![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
Ktory z tych napędów i jaka nagrywarka ???
Który z tych 2-ch napedów zakupić polecacie ??
CD-ROM 54x Plextor PX-54TA czy CD-ROM 52x Asus Klepnijcie kilka zdań za i przeciw. I druga sprawa podobna, ktora z tych 3-ch nagrywarek ![]() Asus CRW-5232AS (x52/x32/x52) BOX quiet Lite-On LTR-52327S bulk (x52/x32/x52) Teac CD-W552G ATAPI x52/x32/x52 bulk Z gory wielkie dzieki za pomoc w wyborze Pozdro FRED |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do CD-ROMu to nie polecam. Lepiej wydać pare groszy więcej i kupić DVD. A co do palary to każdy pewnie powie inaczej ale ja używam LITEONa 52327S i jestem zadowolony. Więc polecam LITKA... I poszukaj w topikach bo było już o tym wiele.
Pozdro
|
|
#3 |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Również używam LITEONa 52327S i także polecam, żadnych problemów.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Ogólnie to witam na forum. Ja polecam dvd toshiby sd-m1802. Bardzo dobry napęd.Trwały, niezawodny, doskanała korekcja błedów, cichy. A nagrywarka - bierz litka 52x32x52. Dobry do kopiowania zabezpieczen. Popularny i dobry.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
A czy ktos z uzytkownikow nagrywarek ASUS i TEAC wymienionych wyżej mógłby się wypowiedziec w kilku słowach na temat ich wad i zalet ??
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Rozumiem że TEAC CD-W552G to OEM Lite-On model LTR-52327S
czy też innego modelu
|
|
|
|
|
#8 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
pytasz? odpowiadam:
1. Asus 2. Wybierz coś innego... LG 52X32X52X ![]() Swoją drogą dawno tu nie było takiego teamtu ![]() ale lider dla mnie zawsze jeden - nagrywarki LG, już moja ma półtora roku chodzi jak nowa, nagrywarki polecane. ![]() LiteOn również, zależy też jak się trafi egzemplarz.
|
|
#9 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do LG - jak kupisz to zaraz bedziesz tu pisal czemu na niczym nie chce palic 52x Uslyszysz/zobaczysz tu ze to jest w trosce o jakosc zapisu ktora ponoc u LG jest bardzo wysoka. Nie wiem, ale ja wyrazam poglad ze albo nagrywarka pali bezblednie albo jest do kitu, ewent. system lub jego konfiguracja jest do kitu wiec takie argumenty mnie nie przekonuja.Co do asusa to mozesz zerknac na cdrlabie wrzucilem testy zapisu/odczytu plytek Mint czyli szajsu, ale pewnie z racji ceny i tak w koncu kupisz Liteona. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
www.cdrlab.pl i rozejrzyj sie tam na forum.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
Czy zauważyłeś czy temu ASUSowi cos brakuje w codziennym użytkowaniu ??
Czy on obsługuje MOUNRAINIER ? |
|
|
|
|
#13 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Po drugie po co nagrywać z max szybkością - to nie jest dobry zapis i dobrze o tym zaawansowani userzy wiedzą. A teraz taka ciekawostka - mam nagrywarke 48X speed i od kiedy ją mam nigdy nie nagrywałem nic 48X, raz może 32X i to był max, bo nie widze sensu "jeździć po bandzie"
|
|
|
#14 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cóź mogę powiedzieć. CD-ROM to Plextor lub ASUS, ale z większym przekonianiem do ASUS'a. Jeśli chodzi o nagrywarke to Lite-ON ale nie LTR-52327S tylko SOHR-5238S
. Jeśli posiadasz SerialAta to kup SOHA-5238A. Według mnie LG to najgorsze co może Ciebie spotkać. Miałem dużo nagrywarek, ale taka prawda że wg. mnie LG najgorsze jest! Miałem DVD-ROM Lite-ON'a przy pomocy JVC... 166s teraz jest już 167s. Nagrywałem w Lite-ON'ie wszystko 52x obojętnie na jakich krążkach i zawsze mi dobrze odczytywało, ale teraz jak DVD-ROM Lite-ON'a poszedł do gabloty to Toshiba SD-M1802 (1034 [16x patch]) sobie nie zabardzo radzi, ale ASUS je czyta dobrze, mam ASUSIKA w gablocie, ale czasami go wyjmuje, jest bardzo cichy! oraz płyty się nie grzeją za bardzo. LG GCE-8525B oraz 8526B ma cichą tackę ale jak się rozpędzi to mi się biórko trzęśie, a wkrencona jest dobrze. Może to że nie mam skręconej obudowy to od tego, ale trudno. A więc jeśli chodzi o nagrywarke to PLEXTOR, Lite-ON, Asus. Więcej nie polecam ponieważ poza Samsungiem to napędy nie godne polecenia chyba że to są OEM'y Lite-ON'a. W przypadku nagrywarek DVD to SONY, NEC, Lite-ON i oczywiście Plextor. DVD-ROM'y... Lite-ON+JVC, Toshiba. CD-ROM'y to jedynie ASUS. LG produkuje dobre lodówki oraz monitory, telewizory (i tak mam philips'a) No nic, jeśli chodzi o LG to miał jedena dobra palarke 32x, ale pracowała Ona w PIO4... "Wszystko ma swoje, wady, zalety... ;("Wybór należy do Ciebie, ale jak chcesz kupić CD-ROM Plextora to za tą samą cene kupisz DVD-ROM Toshiby (jak możesz to znajdz sobie 1702 mimo tego że 1802 ma nowszy chipset, bo 1802 nie zabardzo czyta krążki, szczególnie te palone szybciej niż 40) a co do nagrywarki to Lite-ON (jeśli to będzie LTR-52327S to wepchnij bios od TEAC'a)... przepraszam za bezsensowny post No nic znacie już moje zdanie
|
|
|
|
|
#15 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
i skręć sobie obudowe bo Ci LG rozwali biurko bo to w końcu najgorsze nagrywarki, a dlaczego to ty chyba sam nie wiesz
|
![]() |
|
|