![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2002
![]() |
Kupilem Liteona i co dalej ?
Cze mam pytanko kupilem Liteona24x10x40 2b(bede go mial lada dzien) i chcialbym sie dowiedziec jakiego programu do wypalania uzywac, moze oswiecicie kolege poradą i jakich plytek uzywac?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
He he....mysle ze zacznij od czytania stronki cdrinfo, tu jest wlasciwie wszystko co potrzebujesz wiedziec nie tylko na poczatek. Jak sie dobrze uwiniesz to zdazysz przed odbiorem spawarki. ;D
|
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
co do programow beda ci potrzebne co najmnioej dwa:
clonecd - to chyba oczywiste ![]() i jeden do nagrywania 'normalnego' - Nero, WinOnCD, CDRWin lub Easy CD Creator (innych chwilowo nie pamietam, ale sa i inne) ja osobiscie uzywam comba ktore NIGDY mnie nie zawiodlo: CloneCD (kupilem jest oryginalny - ale to inna bajka) Nero BRoom (jakos przypadl mi do gustu) ISOBuster/CDMage [do przerobki obrazow plyt] WinDAC do zrzucania sciezek audio clony jakos sie u mnie nie przyjal - nie znam niemieckiego (choc teraz to on pewnie i po polsku gada) a nagrywam plyty zawsze na jedno kopyto: read all, write all i amplify... i jakos dzialaja... co do plyt - najlepszych i najtanszych - TDK/verbatim i esperanza/platinium [co nie znaczy ze espr/plat sa zle] TDK/verb na muzyke, espery na reszte milej zabawy zycze
![]() |
#4 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Czysto teoretycznie powinieneś dostać oprogramowanie z tego co pamiętam będzie to NERO ,pociągnij sobie najnowszą wersje i dołuż do tego jakiegoś CLONACD , CDRWIN też się niegryzie z powyższymi programami więc spokojnie mogą sobie być ,razem daje niezły zestaw z dużymi możliwościami.
Ale wybór należy do ciebie. Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php3?id=2071234528
http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php3?id=2069231023 to tak ode mnie
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
ja używam Nero , clona , cdrwina
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Jak na początek to zapomnieliście chyba o ClonyXL
Będzie mu potrzebny by coś "lepszego" skopiować. Pewnie tak od razu nie bardzo będzie wiedział jak ustawić opcje w CloneCD - tak na początek i gwoli wyjaśnienia CloneXL mu to umożliwi. Zresztą tak jak przedmócy orzekli kolega nie przyłożył się, CDRInfo nie poczytał i od razu wali na forum, by pod nos wszystko podsunąć, a nieładnie, tak. - Nieładnie. Stronka jest naprawdę warta uwagi... i długiego studiowania. :-)
|
|