![]() |
Ciapku juz dziala ;)
A jednak odchaczenie ATIP zadzialalo dopiero po restarcie pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
ro29 - ja też kiedyś raczkowałem, wspominam pytania na tym forum typu jak nagrać z overburningiem płyty ponad 700 MB i sie tego nie wstydze :) Forum mnie wychowało w tych kwestiach. Ale chodzi o to, że wyczułem w Twojej wypowiedzi za dużo paniki, za dużo rzeczy na raz byś chciał zrobić i przy tym szybko. |
ja na Twoim miejscu nie opieralbym sie zbytnio na chipie... chociaz czasem cos Ciekawego skrobna... a co do błedów C1 i C2 nie mam pojecia bo u mnie sie tego testu nie da odpalic... nie wiem czemu :D
pozdro ;) |
Na moim starym sprzęcie w win98 występował identyczny problem z incd. Po jego instalacji większość programów sprawdzających użycie procesora (monitor systemu, RamIdle itp.) pokazywało cały czas 100%. Jak się jednak przekonasz mimo, że tak jest procesor wcale nie jest obciążony bardziej niż normalnie w danych warunkach tzn. mimo że widzisz 100% tak naprawdę jest 0-2% jak nic nie robisz.
Niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu (poza odinstalowaniem incd). Sprawdzałem wiele wersji i zawsze to samo. Mi zresztą to w ogóle nie przeszkadzało. Jeśli jednak lubisz obserwować jak pracuje sobie procek :) to myślę, że można spróbować zmienić soft, poczytaj ten artykuł : http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/p...ion_55656.html . Nie jest to jednak na pewno wina nagrywarki. |
Witam !
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi, odnosząc się do nich, to wcale nie mam zamiaru wyrzucać nagrywarki za okno !!!! Co do prędkości nagrywania - to prawda, że nagrywanie z prędkością x52, to przesada, prawdę mówiąc nagrałem chyba tylko dwie płytki na początku, teraz też nagrywam głównie x32. Co do wiedzy, to może nie mam zbyt dużej, ale jak wspomniałem - to moja pierwsza nagrywarka, nie mam też żadnej książki, więc nie ma się chyba czemu dziwić. Co do DMA, to mam już włączone, początkowo nie miałem i wtedy naprawdę nagrywało się długo, ale jeszcze przed napisaniem na Forum, włączyłem i z prędkością zapisu jest już chyba dobrze. W kwestii tych błędów C1 - to liczę na jakieś konkrety - bowiem powiedzienie, że mało, to bardzo ogólnie. Pozdrawiam ro 29 |
musisz poczytac o INCD bo na forum pisano o konfliktowych wersjach ;)
LG jak najbardziej dobry wybor ;) co do predkosci to nie przesadzaj :) sprawdz jeszcze czy DMA masz wlaczone i czy aby napewno podlaczyles nagryware na Secondary Master :) poki co tyle z mojej strony pozdro ;) |
1. nie panikuj bo czytając Twój temat to widze, że wiedze to ty masz nikłą, a zaraz wyrzucisz nagrywarke za okno.
Poczytaj troche artykułów o nagrywaniu na stronach serwisu jak i forum. 2. LG to dobry wybór. :) 3. na InCD sie nie znam, ale coś chyba namotlałeś w plikach systemowych, może po nastepnym formacie C: uda Ci sie zainstalować ten program. 4. Jesteś hardcorowcem, że nagrywasz płyty na max speed i to jeszcze na słabym komputerze, który wolniej przerabia dane i buforuje pliki! Na cholere Ci 52X??????? U mnie max to 32X. Z jaką szybkością jest robiony odczyt testu płyty to nieważne, nawet im wolniej tym lepiej, pozatym to juz ustala program/nagrywarka 5. Błędów C1 i C2 ma być ja najmniej. C2 praktycznie wogóle. |
Kupiłem nagrywarkę CD - RW i mam problemy !
Witam !
Kupiłem właśnie nagrywarkę LG - 8526B. Wiem, że to może nie najlepszy wybór, ale to już się stało. Mam niestety kilka problemów. Po pierwsze - w ogóle nie mogę zainstalować programu INCD do nagrywania pakietowego - po restarcie, w momencie uruchamiania się systemu i tego programu, pada mi system. Co prawda, znalazłem plik, który jest chyba za to odpowiedzialny i go tymczasowo usunąłem, ale wtedy, gdy InCD działał w tle, to miałem zużycie procesora na 100% ( tak mi pokazywał StatBar). Kolejny problem, to prędkości zapisu, a w szczególniości ich interpretacja w CD Speed Nero. Dla przykładu zapisałem płytę z prędkością 52 x, a gdy ją testuję w tym programie, to prędkość jest dużo niższa ( około 25). Kolejna sprawa, to interpretacja tych błędów C1 i C2. Nie wiem, czy tu liczy się wartość maksymalna, średnia, czy też suma błędów C1 ? I Jak interpretować błędy C2 ? Wiem, że trochę dużo tych pytań, ale to moja pierwsza nagrywarka i dlatego mam trochę wątpliwości, szczególnie, że mi raczej nie wystarczy to, że płytka się przegra i działa, chcę wiedzieć trochę więcej. Dla informacji podaję, żę komputer mam dość stary, bo PII 350, 192 Ram'u. Jeśli ktoś byłby w stanie udzielić mi jakiś rad, to z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich ! ro29 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:39. |