![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Bardzo dziwna sprawa z płytą CDR kiedyś chodziła ....
W 97 roku kolega sklonował mi płytę z programami firmy ArcSoft którą dostał wraz ze skanerem. Nie wiem jakiej firmy jest nośnik CDR na który mi nagrał, ce***e się tym że nie ma on żadnych napisów. Kiedyś programy które są na nim normalnie instalowały. Niedawno chciałem zainstalować jeden z nich (Photo Fantasty) i są takie objawy że mój CD-Rom Acera (ten co w 97r) i CD-RW Teac 516EB nie mogą za bardzo odczytać z tego nośnika. Zaznaczam że nie jest on zniszczony ani porysowany (idealny). Po długim czasie w końcu jak oba urządzenia pomyślą i sczytają to przy próbie instalacji lub kopiowaniu na dysk wywala ERROR. Co dziwne że inne 2 programy z tej samej płytki się instalują! Na dodatek kolega który ma oryginał tego CD ma dokładnie ten sam objaw co ja. Cofnąłem datę na 97r myśląc że to coś pomoże lecz kicha. Czy może to jakaś forma zabezpieczenia czasowego czy co ? Czy jest na to jakieś sensowne wytłumaczenie ? PS jeśli ktoś wie skąd mogę zassać Photo Fantasty.exe lub inny program do modyfikacji zdjęć (podkładania swojej twarzy itp.) proszę o linka.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|