 29.06.2004, 16:39   #15
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez 'Baku [pl
(...)przepraszam za bezsensowny post No nic znacie już moje zdanie
rzeczywiście jest za co przepraszać
i skręć sobie obudowe bo Ci LG rozwali biurko bo to w końcu najgorsze nagrywarki, a dlaczego to ty chyba sam nie wiesz

CIAPEK jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: